Στο «κόκκινο επίπεδο» κινδύνου μπήκαν από σήμερα στις 6 το πρωϊ και έως 1η Μαρτίου, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωσή του στο Υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι «χτυπάει καμπανάκι» στο Νομό μας, καθώς αυτή τη στιγμή η περιοχή μας έχει 36 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

Μαζί με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο «κόκκινο» μπαίνουν άλλες 13 περιοχές (Δήμοι και Περιφερειακές Ενότητες), ενώ βγαίνει από το «κόκκινο» η Ζάκυνθος και μπαίνει στο «πορτοκαλί» (επίπεδο επιτήρησης).

Στις κόκκινες περιοχές που μπήκαν τα Νησιά μας, η Κεφαλονιά και Ιθάκη, ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια (τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια παραμένουν σε διά ζώσης λειτουργία).
  • Στις Εκκλησίες ανώτατο όριο τα 9 άτομα.
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

O Χαρδαλιάς χτύπησε χθες το “καμπανάκι”, αλλά ο “Η” το είχε χτυπήσει πολύ νωρίτερα για τα …”κοκκινίσματα” που ερχόντουσαν…