ΠΙΝ: Εγκληματική αδιαφορία για Κεφαλονιά – Ιθάκη

Και μόνο το γεγονός ότι παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά τόσο από την Κράτσα όσο και από τον Τραυλό για δράσεις πρόληψης από τον Covid19 στην Κεφαλονιά η σιωπή τους και μόνο γιατί οι δράσεις γίνονται ΜΟΝΟ στην Κέρκυρα δείχνει όχι μόνο ενοχή αλλά… εγκληματική αδιαφορία για την δημόσια υγεία! 

Επαναπαυμένοι στην μηδενική εκδήλωση περιστατικών στην Κεφαλονιά προσθέτουν την αδιαφορία τους σε αυτήν της κρατικής εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ακόμα και με την μικρή Ιθάκη «παίζουν». Κι αυτό γιατί στα Διαπόντια Νησιά της Κέρκυρας έκαναν τις προάλλες τεστ! Στην Ιθάκη και αναλογικά όχι! Ό,τι και να πεις για την εγκληματική τους αδιαφορία είναι λίγο. Να κάνουν μόνο τον σταυρό τους αφενός να συνεχίσουν οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί να είναι πειθαρχημένοι και αφετέρου να μην συμβεί κανένα ατσιδέντε!

Στην ίδια μοίρα η Κεφαλονιά των μηδέν κρουσμάτων με την Ζάκυνθο των 20 συν!

H περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα

Όχι πράσινη, πιο πράσινη δεν γίνεται η Κεφαλονιά με τα κρούσματα! 

Κεφαλονιά ακούει ο κορονοϊός και τρέχει με χίλια! 

Στη διπλανή Ζάκυνθο, χαμός! Ξεπεράσανε τα 20 ημερήσια τα κρούσματα στο γειτονικό νησί, με το τοπικό λοκντάουν να είναι επί θύραις!

Το απαράδεκτο πάντως με την απαράδεκτη Περιφερειακή Αρχή που έχουμε μπλέξει, είναι πως πάει να τσουβαλιάσει το πρόβλημα της Ζακύνθου και να το αναγάγει σαν πρόβλημα της Περιφέρειας και συνεπώς όλων των νησιών!

«Στόχος είναι να παραμείνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υγειονομικά ασφαλής προορισμός και να συνεχίσει να βρίσκεται μεταξύ των πράσινων Περιφερειών στο επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης», αναφέρθηκε σε προχθεσινό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας με αφορμή σύσκεψη λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων στη Ζάκυνθο!

Και κρύβει ότι η πράσινη Περιφέρεια οφείλεται στα πράσινα νησιά Κεφαλονιά και Λευκάδα! Όπως και ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το σύνολο της Περιφέρειας αλλά πρωτευόντως η Ζάκυνθος και από κοντά η Κέρκυρα!

«Πράσινοι» στην πανδημία… «Μαύροι» στις αφίξεις!

Πάντως στην τακτική του «ίσια κι όμοια» στα άσχημα σε όλα τα νησιά, η περιφερειάρχης μια χαρά τα καταφέρνει!

Γιατί το λέμε; Το λέμε γιατί την ώρα που η Κεφαλονιά απολαμβάνει απόλυτα την απουσία του κορονοϊού και η γειτονική Ζάκυνθος βιώνει δεκάδες κρούσματα έχοντας από κοντά την Κέρκυρα οι ειδήσεις από τις κρατήσεις για το καλοκαίρι …άλλα δείχνουν.

Έτσι λοιπόν η αεροπορική εταιρεία Condor για μία ακόμα χρονιά έχει προγραμματίσει δεκάδες πτήσεις από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια προς τις κορονόπληκτες Ζάκυνθο και Κέρκυρα… σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Την εβδομάδα 15 πτήσεις προς την Κέρκυρα και 7 προς την Ζάκυνθο!

Την ίδια ώρα προς την Κεφαλονιά θα έχουμε …1 πτήση την εβδομάδα!

Τι δεν καταλάβατε; Τα μέτρα για τον κορονοϊό μοιράζονται το ίδιο σε όλα τα νησιά, αλλά… η πράσινη Κεφαλονιά (στον κορονοϊό) μαζί με την επίσης πράσινη Λευκάδα κάνουν …πράσινη την Περιφέρεια, άρα …και την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο οι οποίες και εισπράττουν τα οφέλη των αφίξεων! 

Ας προσέχαμε…

Και καλά η Κράτσα. Ο Μιχαλάτος και οι άλλοι δήμαρχοι τι κάνουν; Ώρα είναι να βγάλουν κοινή ανακοίνωση για …το ψάρεμα! 

Η Τουριστική Επιτροπή του δήμου Αργοστολίου και ο επιτυχημένος (για να τον διατηρεί ο δήμαρχος…) αρμόδιος για τον Τουρισμό αντιδήμαρχος Πασπάλης, τι κάνουν;

Μια τρύπα στο νερό! Α και μια συμβασάρα για την γερμανική αγορά με αόρατο πράκτορα που πρέπει να ψάξεις στον χάρτη να βρεις την έδρα του!

Και βέβαια πάνε να κατακτήσουν την τουριστική αγορά με τις «I LOVE KEFALONIA» πινακίδες που ούτε νόμιμα δεν ξέρανε να τις βάλουν!

Σε λίγο που θα αρχίσουν «τα λουκέτα» να πέφτουν βροχή, μην τολμήσετε να βγάλετε κιχ!!!

Άξιοι των επιλογών μας! Ας προσέχαμε!

Υ.Γ. Το έχουμε ξαναπεί: Μια ματιά ανά την Ελλάδα δεν μπορούν να ρίξουν μπας και πάρουν καμιά ιδέα για τις πρωτοβουλίες άλλων δημάρχων; Και δεν θέλουν να κοιτάξουν μακριά; Ας δουν δίπλα, τον δήμαρχο της Ιθάκης τον Διονύση τον Στανίτσα τι πρωτοβουλίες παίρνει στο μέγεθος του μικρού του νησιού και με κομμένο το νησί στα δύο!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ