Το τρίτο της κρούσμα κορονοϊού μετρά από χθες η Ιθάκη, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στον κόσμο.

Πρόκειται για άνδρα 50 ετών περίπου, ο οποίος παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες ήπια συμπτώματα της νόσου και χθες βγήκλαν θετικά τα αποτλέσματα του μοριακού τεστ πιου έκανε.

Ο ασθενής θα παραμείνει σε 14ήμερη κραντίνα στο σπίτι του, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος παρακολουθεί την ροή της επιδημιολογίας στο Νησί του και ενημερώνει δημόσια τους δημότες του, σχετικά ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

«Σας ενημερώνω ότι επιβεβαιώθηκε σήμερα (χθες) ένα νέο κρούσμα στο νησί μας. Έχουν δοθεί σε όλους οδηγίες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ζητώ από όλους την προσοχή σας».

Χθες στη Σάμη πραγματοποιήθηκαν περίπου 80 rapid test, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ συνεχίστηκε ο εμβολιασμός (έγινα 52 εμβόλια).

Στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου μας στο Αργοστόλι οι οκτώ νοσηλευόμενοι με κορονοϊό, παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα, αλλά απρόλα αυτά, οι θεράποντες γιατροί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι σε επιφυλακή, σχετικά με την πορεία της υγείας τους.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερα κρούσματα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού -ειδικά του βρετανικού στελέχους- εντοπίζονται στη Χώρα μας.

Από 530 που ήταν τα μεταλλαγμένα κρούσματα στην τελευταία σχετική ενημέρωση του ΕΟΔΥ,  έχουν εκτοξευτεί στα 811, καθώς βρέθηκαν 281 νέα κρούσματα. Τα κρούσματα αυτά βρέθηκαν την περίοδο από 7 Ιανουαρίου έως και 9 Φεβρουαρίου, ανάμεσα σε 454 νέα επιλεγμένα δείγματα.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τέσσερις είναι οι μεταλλάξεις που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Από τα 281 νέα στελέχη, η συντριπτική πλειονότητα (τα 269) αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.