Ενας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς ο Μάκης Τζωρτζάτος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει προχθές ένα πρόβλημα που είχε με την καρδιά του.

Ο Μάκης προχθές το πρωϊ εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, μετά από ανεύρυσμα αορτής, και παρά την εγρήγορση των γιατρών να βρεθεί επειγόντως αεροπλάνο του ΕΚΑΒ να μεταφερθεί σε Νοσκομείο των Αθηνών, τελικά αυτό επιτεύχθη αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ήδη η υγεία του Μάκη ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάκης Τζωρτζάτος

Δυστυχώς, η μάχη για τη ζωή του χάθηκε λίγες ώρες αφού εισήχθη σε Καρδιολογική Κλινική Αθηνών, αφήνοντας πίσω ανύποτο πόνο και θλίψη στην οικογένειά του, στους συγγενείς, φίλους, χωριανούς και συνεργάτες.

Ο Μάκης Τζωρτζάτος ήταν ο ιδρυτής της μεγάλης και ονομαστής Διλινέικης επιχείρησης Τυροκομικών «Τζωρτζάτος».

Η επιχείρηση «Τζωρτζάτος» παράγει ετησίως 600 τόνους φέτα και 700 τόνους γαλακτοκομικά προϊόντα και συνεργάζεται κυρίως με τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος», αλλά και με «φίρμες» του Εξωτερικού.

Ο εκλιπών έδωσε μεγάλες μάχες για να κατωχυρωθεί η διάσημη κεφαλονίτικη φέτα ως ΠΟΠ, πλην όμως το όνομα που κατοχυρώθηκε για το νησί μας είναι «Βαρελίσιο τυρί Κεφαλονιάς».

Ο δήμαρχος Αργοστολίου

Για τον θάνατο του Μάκη Τζωρτζάτου, ο δήμαρχος Αργοστολίου εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος έφυγε από κοντά μας. Άξιος άνθρωπος, άριστος οικογενειάρχης, εξαίρετος επαγγελματίας, υπόδειγμα στην τοπική κοινωνία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Το Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια ενός εξαίρετου επαγγελματία και οικογενειάρχη.  Ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος, εκτός από ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου για πολλά χρόνια, υπήρξε και ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική προσφορά και ευαισθησία.

Η απώλεια του αυτή, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Οι Διλινάδες της Αθήνας

Ο Σύλλογος Απανταχού Δηλινάδων της Αθήνας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του Γεράσιμου Τζωρτζάτου στην οικογένεια του. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το χωριό και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Επρόκειτο για μια από τις πλέον εκλεκτές μορφές του χωριού και στήριζε ενεργά τις προσπάθειες των Συλλόγων των Δηλινάτων. Η δράση του σε επαγγελματικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο ήταν πολύμορφη και συνεχής, με συνέπεια και ξεχωριστή αγάπη για τον τόπο του και τους συγχωριανούς του.

Εξ’ άλλου σε προσωπικό μήνυμα του ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων της Αθήνας Φωτεινός Κουνάδης αναφέρει:

Ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος ήταν και …θα είναι η ψυχή του χωριού μας, γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε και εκείνος δεν θα ξεχαστεί.

Η επαγγελματική δράση του Γεράσιμου Τζωρτζάτου είναι γνωστή, ξεπέρασε τα στενά σύνορα της Κεφαλονιάς και έκανε γνωστό το χωριό μας παντού. 

Η προσωπικότητα του ήταν ακόμα πιο σπουδαία και ήταν τιμή όλων μας που συνυπήρξαμε στο ίδιο χωριό, στην ίδια παρέα μαζί του. Καλό ταξίδι Γεράσιμέ μας.


Σήμερα (3 μ.μ.) το «τελευταίο αντίο» στη Λάμια


Στην Παναγία της Λάμιας στα Διλινάτα θα γίνει η κηδεία του Γεράσιμου Τζωρτζάτου, σήμερα και ώρα 3 μ.μ.

Ο «Η» στέλνει στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.