Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της νέου Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς επιβεβαιώνεται η  άποψη ότι η όλη διαδικασία της υφαρπαγής της περιουσίας της Διαδημοτικής/ΕΔΑΚΙ και της διάλυσης του πιο επιτυχημένου μοντέλου διαχείρισης των σκουπιδιών στην Ελλάδα, στοχεύει  στο  να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα στην Κοζάνη μέσω του νέου ΦΟΔΣΑ! 

Όλα όσα επιχειρούν η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανόλης Γραφάκος και Σία το τελευταίο διάστημα βρίσκονται …στον αέρα όσον αφορά τη νομιμότητά του!

Την περασμένη Τρίτη 15/12 είχε γράψει μεταξύ των άλλων σε άρθρο του ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες: «Η επιχειρούμενη μεταφορά της περιουσίας της ΕΔΑΚΙ στην Παλοστή ακόμα και κατά χρήση στο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων δίχως τη συναίνεση του Δήμου Αργοστολίου είναι αντισυνταγματική, άρα στερείται νομιμότητας οπότε και αποτελεί υφαρπαγή ξένου περιουσιακού στοιχείου»!

Και μετά από μία ημέρα προχθές 16/12 ήλθε η απόλυτη επιβεβαίωση: 

Άρον – άρον από το επιτελείο της κ. Κράτσα στάλθηκε στο Δήμο Αργοστολίου εσπευσμένα σχέδιο χρησιδανείου να δοθεί κατά χρήση και για …30 χρόνια από την ΕΔΑΚΙ η περιουσία της στο ΧΥΤΥ στην Παλοστή στο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, προκειμένου να φτιάξει και να λειτουργήσει το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Κεφαλονιάς»!

Είναι προς τιμήν του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου ότι κράτησε, έστω και την ύστατη ώρα, την επιβαλλόμενη στάση για να μη ξεπουληθεί η περιουσία της Κεφαλονιάς και με ομόφωνη απόφασή της η ΕΔΑΚΙ απέρριψε πανηγυρικά το αίτημα να ξεπουληθεί η Κεφαλονίτικη περιουσία και για 30 χρόνια να την νέμονται αλλότρια συμφέροντα!

Η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, η κ. Κράτσα και οι συνεργάτες της οφείλουν πλέον να πράξουν αυτό που από την πρώτη στιγμή έπρεπε να κάνουν: Διάλογο με το Δήμο!