“Πέντε είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιθάκη”, είπε σήμερα το πρωϊ στον “Η” ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το νησί δεν είναι στο κόκκινο, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν ανακοινωθεί.

Αλλωστε -πρόσθεσε ο κ. Στανίτσας- η Ιθάκη δεν συμπεριλαμβάνεται στο ΦΕΚ όπως η Κεφαλονιά.

Οι κάτοικοι μένουν έξω με βεβαιώσεις έως τις 9 το βράδι και ισχύουν τα μέτρα όπως πριν, δηλαδή πριν ισχύσουν τα τελευταία μέτρα για τις “κόκκινες περιοχές” όπως η Κεφαλονιά, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Εξ’ άλλου ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έκανε πρόσφατα στο facebook την ακόλουθη ανακοίνωση:

Γνωρίζω απολύτως την κόπωση και την πίεση, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες, από την παρατεταμένη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Κατανοώ επίσης το άγχος και την ανασφάλεια πολλών συνανθρώπων μου από τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας.

Απευθύνομαι όμως στο φιλότιμο, αλλά και στη λογική όλων σας επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο, πως μόνο εάν εφαρμόσουμε πραγματικά και υπεύθυνα τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης, θα μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των συγγενών και των φίλων μας.

Η αποφυγή μετάδοσης του κορωνοιου είναι υπόθεση όλων μας, αλλά αποτελεί και ατομική ευθύνη.

Ο Δήμος μας συνεργάζεται με την ΓΓ
Πολιτικής Προστασίας ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικίες άνω των 60 ετών και αμέσως μετά οι υπόλοιποι σε ποιο γρήγορους ρυθμούς.

Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση. Δε χρειάζεται πανικός και αναπαραγωγή μυθοπλασιων! Με στοχευμενες κινησεις, ατομική, και συλλογική υπευθυνότητα, θα ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.