Συνεχίζεται η …επέλαση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού στα Νησιά μας, ενώ, μέχρι χθες αργά το βράδι εννέα ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου μας, επιφέροντας έντονη ανησυχία στη Διοίκηση, αφού οι ελεύθερες κλίνες είναι μόνο μόλις δύο.

Χθες εισήχθη στο Νοσοκομείο ένας άνδρας Αγγλος ηπήκοος και κάτοικος Λειβαθούς, που ήρθε πρόσφατα από την Βρετανία και είχε έντονα συμπτώματα της νόσου. Το τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο ήταν θετικό, ενώ οι ιατροί, μετά από τις εργαστηριακές εξετάσεις που υπεβλήθη ο ασθενής, έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί για νοσηλεία.

Επίσης, χθες εισήχθη στην Κλινική Covid και μία ασθενής της Μονάδας Νεφρού, που προχθές είχε πάρει εξιτήριο, αλλά οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι έπρεπε να ξανανοσηλευθεί στην Κλινική. 

Στο μεταξύ, παρά το ότι ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες μόλις δύο νέα κρούσματα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερα τα επιβεβαιωμένα, που έκαναν τεστ σε Νοσοκομεία και ιδιωτικά Εργαστήρια.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωϊ άνοιξε η πλατφόρμα δηλώσεων για τον εμβολιασμό της ηλιακής κατηγορίας 65-70 και οι αιτήσεις για τα ραντεβού γίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr

Στην Ιθάκη: Και στην Ιθάκη είχαμε άλλα δύο νέα κρούσματα, ένα χθες και ένα προχθές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν στην Ιθάκη οι εμβολιασμοί της ηλικιακής κατηγορίας από 59 και κάτω, ενώ παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 5/4 ώρα 12:00 η δυνατότητα όσων ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και επιθυμούν να εμβολιαστούν, να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 26740-32717/33445.