ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΣ έναν ολόκληρον αιώναν ζωής, πλήρους πολύπλευρης Πνευματικής  δραστηριοποίησης, πάντοτε επ’ αγαθώ του συνανθρώπου μας και της κοινωνίας μας, από κοντά μας «έφυγε» ένας Μεγάλος, όλων μας φίλος σεβαστός και πολυαγαπημένος! 

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ πλέον,  εκλεκτός συμπολίτης μας ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ! 

ΕΧΕΙ  παρέλθει μόνο λίγος χρόνος, αφ’ ότου, για τελευταία φορά, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, λόγω των «απαγορευτικών» για συναντήσεις συνθηκών, της «δολοφονικής» Πανδημίας! 

Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, η μετριοφροσύνη του, η απίστευτη μνήμη του, η ευρυμάθειά του, ο όντως «νεανικός» ενθουσιασμός του, ειδικά στην  κάθε αναφορά μας στους Μεγάλους Σοφούς Αρχαίους Προγόνους μας, και στα αναρίθμητα απαυγάσματα σοφίας, τα οποία -επιπροσθέτως των Μεγάλων Επιτευγμάτων/«Δώρων» τους στην Ανθρωπότητα- οι ίδιοι μας εκληροδότησαν ως  ανεκτίμητες Ιερές Παρακαταθήκες, η απροσμέτρητη λατρεία του στον καθαρόν λόγον, στην μίαν και ενιαίαν επί χιλιάδες χρόνια μεγαλειώδη γλώσσα μας την οποίαν εχειρίζετο μοναδικά,  για μία  ακόμα φορά, πάλι και πάλι, με άφησαν έκπληκτον! 

ΑΝ ΔΕΝ το εγνώριζα, επ’ ουδενί θα επίστευα ότι η καθαρότατη, εξόχως φιλοσοφική, δεινού ρήτορος φωνή στην άλλην άκρην της γραμμής, ήταν ανδρός ήδη εορτάσαντος,  των… εκατό χρόνων του τα γενέθλια! 

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ θα μου μείνει, μεταξύ άλλων, και  η πολύτιμη, όντως ενθουσιώδης και ανεκτίμητη συμμετοχή του στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών των Νησιών μας «Ο Τόπος Πάνω Απ’ Όλα», τις αμέτρητες  και με  σημαντικότατη  προσέλευση συμπολιτών μας Συνεδριάσεις της οποίας, είχα την μεγάλην τιμή να συντονίζω, από συστάσεώς της!

ΗΡΕΜΑ, όντως απόλυτα γαλήνια και «μετρημένα», πάντοτε πρωτοστατούσε με τις ορθότερες όλων μας απόψεις του, επί των εκάστοτε σοβαρότατων θεμάτων  τα οποία  μας απασχολούσαν! Πάντοτε ο Πρώτος Παρών, ψυχή τε και σώματι συμμετέχων!

ΟΠΩΣ και για  ό,τι, όπου, από όποιον ζητηθείσα, άνευ ανταλλάγματος κάποιου, όντως όπως μπορούσε, πάντοτε με την μεγαλύτερη χαρά και ειλικρίνεια, την πολύτιμη και ανεκτίμητη βοήθειά του προσέφερε!!!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ, ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕ, ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΕ! ΑΙΩΝΙΑ!!!