Η απόφαση του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτική) αρ.23/2021 στις 5 Μαρτίου, που ήλθε στο φως με την δημοσίευσή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για την ΕΔΑΚΙ.

Με λίγα λόγια …παράδοση άνευ όρων της περιουσίας της Επιχείρησης στο νέο ΦΟΔΣΑ της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα και για να επισημοποιηθεί, μένουν οι υπογραφές, ζήτημα τυπικό και ημερών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ ομόφωνα εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Αργύρη Γαβριελάτο «για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της ΕΔΑΚΙ ΑΕ προς το νέο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ»!

Το λουκέτο πλέον στην ΕΔΑΚΙ είναι ζήτημα χρόνου και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος αποδεικνύεται γι’ άλλη μία φορά …«τζάμπα μάγκας»!

Ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου, με την 225/2020 απόφασή του έδωσε το σήμα  για την αποχώρηση του Δήμου από όλες τις επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς και μεταξύ αυτών και από την ΕΔΑΚΙ!

Από τότε και μέχρι σήμερα, αρκετές φορές μέσα από τις σελίδες του «Η» έχει εκφραστεί ο προβληματισμός του τι νόημα έχει πλέον η ΕΔΑΚΙ, αφού «με πολύ μικρότερο κόστος θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι ίδιοι οι Δήμοι, όπως ανέκαθεν κάνει ο Δήμος Ιθάκης».

Ο πονοκέφαλος του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι άλλος βέβαια, για το «που θα βολέψει τους τρεις έμμισθους αξιωματούχους της ΕΔΑΚΙ που προέρχονται από την αντιπολίτευση και του παρέχουν την ψήφο τους σε όλες τις ψηφοφορίες»!

Υπενθυμίζουμε ότι:

1) Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος παραμένει γραμματέας στον ΦΟΔΣΑ.

2) Εκκρεμεί η προσφυγή του Δήμου Αργοστολίου στα Δικαστήρια και στο Σ.τ.Ε. εναντίον του Νόμου που καταργεί τη Διαδημοτική (περιβόητο άρθρο 93) και

3) Πρόσφατα ο ΦΟΔΣΑ πριν ακόμα συσταθεί, αποφάσισε αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας στην Κεφαλονιά 32%, ήτοι στο Ληξούρι 52,33%, στο Αργοστόλι 30,44% και στη Σάμη 21,04%, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες.

Ο “Η” της 11ης/3/2021 (αρ. φ. 7488) με την αποκάλυψη Φόρτε στο Δ.Σ. Αργοστολίου για αύξηση τελών 32% από το νέο ΦΟΔΣΑ, πριν ακόμα συσταθεί!