O Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά από σχετική πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Νικόλα Βαλλιανάτου, πρόκειται να εισηγηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, την ονομασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης».
Έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο ψήφισμα που εξέδωσε με τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Κεφαλλονίτη πρώην υπουργού, την 19η Απριλίου 2016.
O Γεράσιμος Αρσένης, ως Υπουργός Παιδείας, ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Oκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση αλλά και την τοπική οικονομία στα Ιόνια Νησιά, ενώ μέχρι και την τελευταία του στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του. Μάλιστα η οικογένειά του είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της αντί στεφάνων να κατατεθεί δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του εκλιπόντος.
Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τιμώντας το έργο και την προσφορά του Κεφαλλονίτη πολιτικού, αναμένεται να εισηγηθεί στο Σώμα την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης», απόφαση που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προς υλοποίηση.