Ενώ η Κεφαλονιά εντάχθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας στη λίστα 13 περιοχών στη Χώρα που παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, οκτώ ασθενείς θετικοί της νόσου νοσηλεύονται από χθες στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου, με ήπια κλινικά συμπτώματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάποια από αυτά έχουν έντονα ανησυχητικά εργαστηριακά ευρήματα (πνευμονία), θέτοντας τον μηχανισμό του Νοσοκομείου σε εγρήγορση.

Οι έξι ασθενείς είναι από την περιοχή Σάμης-Καραβομύλου (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων οι δύο εισήχθησαν χθες, ενώ οι δύο αφορούν ηλικιωμένες γυναίκες από το Ληξούρι, που το τέστ που έκαναν χθες βγήκε θετικό και χρίζουν και αυτές νοσοκομειακής νοσηλείας.

Ο 60χρονος συμπολίτης μας από το Αργοστόλι που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, πήρε χθες το μεσημέρι εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, ενώ θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Η Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου είναι χωρητικότητας μόλις έντεκα κλινών, αλλά η νοσηλεία των οκτώ ασθενών covid, επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του, λόγω σημαντικών ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Διοίκηση επικοινώνησε χθες με την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα και ετέθη το ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα, εάν χρειασθεί να γίνει άμεση αεροδιακομιδή κρουσμάτων σε άλλα Νοσκομεία της Χώρας και σε Κλινικές Covid.


Οι εμβολιασμοί στη Σάμη


Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Σάμη σε άτομα 60 έως 64 ετών.

Τελικά χθες παρελήφθησαν οι πρώτες 200 δόσεις εμβολίων από τις 2000 που αναμενόταν, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα έρθει τμηματικά από αύριο και τις επόμενες μέρες.

Χθες εμβολιάστηκαν στη Σάμη 52 άτομα μέχρι αργά το βράδυ, τα ραντεβού της Δευτέρας και της Τετάρτης, σήμερα αναμένονται να εμβολιασθούν τα σημερινά ραντεβού και της Τρίτης, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα εμβολιασθούν κανονικά οι πολίτες, σύμφωνα με τη ροή των ραντεβού τους.

Στη Σάμη, για να διεκπεραιωθεί ο εμβολιασμός, υπάρχει 12μελής ομάδα γιατρών και νοσηλευτριών.
Οι εμβολιασμοί θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα το πρωϊ θα γίνουν rapid test από Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σάμη.

Δ.Δ.-