Το ένα μετά το άλλο τα ολισθήματα της κ. Κράτσα! 
Τελευταίο, η μη πρόσκληση των Δημάρχων Ληξουρίου (Κατσιβέλη), Σάμης (Μονιάς) και Ιθάκης (Στανίτσας) στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή 26 Μάρτη με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με τους 4 από τους 11 δημάρχους των Ιονίων Νήσων και άλλους παράγοντες, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου.
Το αποτέλεσμα, η κοινή και ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ανακοίνωση, σημειώνουμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (!), των τριών μη προσκληθέντων δημάρχων, με την οποία και απόλυτα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ εκφράζεται «η έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας γιατί δεν προσκληθήκαμε στη συνάντηση αυτή»! (Βλ.σελίδα 6).
Τα ερωτήματά που θέτουν οι τρεις δήμαρχοι αποτελούν κόλαφο για την κ. Κράτσα και την Κυβέρνηση, της οποίας και αυτοβούλως εμφανίζεται ως εκπρόσωπός της στα Ιόνια Νησιά.
Και το κυριότερο: Η μη πρόσκληση των δημάρχων και ως γεγονός από μόνο του και τα αναπάντητα ερωτήματα αποδομούν την εικόνα που προσπάθησε με την σύσκεψη και το δελτίο Τύπου να στήσει η κ. Κράτσα…
«Στους Δήμους μας δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τον Ιανό;
Ποιός κλήθηκε να μεταφέρει στη συνάντηση τα προβλήματα των Δημοτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Δήμους μας;
Έχουν ενισχυθεί όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία;»
Για να καταλήξουν στο ερώτημα που αποδομεί τους διθυράμβους ης κ. Κράτσα που διατυπώνονται στο δελτίο τύπου που έκδωσε διαφημίζοντας τα δήθεν εκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στους Δήμους:
«Οι Δήμοι αλήθεια, έχουν ενισχυθεί με τα ανάλογα ποσά που έχουν απολέσει από τη μείωση των εσόδων τους και ποιος κρίνει τις ανάγκες τους;».
Υ.Γ.: Εκεί στη ΝΔ έχουν αναρωτηθεί πόσο θα πληρώσουν αυτή την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη τακτική της κ. Κράτσα σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα πράγματα που καταπιάνεται στα Ιόνια Νησιά;
Δεν συζητάμε για τα νησιά, τους Δήμους, τους Φορείς και τους Επτανήσιους πολίτες, τι θα εισπράξουν από την κ. Κράτσα…

Η διαμαρτυρία Κατσιβέλη, Μονιά και Στανίτσα


Οι δήμαρχοι Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, Σάμης Μάκης Μονιάς και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή επιστολή διαμαρτυρίας:

Σε σχέση με το προχθεσινό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που αναφέρεται στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Δημάρχων των Ιονίων Νήσων, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας γιατί δεν προσκληθήκαμε στη συνάντηση αυτή.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να καλούνται μόνο οι Δήμαρχοι των τεσσάρων μεγάλων Δήμων και να μην καλούνται οι μικρότεροι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Ο αποκλεισμός μας δεν προσβάλλει μόνο εμάς ως Δημάρχους προσβάλλει κυρίως τους πολίτες της Παλικής, της Σάμης και της Ιθάκης τους οποίους εκπροσωπούμε.

Διερωτούμαστε μεταξύ άλλων:

  • Στους Δήμους μας δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τον Ιανό;
  • Ποιός κλήθηκε να μεταφέρει στη συνάντηση τα προβλήματα των Δημοτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Δήμους μας;
  • Έχουν ενισχυθεί όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία;
  • Οι Δήμοι αλήθεια, έχουν ενισχυθεί με τα ανάλογα ποσά που έχουν απολέσει από τη μείωση των εσόδων τους και ποιος κρίνει τις ανάγκες τους;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα έπρεπε να απαντηθούν σε εμάς και με τη σειρά μας να τα μεταφέρουμε στα Δημοτικά μας Συμβούλια και όχι να ενημερωνόμαστε από δελτία τύπου.

Απαιτούμε και θέλουμε ίση μεταχείριση  και αντιμετώπιση.

Οι Δήμαρχοι
Ληξουρίου: Γιώργος Κατσιβέλης
Ιθάκης: Διονύσης Στανίτσας
Σάμης: Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης