ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ από το πουθενά της προέδρου του Γηροκομείου Αννας Ζαπάντη, εκθέτει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, καθώς στο Γηροκομείο πρόκειται να οδεύσουν …προς αποθήκευση τα έργα της Συλλογής του γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου μέχρι να στηθούν (γύρευε πότε…) στην περιβόητη «Πινακοθήκη» του «Μεγάρου», που η Δημοτική Αρχή θέλει να μετατρέψει τώρα σε «Μουσείο Σκλάβου»! 

Στο τέλος το νέο Γηροκομείο μόνο για …Γηροκομείο δεν θα χρησιμοποιείται!

Ως γνωστόν η Δημοτική Αρχή (με την βοήθεια των «δεκανικιών» της – για να μην ξεχνιόμαστε) καπάρωσε για τα επόμενα …30 χρόνια το Μέγαρο για Μουσείο Σκλάβου! Τι σχέση έχει τώρα το Γηροκομείο με τη σημαντική συλλογή Σκλάβου (άγνωστη η αξία της); 

Φαίνεται λοιπόν ότι οι προνοητικοί για όλα άριστοι της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, δεν έλαβαν υπόψη τους που θα φυλαχτούν τα έργα του Σκλάβου για το άγνωστο διάστημα μέχρι να φτιαχτεί το κτίριο! Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ακόμα …σχεδιάζεται στο μυαλό των Θεόφιλου-Τσιλιμιδού-Μινέτου και λοιπών! 

Δηλαδή ως φαίνεται, ωραία «μπαλαμούτιασαν» τους συγγενείς και τους έδωσαν τη συλλογή δίχως να έχουν εξασφαλίσει …τη φιλοξενία της! 

Επίσης ωραία «μπαλαμούτιασαν» τον κόσμο με την θεαματική κολοτούμπα Θεόφιλου-Τσιλιμιδού, οι οποίοι που χειρίστηκαν την υπόθεση της δωρεάς και από …Δημοτική Πινακοθήκη που αγοράστηκε (από τον Τσιλιμιδό το 2007 με την ισχυρή αντίδραση και βαριές κουβέντες του Θεόφιλου τότε προέδρου του Επιμελητηρίου που διεκδίκησε το κτίριο) καταλήγει σε …Μουσείο! 

Που όμως θα φυλαχτούν μέχρι σε 3 σε 4 σε 14 χρόνια φτιαχτεί το Μέγαρο για Μουσείο;

Η …«λύση» ήλθε λοιπόν από το Γηροκομείο. Το νέο όμως κτίριο του Γηροκομείου φτιάχτηκε για …Γηροκομείο και μόνο για Γηροκομείο και για τίποτε άλλο!!!

Ούτε για γραφεία δημοσίων υπηρεσιών όπως έχει γίνει και ακούγεται, ούτε και για …αποθήκη έργων τέχνης!!!

Το Νέο Γηροκομείο Αργοστολίου

Η πρόεδρος του Γηροκομείου Άννα Ζαπάντη έδωσε λοιπόν την είδηση από το πουθενά: «Η φύλαξη της συλλογής του Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου θα γίνει σε χώρο του Γηροκομείου για τον χρόνο που θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει σωστά και με ασφάλεια καθώς θα υπάρχουν κάμερες παντού και σεκιούριτι»!!!

Προφανώς η ιδέα και η απόφαση ήταν όχι της προέδρου του Γηροκομείου, αλλά των Μιχαλάτου – Τσιλιμιδού που φαγώθηκαν να πάρουν τη συλλογή Σκλάβου και τώρα …δεν ξέρουν τι να την κάνουν!!!