Κυκλοφοριακή Μελέτη Σκάλας “Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ”

Ανάστατη η Σκάλα με τη κυκλοφοριακή μελέτη για την οποία προχθές δημοσίευσε ο «Η»την ανάρτηση από το fb του Κυριάκου Κουρκουμέλη (φωτό).

Με λίγες λέξεις η κατάσταση αποδίδεται από τον τίτλο του δημοσιεύματος: «Κυκλοφοριακή Μελέτη Σκάλας “Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ”»

Ψάξαμε και επαληθεύσαμε και με το παραπάνω τα όσα καταγγέλλει ο Κυρ. Κουρκουμέλης . Τι λαβύρινθος; ΧΑΟΣ!

Και επειδή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ λογική στη μελέτη …οι πολλαπλές ερμηνείες είναι αναπόφευκτες!

Γι’ αυτό και πολλά λέγονται… Όπως ότι όλα γίνονται για να βγάλουνε τα απωθημένα τους διάφοροι που σχετίζονται με το σύστημα Θεόφιλου! Και κυρίως για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στο τουριστικό χωριό της Κεφαλονιάς. Ήδη ση Σκάλα δραστηριοποιείται έντονα ο επιχειρηματίας Θεόφιλος και έχει στα σκαριά, όπως ακούγεται, επί πλέον επιχειρήσεις με επώνυμους τοπικούς επιχειρηματίες! 

Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι κάτοικοι του «λαβύρινθος η Σκάλα» συνδέουν τα όσα πάνε να γίνουνε από τον δήμαρχο Θεόφιλο με τον …επιχειρηματία Θεόφιλο!

Η κατάσταση πάντως βράζει στη Σκάλα και είναι ζήτημα χρόνου να μην μαζεύεται με τίποτα από τον Θεόφιλο και τους δικούς του…

20 χιλιάρικα για να γίνει …«Λαβύρινθος» η Σκάλα

Με λίγα λόγια ο Κυρ. Κουρκουμέλης περιγράφει τον «λαβύρινθο» που φέρνει στη Σκάλα η επίμαχη μελέτη:

«Η νέα κυκλοφοριακή Μελέτη είναι ένας ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ που αναγκαστικά μπαίνεις και δύσκολα βγαίνεις. Ενώ τώρα για να μπω και βγω από το χωριό κάνω μια διαδρομή 100μ, θα πρέπει να διανύσω 1100μ, δηλαδή το μισό χωριό. Αν μετακινούμαι ,μέσο όρο, 3 φορές τι μέρα θα διανύω περίπου 1000χιλιομετρα το χρόνο μέσα στο χωριό. Έτσι θα κινούμαστε όλοι, όχι μόνο εγώ»!

Η μελέτη συντάχθηκε από το μελετητικό γραφείο «Σταύρος Κωνσταντινίδης και συνεργάτες» μετά από …απευθείας ανάθεση του δημάρχου (πούσαι Θεόφιλε που έσκουζες για τις απευθείας αναθέσεις του Γνήσιου…) έναντι του όχι ευκαταφρόνητου ποσού των 20 χιλιάδων παρά κάτι.

Το ποιοί ωφελούνται από το ΧΑΟΣ που πάει να δημιουργηθεί δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να γίνει αντιληπτό.

Αλλα …αντί άλλων

Η σύμβαση της μελέτης υπογράφεται από τον Θεόφιλο 16/9 με τον βαρύγδουπο τίτλο «Επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργικής αναβάθμισης και βιώσιμης κινητικότητας κατά την τουριστική περίοδο στην Κοινότητα Σκάλας Δήμου Αργοστολίου»!

Προσέχτε! Λέξη δεν υπάρχει περί «κυκλοφοριακού»!

Το πρωτόκολλο παράδοσης της παράδοσης εγκρίνεται με απόφαση (249/2020) της Οικονομικής Επιτροπής στις …10/12!

Η μελέτη δηλαδή ανατέθηκε για να συντάξει «επιχειρησιακό σχέδιο… κατά την τουριστική περίοδο» το οποίο όμως συντάχθηκε από 16/9/2020 και μετά, δηλαδή… εκτός τουριστικής περιόδου!

Και εκτός αυτού:

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Σκάλας στις 27 Ιανουαρίου με ψήφους 4 υπέρ και μία κατά «εγκρίνει την προτεινόμενη μελέτη για το συγκοινωνιακό του οικισμού Σκάλας» και σε καμία περίπτωση το ανατεθέν «Επιχειρησιακό σχέδιο» και τα άλλα βαρύγδουπα!

Εν ολίγοις: Ο μελετητής μελέτησε σε άλλη περίοδο από αυτήν που του ανατέθηκε να συντάξει την (όποια) μελέτη και το Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε για … άλλο αντικείμενο από αυτό που του ανατέθηκε!!!

20 χιλιάρικα πάντως για να γίνει …«Λαβύρινθος» η Σκάλα και για όλα αυτά τα χαοτικά… Δεν τα λες και λίγα!!! 

Οι πληροφορίες εν τω μεταξύ λένε ότι οι Σκαλισιάνοι θα κινηθούν νομικά με πολλές πιθανότητες, αφού, όπως λέγεται, είναι διάτρητη η μελέτη!

50 χιλιάρικα για δύο μελέτες μυστήριο, φυσικά με …ανάθεση!

Και αν βαρεθήκατε …το νέο κατόρθωμα του Θεόφιλου έχει και συνέχεια!

Ο ίδιος μελετητής εκ Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει πάρει επίσης με απευθείας ανάθεση (!) από το Λιμενικό Ταμείο με την υπογραφή φυσικά του Μιχαλάτου και με 23 χιλιάδες, μια ακόμη μελέτη με τον επίσης (όπως στη Σκάλα) …μυστήριο και βαρύγδουπο τίτλο «περιβαλλοντική, συγκοινωνιακή και λειτουργική αναβάθμιση της αποβίβασης και διακίνησης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο δήμο Αργοστολίου»!!!

Και, όπως δείχνουν τα πράγματα θα συμβεί το ίδιο με την Σκάλα… Άλλο να λέει η μελέτη και άλλο να παραλαμβάνεται…

Σε κάθε περίπτωση ο μελετητής και των δύο μελετών πήρε από τον Θεόφιλο, συνολικά παρακαλώ… 42.773,68 ευρώ (!) για δύο μελέτες και με …απευθείας ανάθεση. Από αυτές η μία (για την Σκάλα) δείχνει να είναι … ανεφάρμοστη και οδηγείται κατά τα φαινόμενα σε ακύρωσή της και η δεύτερη …είναι στο ψάξιμο για να δούμε τι κρύβεται από πίσω! 

Γιατί σίγουρα …Θεόφιλος και να μην κρύβεται τίποτα κομμάτι δύσκολο!


Υπο τον φόβο του …«κανένα» και της …«σφήκας»!


Με την υπογραφή του αρμόδιου για την πολιτική προστασία αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου βγήκε δελτίο Τύπου του Δήμου Αργοστολίου για την εμφάνιση φαινομένων θερμοκρασιακής αναστροφής «για την αποφυγή της παραμονής του καπνού σε χαμηλό υψόμετρο και στη συνέχεια την διασπορά του εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης του Αργοστολίου και των γύρω κατοικημένων περιοχών»!

Προφανώς ο αντιδήμαρχος έχει κατά νου το προηγούμενο συμβάν πριν ένα χρόνο στις γιορτές, όπου «ο κανένας» (όπως προέκυψε από τις επίσημης δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής….) έμπηξε τη φωτιά στο οικόπεδο του Δήμου στην Κρανιά που μαζώνονται διάφορα και ντουμάνιασε το Αργοστόλι με τοξικό νέφος προκαλώντας πλήθος αναπνευστικών προβλημάτων στους κατοίκους. 

Υ.Γ. Στην Κρανιά τη φωτιά την έμπηξε …«ο κανένας» και στην Παλοστή …«η σφήγκα» …είναι να μην παίρνει τα μέτρα του ο Μινέτος; 

Καλού κακού πάντως θα τον συμβουλεύαμε να ενημερώσει προσωπικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαμούρη για το «φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής» και τις συνέπειές του…

Μόνο να του τα πει όσο γίνεται πιο απλά …

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ