Εκτίναξη της τιμής μόλυνσης έδειξε η τελευταία εξέταση των λυμάτων στη Σάμη, όπου ο κορονοϊός εμφανίζει τάσεις ανόδου το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων από τα λύματα που πήρε η ΔΕΥΑΚ από το Βιολογικό Σάμης, οι τιμές του ιικού φορτίου στα λύματα είναι ανησυχητικά αυξημένη.

Με «βάση ασφαλείας» τα 2.000 αντίγραφα ιικού RNA, τα ευρήματα στη Σάμη είναι 17.000! Να σημειωθεί, ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου που έγινε η προηγούμενη ανάλυση στα δείγματα των λυμάτων, στην αρχή της επέλασης του κορονοϊού στην περιοχή, στη Σάμη είχαν βρεθεί, μόλις 3.900 αντίγραφα ιικού RNA.

Ενθαρρυντικά όμως είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης των λυμάτων σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

Στο Αργοστόλι τα ευρήματα ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, πολύ κάτω από τις 2000 μονάδες, σχεδόν μη ανιχνεύσιμα, ενώ οι ίδιες τιμές περίπου βρέθηκαν και στο Ληξούρι.

Σχετικά με τα αποτέλεσματα των αναλύσεων των λυμάτων, ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι σήμερα λάβαμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού Ληξουρίου με τα ποσοστά του ιικού φορτίου.

Στα δείγματα που πάρθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου καθώς και στις 3 Μαρτίου δεν ανιχνεύτηκαν αντίγραφα ιικού RNA.

Ακόμη όμως δεν έχουμε νικήσει τον κορονοϊό, δεν χαλαρώνουμε, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών για να μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε τους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής μας.

  • Στο μεταξύ, χθες δεν πιστοποιήθηκε κανένα νέο κρούσμα στα Νησιά μας, ενώ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Κλινική Covid-19 οι ενέα ασθενείς κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι τρείς-τέσσερις εξ αυτών, οι γιατροί εικάζουν ότι μέσα στο Σαβατοκύριακο θα πάρουν εξιτήριο.