Μετά από 4 μήνες κυοφορία του 7ου αντιδημάρχου, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος όρισε χωρίς μισθό την Ασημίνα (Μίνα) Γαβριελάτου!

Η Γαβριελάτου είναι δημοτική σύμβουλος Ελειού – Πρόννων και εκλέχτηκε μετά από προσφυγή στο Εκλογοδικείο και μάλιστα μετά την επανακαταμέτρηση είναι και πρώτη σε σταυρούς στη Δημοτική Ενότητα.

Η είδηση πάντως δεν βρίσκεται στην αντιδημαρχία της Γαβριελάτου, ούτε στις αρμοδιότητες της που είναι εντός των επαγγελματικών της ενδιαφερόντων (πολεοδομικά, δημοτική περιουσία και επιχειρηματικότητα) αν και υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση πως λόγω του επαγγέλματός της (πολιτικός μηχανικός) δεν είναι ορθό να προΐσταται της Πολεοδομίας, αλλά στο ότι …δεν έγινε τελικά αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων!

Ο Νίκος Κουρκουμέλης συνεχίζει να είναι αντιδήμαρχος της περιοχής μαζί με το χαρτοφυλάκιο Τουρισμού, έστω και αν τον συνοδεύουν αρκετές γκρίνιες για την αποτελεσματικότητά του στην Δημοτική Ενότητα!

Οι συγγενικές του σχέσεις με παράγοντες της περιοχής και οι πολιτικές πλάτες που διαθέτει δείχνουν πως …απέδωσαν στην απόφαση του Θεόφιλου να μην αλλάξει χέρια η αντιδημαρχία Ελειού – Πρόννων!

Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν εύστοχη η επιλογή του ή ότι τελικά (και γι’ άλλη μία φορά) υπέκυψε σε πολιτικά παιγνίδια, ακόμη και πολιτικούς εκβιασμούς!

Και βέβαια δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι συνεχίζει στον 17ο μήνα της θητείας του ο Μιχαλάτος να κρατάει στα χέρια του κρίσιμες αρμοδιότητες «φωνάζοντας» πως δεν έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του! 

Και συγκεκριμένα δίνοντας το δικαίωμα για πολλά σχόλια συνεχίζει να διατηρεί:

Την αντιδημαρχία Αργοστολίου κι ας έχει στην ομάδα του τον πρώην δήμαρχο Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδό!

Την σημαντική αρμοδιότητα των οικονομικών!

Και κρατάει για την πάρτη του ο Θεόφιλος την προεδρεία στο Λιμενικό Ταμείο, στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής!!! 

Όταν κλείνοντας τις 100 πρώτες ημέρες της δημαρχίας του ο Θεόφιλος στις 12 /12/2019 έδωσε τη μία και μοναδική στη θητεία του συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς γι’ αυτό τον συγκεντρωτισμό του είχε απαντήσει:

«Πως πρόκειται για κάτι προσωρινό και επιθυμεί να αποκτήσει ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τις παραπάνω θέσεις». 

13 μήνες μετά και 16 απ’ όταν ανάλαβε τα καθήκοντά του …δεν έχει αποκτήσει «μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς»!

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Θεόφιλος αφενός «φωνάζει» την έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του και αφετέρου προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες στη δημοτική του ομάδα και στους παράγοντες που τον στηρίζουν (ίσως και να τον εκβιάζουν…) δίνει το δικαίωμα για σχολιασμούς στην κοινωνία αλλά και γκρίνιες μεταξύ των συνεργατών του! Ήδη έχει αρχίσει να μεταφέρονται στην κοινωνία οι διαπληκτισμοί και οι εντάσεις μεταξύ των συνεργατών του και να αποτελούν πλέον κοινό μυστικό!

Οι αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής είναι πλέον ορατή στην έλλειψη έργου και στην παντελή απουσία του Δήμου Αργοστολίου από τη λήψη μέτρων για την πανδημία! 

Ο Θεόφιλος δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρει η ουσία, αλλά …οι ισορροπίες!

Και όπως είπε κάποιος που ξέρει πολύ καλά το Θεόφιλο παλαιόθεν: 

Προτιμάει να γίνουνε τα αυγά που έχει στα χέρια του … κλούβια, παρά να τα σπάσει για να κάνει ομελέτα!

Ο ορισμός της Γαβριελάτου ως αντιδημάρχου και με τις αρμοδιότητες που τις έδωσε το επιβεβαιώνουν απόλυτα!