Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού είχαμε χθες στο Νομό μας, δύο στην Κεφαλονιά και δύο στην Ιθάκη.

Τα δύο κρούσματα της Κεφαλονιάς εισήχθησαν χθες στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου μας στο Αργοστόλι.

Πρόκειται για 56χρονο άνδρα από τη Σάμη, ο οποίος είχε νοσήσει από πρόσωπο της οικογενειάς του που βρέθηκε θετικό πριν από μέρες, και χθες, βάση της κλινικής του εικόνας, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του Νοσοκομείου. Η δεύτερη εισαγωή αφορά ηλικιωμένο άνδρα από το Αργοστόλι, πατέρα ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, στο Νοσοκομείο μας νοσηλευόταν έξι ασθενείς.

Στην Ιθάκη: Τα δύο θετικά κρούσματα στον ιό που διεπιστώθηκαν είχαμε χθες αφορούν δύο μικρά παιδιά, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Σταυρό.

Αμεσα ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας κινητοποιήθηκε και από σήμερα κλείνουν τα δύο Σχολεία για απολύμανση και θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 14 ημέρες, ενώ «έθεσε σε επιφυλακή» όλους τους κατοίκους, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Επίσης, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, το Κέντρο Υγείας έστειλε πολλά δείγματα κατοίκων του Νησιού για μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και αναμένονται σήμερα τα αποτέλεσματα.

Στην Ιθάκη αναμένεται να ξεκινήσει αύριο ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας του Νησιού στην ηλικίες 60-80, συνολικά 639 ατόμων, μετά από αίτημα του δημάρχου στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όπου έγινε δεκτό.