ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ, ΙΣΟΝ ΜΗΔΕΝ!

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα στις 12/12/2019 ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος δίνει την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, όπως αποδείχθηκε, με προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Παρών ο εκδότης του «Η» Χρήστος Παπαδάτος. 

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του έτσι για να αποδειχθεί το μέγεθος της αναξιοπιστίας του ανδρός.

Είπε: «Φτιάξαμε ένα καλό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παράγει έργο, ομόφωνες αποφάσεις και όχι φασαρίες».

Ένα χρόνο μετά: Ελάχιστες οι ομόφωνες αποφάσεις. Αν έλειπαν το «δεκανίκι» και οι εκ μεταγραφής «αποστάτες» ούτε απόφαση δεν θα μπορούσε να περάσει! 

  • Είπε: «Επισκεφθήκαμε το ΥΠ.ΕΣ. για πολλά θέματα και είχαμε συναντήσεις με τον υφυπουργό για να λειτουργήσει η Μαρίνα. Επίσης είχαμε συναντήσεις στην ΕΤΑΔ για το Ξενία, το Κτίριο της Αστυνομίας».

Ένα χρόνο μετά: Η Μαρίνα δεν λειτούργησε και ούτε για ένα από αυτά τα κτίρια δεν υπήρξε εξέλιξη! 

  • Είπε: «Στον τ. δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και στον Γιώργο Τσιλιμιδό θα δοθούν γραφεία σε άλλους χώρους».

Ένα χρόνο μετά: Γνήσιος και Τσίλι παραμένουν στο Μέγαρο!

  • Είπε: «Για τον Θαλασσόμυλο: «Δεν έχει οριστικοποιηθεί η ιδιοκτησία του Δήμου στο Κτίριο για να το πάρουμε προς χρήση».

Ένα χρόνο μετά: Αγνοείται αν έχει οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό και εν τω μεταξύ ρημάζει!

  • Είπε: «Για την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη: «Είχαμε συνάντηση με το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης για να μην κλείσει ένας μεγάλος χώρος Πολιτισμού. Και πρέπει να στηρίξουμε και το Χαροκόπειο».

Ένα χρόνο μετά: Kαμία πρωτοβουλία του Δήμου δεν έχει δημοσιοποιηθεί για τα δύο ιδρύματα.

Και ακόμη στην ίδια συνέντευξη είχε δεσμευτεί:

  • Για το κυκλοφοριακό: «Τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Μέχρι τότε, δήλωσε πως είναι κοντά σε συμφωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος ιδιοκτησίας του και να λειτουργήσει ως πάρκινγκ».

Ένα χρόνο μετά: Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει.

  • Για τον πολιτισμό: «Βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την καλύτερη εκμετάλλευση αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, όπως το Κάστρο, ενώ σύντομα η μελέτη για την δημιουργία της δημοτικής πινακοθήκης στο χώρο του Μεγάρου θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση».
  • Ένα χρόνο μετά: Ποιο Κάστρο, ποιοι αρχαιολογικοί χώροι; Και όσον αφορά την υπόσχεση για τη «δημοτική πινακοθήκη» αποφασίστηκε να γίνει …«Μουσείο Σκλάβου» και «η σύντομη ένταξη της μελέτης για χρηματοδότηση» …αγνοείται!
  •  Για τη συγκέντρωσης εξουσιών: «Πρόκειται για κάτι προσωρινό» και τόνισε πως «επιθυμεί να αποκτήσει ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τις παραπάνω θέσεις».
Ο Θεόφιλος, ως δήμαρχος Αργοστολίου, στην πρώτη και τελευταία του συνέντευξη Τύπου

Ένα χρόνο μετά: Όχι μόνο συνεχίζει να κρατάει την προεδρεία …στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Λιμενικό Ταμείο (!) αλλά εκτός από …αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αργοστολίου που ήταν από την αρχή στην πορεία έγινε και …αντιδήμαρχος Πολεοδομίας!

Φωνάζει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του!

Και το αποκορύφωμα της ανυποληψίας και της αναξιοπιστίας του Μιχαλάτου Δήλωσε ότι κάθε μήνα θα κάνει συνέντευξη Τύπου!

Δώδεκα μήνες μετά και με τεράστια θέματα στην επικαιρότητα και κορυφαίο την πανδημία, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ!

Προτίμησε και προτιμά τις συνεντεύξεις στα …ιδιοκτησιακά του μέσα και στα φιλικά προς αυτόν, για να μην τον ενοχλούν οι δύσκολες ερωτήσεις, καθώς προτιμάει, κυρίως, τις …στημένες! Εύγε!!!


Η νέα …«μαλαγανιά» του Θεόφιλου! Έδωσε «έγγραφα» για τις μάσκες που τον καίνε


Με μιά άνευ προηγουμένου …«μαλαγανιά» ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος συνέχισε χθες το …«Μπαλ μασκέ» του με τις υπερτιμημένες μάσκες κατά 350% του Δήμου Αργοστολίου, δίνοντας στη δημοσιότητα «έγγραφα» που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Δήμο και τα οποία, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα!

Ο δήμαρχος ψεύδεται πάλι για την προμήθεια των μασκών. 

Και αυτή τη φορά υπογράφει ο ίδιος …το ψεύδος του!

Όσο γίνεται πιο απλά για να γίνει κατανοητή η ιστορία:

Ο δήμαρχος μας κοινοποίησε χθες το απόγευμα τρία έγγραφα με δελτίο Τύπου.

Ένα email από την Εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ στη διεύθυνση s.k.kouris@gmail.com με ημερομηνία 7 Σεπτ. 2020, με το οποίο γίνεται ενημέρωση ότι στέλνεται η οικονομική προσφορά.

ΚΑΝΕΝΑ email του Δήμου και καμία διευκρίνιση αν πρόκειται για το προσωπικό email δημοτικού υπαλλήλου! ΓΙΑΤΙ;

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία όταν είπε στο δημοσιογράφο Μ. Νοδάρο ότι «στο λογιστήριό της δεν έχει καταγραφεί ποτέ και πουθενά…καμία αίτηση για προσφορά η διαδικασία αγοραπωλησίας μασκών με τον δήμο Αργοστολίου»  ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Το δεύτερο έγγραφο είναι η προσφορά που στέλνει η εταιρεία στον Κο Κουρή, σύμφωνα με την οποία, για 1.080 μάσκες η τιμή είναι 0,40 η μία, σύνολο 432 ευρώ μόνο!!!

Ακόμα και να δεχθούμε ότι ο κος Κουρής είναι υπάλληλος του Δήμου, πράγμα το οποίο ο δήμαρχος ΔΕΝ το διευκρινίζει (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) θυμίζουμε ότι ο Δήμος αγόρασε πολλές περισσότερες χιλιάδες μάσκες! 

37.500 μάσκες αντί 0,45 τη μάσκα και αυτές όχι απευθείας από την εταιρεία, όπως θέλει να πει ο δήμαρχος με το δελτίο Τύπου, αλλά από τον γιό του συνεργάτη του στον Πόρο και μάλιστα στο πολύ μεγαλύτερο ποσό από τα 432 ευρώ του κου Κουρή, των …17.887,50!!!

Εν ολίγοις, η προσφορά που δημοσιοποιεί ο δήμαρχος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την προμήθεια που τελικά έκανε!!!

Το τρίτο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος ήταν του …Νοσοκομείου Ληξουρίου. Για ποιο λόγο; Για σύγκριση; Αν ήθελε τη σύγκριση, γιατί δεν έδινε την προσφορά της ίδιας εταιρείας σε ένα άλλο Δήμο, στο Δήμο Περιστερίου, όπου για 16.200 μάσκες δόθηκε προσφορά …0,15 ευρώ η μία;

Και για να μην …ξεχνιόμαστε, η προσφορά της Εταιρείας Πλαστικά Θράκης έγινε στο Μαντζαβινάτειο στις 7 Μαϊου, όταν οι μάσκες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες στην Αγορά, και η τιμή τους ήταν «ένα μάτι». Τις ψάχναμε με το …κερί…

Αρα κε Δήμαρχε, ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι μας έστειλες για …ξεκάρφωμα την προσφορά προς το Μαντζαβινάτειο, στην ΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ!!!

Δήμαρχε, θα συμφωνήσουμε μαζί σου και την ανάρτησή που έκανες στο fb την περασμένη Τετάρτη… Η ΑΛΗΘΕΙΑ πράγματι ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!

Και την πάτησες με «τις αποκαλύψεις σου»!!!

Με τη νέα σου »μαλαγανιά», τα έκανες πάλι χειρότερα!

Μαζί με τα «έγγραφα», ο δήμαρχος εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αργοστόλι, 11/12/2020

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Για την πληρότητα της δημοσιογραφικής έρευνας, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω την προσφορά της εταιρείας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΒΕΕ αναφορικά με την προμήθεια μασκών 1 χρήσης από το Δήμο μας.

Εξακολουθώ να εκτιμώ απεριόριστα το δικαίωμα και την υποχρέωση του Τύπου να ελέγχει οποιονδήποτε ασκεί δημόσιο λειτούργημα. 

Είναι βέβαιο ότι έχω κάνει αρκετά λάθη μέχρι σήμερα και σίγουρα θα κάνω και άλλα. Ψέματα όμως δεν θα πω ποτέ.

Δημοσιοποιώ την προσφορά για την υπεράσπιση της αλήθειας. Δεν πρόκειται να επανέλθω σε αυτό το θέμα. 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

Μάκης Νοδάρος:


Μάκης Νοδάρος: «Ο Δήμος δεν είναι μπακάλικο»


Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος σχολίασε χθες στο kefaloniapress, ως εξής το νέο δελτίο τύπου του Δήμαρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου για την αγορά 37.500 μασκών σε τιμή προσαυξημένη κατα 350%:

Λυπάμαι πολύ που δήμαρχος Αργοστολίου εξακολουθεί να εκθέτει τον εαυτό του και να εκτίθεται στους συμπολίτες του στο ζήτημα της αγοράς μασκών μιάς χρήσης με τιμή 350% παραπάνω, από το κατάστημα του γιού του δημοτικού του συμβούλου Στην νέα δήθεν απάντηση που δίνει προσκομίζοντας έγγραφα όπως λέει, μόνο την αλήθεια δεν λέει. Κι αυτό διότι επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας DOCUMENTO, καθώς από ΚΑΝΕΝΑ εγγραφο επίσημο δεν συνάγεται ότι ο Δήμος Αργοστολίου ζήτησε και έλαβε επίσημα από τα Πλαστικά Θράκης προσφορά γιά την αγορά 37.500 μασκών μιάς χρήσης.

Οι ΟΤΑ δεν αποτελούν “μπακάλικα” για να κάνουν αγορές χωρίς παραστατικά. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τον κανονισμό για τους ΟΤΑ, όταν πρόκειται να γίνει μία αγορά, προηγείται η δημοσίευση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ακολουθούν οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές και στο τέλος η επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς από την Οικονομική Επιτροπή. ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ και περασμένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οπως ακριβώς έκανε ο δήμος Περιστερίου με βάση το έγγραφο που σας επισυνάπτω. DIAYGEIA DHMOS PERISTERIOY

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 37.500 ΜΑΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ;

Με εκτίμηση

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ DOCUMENTO

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ