Μεθαύριο Παρασκευή (18/12) θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία, βάσει της Κοινής Απόφασης (ΦεΚ Β’, 5462/10-12-2020) των Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η Κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, στηρίζει έμπρακτα και επιχορηγεί απευθείας, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, το κύτταρο του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού, τα αθλητικά σωματεία της χώρας.

Ο Παλληξουριακός είναι στα Σωματεία που θα επιχορηγηθούν με αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ο αναλυτικός κατάλογος (https://www.gga.gov.gr/images/enisxisi-ana-somateio.pdf), για κάθε ένα σωματείο με τα αθλήματα που καλλιεργεί και το ποσό που θα εισπράξει, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo), σε εφαρμογή της απόλυτης διαφάνειας, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Από το Νομό μας θα επιχορηγηθούν τα Σωματεία:

Παλληξουριακός, ΝΕΟΛ, Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κεφαλονιάς, Αθλητικός Πολιτιστικός Εκπαιδευτικος Σύλλογος Δυναμικών Αθλημάτων Σβορωνάτων Ο Κέφαλος, Διλινάτα, Πρόννοι, ΓΕΚ, ΝΟΚΙ, ΝΟΑ, Εικοσιμία, Ποσειδώνας Ληξουρίου, Αθλητικός Σύλλογος “Κεφαλονιά”, Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων, Ηρακλής Πρόννων, ΚΟΑ, Πρόοδος Ιθάκης..

Για όσα σωματεία δεν είχαν ως τις 10/12/2020 ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου 2021.