Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, στο Δήμο Αργοστολίου και στο Δήμο Σάμης, μετά τη διαπίστωση τριών νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊό, ενώ είναι σε αναμονή τα αποτελέσματα των τεστ συγγενών των κρουσμάτων.

Χθες το πρωϊ, επιβεβαιώθηκε θετικός στον covid-19 78χρονος από τη Σάμη, του οποίου πρόσφατα είχε έρθει από την Πάτρα συγγενικό του πρόσωπο, σε εμπύρετη κατάσταση, με όλα τα συμπτώματα της νόσου.

Ο 78χρονος, παρουσίασε βαριά συμπτώματα πνευμονίας και εισήχθη στη Μονάδα Covid-19 του Νοσοκομείου μας, όπου θα νοσηλευθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεράποντων ιατρών.

Στο μεταξύ, σε τεστ κορονοϊού που υποβλήθηκε και η σύζυγός του βγήκε θετικό, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η σύζυγος και η κόρη του 78χρονου θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους.

Χθες το μεσημέρι, προσήλθε στο Νοσοκομείο 58χρονος συμπολίτης μας υπάλληλος του Δήμου Αργοστολίου, ο οποίος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα της νόσου και το τεστ που έκανε βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία και, όπως είπε ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος σε επικοινωνία που είχε ο «Η» μαζί του, θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες όπως ορίζονται από το Πρωτόκολλο.

Στο δημαρχιακό Κτίριο στο Ξενία που εργάζεται ο 58χρονος έγινε απολύμανση χθες το απόγευμα, ενώ θα ενημερωθούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Κτίρiο για να κάνουν προληπτικά τεστ, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών του 58χρονου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο 58χρονος χθες, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν είχε πάει στην Υπηρεσία του, ενώ θα παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα στην οικία του.

Επίσης, αναμένονται τα αποτέλεσματα του τεστ covid-19 που έκανε η σύζυγος του 58χρονου.

Στο μεταξύ, η πορεία της υγείας του 60χρονου συμπολίτη μας, που ήδη νοσηλεύεται στην Κλινική Covid-19 από την περασμένη Κυριακή, έχει καλή εξέλιξη.

Ο Δήμος Σάμης σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει απολυμάνσεις στα δημόσια κτήρια, ενώ αύριο από τις 9:30 π.μ. στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο Καραβομύλου θα γίνονται δωρεάν rapid tests, λόγω των προαναφερθέντων κρουσμάτων covid.

Συνολικά, αυτή την εβδομάδα έχουμε ήδη έξι επιβεβαιωμένα νέα κορονοϊού στην Κεφαλονιά, και αυτή η αρνητική εξέλιξη έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Δομές Υγείας του Νησιού μας.

Δ.Δ.-