Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου η σύλληψη και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, άνδρες του Τ.Α. Αργοστολίου προχθές αργά το βράδυ πρέβησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, κατοίκων Ληξουρίου, Αργοστολίου, Λειβαθούς, οι οποίοι συμμετείχαν σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν στο Νησί μας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (χασίς και κοκκαϊνη) σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Η επιχείρηση της εξάρθρωσης ξεκίνησε από το Ληξούρι και με συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών συνεχίστηκε σε Αργοστόλι και Λειβαθώ, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της οργάνωσης, από τον περασμένο Αύγουστο έως και προχθές, με τη χρήση τεχνικών μέσων, αλλά και φυσικές παρακολουθήσεις.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί, είναι 40χρονος ημεδαπός από το Ληξούρι, ενώ μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης 0 47χρονος «προμηθευτής» από την Αθήνα, ο οποιίος έστελνε στην Κεφαλονιά τα ναρκωτικά με μεταφορική εταιρεία και με ψεύτικα στοιχεία.

Στα πλαίσια των ερευνών σε συνολικά πέντε οικίες των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, περίπου 50.000 Ε, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, έξι κινητά τηλέφωνα.

Φωτό από τα κατασχεθέντα ευρήματα της εγκληματικής οργάνωσης από την Αστυνομία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη του «προμηθευτή» στην Αθήνα.

Σχετικά με την υπόθεση, η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη στην Κεφαλονιά

Συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (53)  γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των (49.780) ευρώ και (6) κινητά τηλέφωνα

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στις περιοχές του Αργοστολίου και του Ληξουρίου και το συνολικό όφελος από τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στις (70.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στο νησί της Κεφαλονιάς.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στην Κεφαλονιά, συνελήφθησαν, χθες (30.12.2020), κατά τις απογευματινές ώρες, έξι ημεδαποί, από τους οποίους πέντε άνδρες και μια γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης-διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπου περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους ο οποίος αναζητείται.

Κατά τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, η οποία διήρκεσε για χρονικό διάστημα πέραν των τεσσάρων μηνών –από τον Αύγουστο 2020- και τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, διευκρινίστηκαν-προσδιορίστηκαν:

• Η δομή και η σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης,

• Ο ρόλος των μελών και η ιεραρχική τους σχέση,

• Οι μεταξύ τους συνεργασίες και διασυνδέσεις,

• Ο τρόπος – μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi) και

• Χαρτογραφήθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας. 

Συνολικά, κατά το διάστημα που διήρκησε η αστυνομική έρευνα εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα διέθεσε σε ουσιοεξαρτημένα άτομα τουλάχιστον (500) γραμμάρια κοκαΐνης και (2.000) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος που προσδιορίζεται περίπου στις (70.000) ευρώ.

Τον ηγετικό ρόλο είχε ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος ως κύριος αποδέκτης των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών συντόνιζε την περαιτέρω δράση των μελών όσον αφορά την ασφαλή προμήθεια, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, το μέλος της εγκληματικής ομάδας που αναζητείται, ανέπτυξε δράση στην περιοχή της Αττικής, αναζητώντας ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, σε συμφέρουσες τιμές, τις οποίες στη συνέχεια απόστελλε κεκαλυμμένα –με χρήση ψευδών στοιχείων- στον αρχηγό της ομάδας, με εταιρεία μεταφορών.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (30.12.2020), πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνες σε (5) οικίες και σημεία απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

• (53) γραμμάρια κοκαΐνης

• (1.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

• το χρηματικό ποσό των (49.780) ευρώ

• (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• (2) ναρκωτικά δισκία

• (6) κινητά τηλέφωνα

• (1) μεταλλικός σπαστήρας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.