⦿ Καλημέρα και Χρόνια πολλά και καλά.

⦿ Μεγάλη Επέτειος σήμερα, καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

⦿ Ηταν τότε που ο Ελληνες Ηρωες ξεσηκώθηκαν και έγραψαν τη λαμπρότερη σελίδα της νεώτερης Ιστορίας μας.

⦿ Μιάς Ιστορίας που ξεκινάει από τα βάθη των Αιώνων, έχοντας δώσει παραδείγματα ηρωισμού και φώτα πολιτισμού  σε όλο τον Κόσμο.

⦿ Τιμή και Δόξα, λοιπόν, σε όλους εκείνους τους Μεγάλους Ηρωες μας, που έχυσαν το αίμα τους για να αναπνέουμε εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ σήμερα.

⦿ Στον Μεγάλο αυτόν Αγώνα οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί είχανε μία πολύ σημαντική συμβολή.

⦿ Την οποία μας υπενθυμίζει ο αγαπητός μας συμπατριώτης Ορέστης Καππάτος, από το F/B της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά (Bλ. σελ. 12)

⦿ Μπορεί η πανδημία να έχει σταθεί μεγάλο εμπόδιο για τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Επετείου, όμως το Ελληνικό Μεγαλείο παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

⦿ Ηδη στην Αθήνα θα γίνει σήμερα μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, την οποία θα παρακολουθήσουν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ο πρόεδρος της Κύπρου και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας.

⦿ Ο Μακρόν που είχε πρώτος ανακοινώσει τον ερχομό του, λόγω έξαρσης του covid δεν θα έρθει.

⦿ Ωστόσο θα γίνουν εντυπωσιακοί φωτισμοί με τα χρώματα της Σημαίας μας σε πολλές πόλεις του Εξωτερικού, ακόμα και στον Νιαγάρα!

 ⦿ Ο κορυφαίος συμβολισμός της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 συνυπάρχει με την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

⦿ Είναι μια Μεγάλη Γιορτή μιάς σύγχρονης Δημοκρατίας με παγκόσμιο κύρος, που είναι περήφανη για την Ιστορία της, η οποία παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε κατά καιρούς, συνεχίζει να ατενίζει το μέλλον με παρρησία και αισιοδοξία.

⦿ Γειά σας και πάλι χρόνια πολλά και καλά να θυμόμαστε πάντα τα διδάγματα από την ένδοξη Ιστορία μας και χρόνια πολλά στους Ευάγγελους και στις Ευαγγελίες που γιορτάζουνε.

⦿ Κι’ εμείς, λόγω της σημερινής αργίας, θα τα ξαναπούμε Σαββάτο πρωϊ.

Iβάν