Εξασφαλισμένη πρώτη χρηματοδότηση 25 εκατ. Ευρώ για τις καταστροφές τον «Ιανό» για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, πρόκειται να ανακοινώσει η περιφερειάρχης Ρόδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου που φθάνει αύριο στην Κεφαλονιά, ενώ 5 εκατ. Ευρώ θα δοθούν άμεσα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που θα κάνει η περιφερειάρχης για το νέο έτος και θα συνοδεύεται  από την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Σχετικά η περιφερειάρχης δήλωσε στον «Η»:

«Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη επλήγησαν πολύ σφοδρά από τον ΙΑΝΟ, έχουν ανοιχτές πληγές και χρήζουν της ιδιαίτερης μέριμνάς μας για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών με ταχείες παρεμβάσεις και αποτελέσματα. Τα τεχνικά δελτία έχουν ήδη κατατεθεί έγκαιρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εξασφαλίσαμε ήδη την πρώτη χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων  τα 5 εκατομμύρια άμεσα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. 

Παράλληλα, θα γίνει αποκατάσταση από τις ζημιές που έχουν επέλθει στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλλοστή από επιπλέον χρηματοδότηση, ενώ είναι προ των πυλών η δημοπράτηση του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

«Με αισιοδοξία και στέρεη βάση ξεκινάει το 2021 για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη», κατέληξε στις δηλώσεις της η περιφερειάρχης.