Αλλη μία επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης προμήθειας, μεταφοράς και διακίνησης ηρωϊνης.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, μετά από πολύμηνη επιχείρηση παρακολούθησης της οργάνωσης, συνέλαβε δύο ημεδαπούς, έναν 35χρονο από την Παλική και έναν 43χρονο από την Πύλαρο για διακίνηση ηρωϊνης, οι οποίοι προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από 59χρονη συνεργάτιδά τους, κάτοικο Περιστερίου Αττικής, μέσω Εταιρείας Ταχυμεταφορών (courier).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλαξε και αξιοποίησε η Αστυνομία, ηγετικό ρόλο της οργάνωσης είχε ο 35χρονος, ενώ ο 43χρονος είχε αναλάβει την διακίνηση και πώληση της ηρωϊνης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην Κεφαλονιά.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν προχθές κατά την διαδικασία παραλαβής του δέματος με την ηρωϊνη, βάρους μισού κιλού περίπου, το οποίο και κατασχέθηκε.

Χθες το πρωί από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, που συνεργάστηκε στην όλη επιχείρηση με το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, συνέλαβε και την 59χρονη που προμήθευε και απέστελνε την ηρωϊνη στην Κεφαλονιά.

Κατά την εκτίμηση της Ασφάλειας, η οργάνωση από πέρισυ τον Αύγουστο έως τη σύλληψή της, διακίνησε στην Κεφαλονιά περίπου 1500 γραμμάρια ηρωϊνη, με όφελος 75.000 Ευρώ.

Και οι τρεις συλληφθέντες, μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, θα οδηγηθούν στην κατά τόπο Εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά με την επιχείρηση εξάρθρωσης της οργάνωσης, η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση ηρωίνης, σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην Κεφαλονιά.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης, τρείς ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, μεταφοράς, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τον ηγετικό ρόλο είχε ένας από τους συλληφθέντες στην Κεφαλονιά, ο οποίος φρόντιζε για την ασφαλή προμήθεια, μεταφορά και περαιτέρω φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών που του απέστελνε από την Αττική με εταιρεία ταχυμεταφορών η ημεδαπή, ενώ το έτερο μέλος που συνελήφθη παραλάμβανε για λογαριασμό της οργάνωσης τις ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικοεξαρτημένα άτομα του νησιού.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες προχθές (17.03.2021), όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά οι δύο ημεδαποί, ενώ είχαν προγραμματισμένη παραλαβή δέματος ηρωίνης, συνολικού βάρους (495) γραμμαρίων, που απέστειλε η ημεδαπή με τον ίδιο τρόπο, από την Αττική, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Ακολούθως, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των συλληφθέντων, στην Κεφαλονιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5 κινητά τηλέφωνα, δύο ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

Επιπλέον, πρωινές ώρες χθες (18.03.2021), με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής η προαναφερόμενη ημεδαπή.

Συνολικά, εκτιμάται ότι κατά τη δράση της εγκληματικής ομάδας η οποία προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020 έως και την αποδόμηση της οργάνωσης, διατέθηκαν σε ουσιοεξαρτημένα άτομα τουλάχιστον (1500) γραμμάρια ηρωίνης, με εκτιμώμενο χρηματικό όφελος το ποσό των 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.