Τελικά ό,τι και να πεις, ο άνθρωπος είναι άπαιχτος! Και τέτοια εποχή ένας μόνο θα μπορούσε να είναι άπαιχτος …ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο και δήμαρχος Αργοστολίου!

Εκεί λοιπόν που ο Δήμος έχει να βγάλει δελτίο Tύπου (όχι του «Στρατολόγου» Τσιλιμιδού) για να ενημερώσει τους δημότες για κάποιο σημαντικό θέμα …άγνωστο από πότε!

Εκεί που έταξε στη μία και μοναδική του συνέντευξη Τύπου για τις 100 πρώτες ημέρες του στο Δήμο στις 12/12/2019, συνέντευξη κάθε μήνα, όπως τόσα άλλα (τα περισσότερα) …το ξέχασε!

Εκεί λοιπόν που η ενημέρωση των δημοτών για τα τεκταινόμενα στο Δήμο γίνεται πλέον αποκλειστικά από τα Μέσα Ενημέρωσης ιδιοκτησίας του Θεόφιλου, έτσι για να δικαιολογεί τον τίτλο του Ολιγάρχη!

Ξαφνικά και αντί να βγάλει μια ανακοίνωση που να ενημερώνει τους δημότες για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2021, βγάζει «εκ του Γραφείου Δημάρχου» δελτίο Τύπου με το οποίο απαντάει σε δημοσίευμα σχετικό με την επιχορήγηση των Εθελοντικών Οργανώσεων που γράφτηκε στον Προϋπολογισμό του 2021!!!

Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!..

Και αν ενημέρωνε καλά θα ήταν, ΑΛΛΑ κατά την προσφιλή του μέθοδο, λέει αφενός ΧΟΝΤΡΑ ψέματα και αφετέρου ΚΡΥΒΕΙ τα σημαντικότερα!!!

Εκτός αυτών:

Βγάζει ένα δελτίο Tύπου 135 λέξεων, εκ των οποίων …μόνο οι 41 λέξεις αφορούν το θέμα και οι υπόλοιπες 94 είναι υπαινιγμοί και κρυόπλαστα αστειάκια «για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή» και τον υποτιθέμενο «αρθρογράφο του δημοσιεύματος» επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πως «τον ενδιαφέρει πρωτίστως ο ταχυδρόμος και όχι …το γράμμα»!!!

Και ας πάμε στην ουσία της υπόθεσης ξεκινώντας από την απάντηση του Θεόφιλου.

Τι λέει;

«Το 2020, η αρχική σύνταξη του Προϋπολογισμού προέβλεπε 9.000,00Ε. χρηματοδότηση για τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας. Το τελικό ποσό όμως που δόθηκε ανήλθε στις 15.000,00E».

Άρα και η δημοσιευμένη είδηση ήταν ψέματα πως:

«Αντί 18.000 που είχαν δοθεί το 2020 για την στήριξη και την ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων που συμβάλουν στο να σωθεί το νησί μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές, φέτος θα λάβουν μόνο 9000 ευρώ!!!».

Καταρχήν είναι σωστό αυτό που ισχυρίζεται ο Θεόφιλος πως «Το 2020, η αρχική σύνταξη του Προϋπολογισμού προέβλεπε 9.000,00Ε. χρηματοδότηση για τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας», ΟΜΩΣ κρύβει δύο σημαντικά γεγονότα:

1ον. Ναι μεν «Το τελικό ποσό που δόθηκε ανήλθε στις 15.000,00 Ε.», αλλά …ΚΡΥΒΕΙ ο Θεόφιλος πως είχε γίνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού στις 30/4/2020 (απόφαση 56/2020 της Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ: ΩΦ7Α46ΜΓΤΤ-ΜΣ2), μεταξύ των οποίων αποφασίστηκε να δοθούν στις Εθελοντικές Οργανώσεις …18.000E και όχι 15.000Ε. που τους δόθηκαν τελικά και λέει, κρύβοντας όμως τη μισή αλήθεια!!!

Άρα το δημοσίευμα στην ουσία του ήταν σωστό: Είχε αποφασιστεί να δοθούν 18.000Ε. και τελικά δόθηκαν (άγνωστο για ποιο λόγο) 15.000E και το 2021 προγραμματίζονται να δοθούν τα μισά από τα αποφασισμένα, δηλαδή 9.000Ε.!!!

2ον και το σημαντικότερο. Ο Θεόφιλος αφήνει να εννοηθεί από την απάντησή του ότι τα επί πλέον 6 χιλιάρικα που δόθηκαν στις Εθελοντικές Οργανώσεις από τα αρχικά προϋπολογισθέντα, ήταν λεφτά του …Δήμου.

Αμ δε!

Ο δήμαρχος δίχως ίχνος ντροπής, αποκρύπτει την αλήθεια ότι με την αριθμ. πρωτ. 26258/28-04-2020 απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γεωργίας Βαλατσού (ΑΔΑ: ΩΚΓΔ46ΜΤΛ6-ΝΣ2) ο Δήμος Αργοστολίου επιχορηγήθηκε με το ποσόν των 86.500E μαζί με άλλους 325 Δήμους απ’ όλη την Ελλάδα (μεταξύ αυτών οι Δήμοι Σάμης με 63.800 Ε., Ιθάκης 24.600 Ε. και Ληξουρίου 23.000 Ε.) «για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας».

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρονται 9 συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους Δήμους που επιχορηγήθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές η στ) αφορά την «ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού»!!!

Συνοπτικά και με λίγα λόγια:

Ο δήμαρχος Μιχαλάτος που σήμερα πάει να βγει και από πάνω, είχε ναι προγραμματίσει αρχικά για το 2020 «9.000,00 Ε. χρηματοδότηση για τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας» ΑΛΛΑ πήρε από το Υπουργείο 86.500 Ε. «για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας» και από αυτά μπορούσε να δώσει ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ στις Εθελοντικές Ομάδες. Τους έγραψε λοιπόν από αυτά στον Προϋπολογισμό μόνο 9.000 Ε. (το 10,40% της επιχορήγησης) και από αυτά τους έδωσε μόνο… τα έξι (6) χιλιάρικα!!!

Κύριε Μιχαλάτε,

Αυτή είναι η αλήθεια και αν έχεις τα κότσια έβγα να μας διαψεύσεις έστω και με δελτίο Τύπου «από το Γραφείο Δημάρχου»!

Όχι μόνο «έριξες» τις Εθελοντικές Ομάδες Πυροπροστασίας, αλλά και προσπαθείς να βγεις και από πάνω! Ντροπή, ντροπή, ΝΤΡΟΠΗ!!!

Θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείς την ανιδιοτελή προσφορά αυτών των συμπολιτών κάθε χρόνια και για χρόνια πολλά πίσω και όχι με απροκάλυπτα ψεύδη να προσπαθείς να κρύψεις την αλήθεια!