Ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση της επέλασης του κορονοϊού στην Κεφαλονιά, ενώ στην Κλινική Covid-19 από χθες νοσηλεύονται δέκα ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο αγόρι, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ανήλικους.

Χθες, δύο νοσηλευόμενοι, ένας άνδρας από τον Πόρο (νοδηλεύεται και η σύζυγός του) και μία γυναίκα από τη Σκάλα παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, σημαίνοντας συναγερμό στην Κλινική, και στο …παρά πέντε, μετά από παρεμβάσεις των γιατρών δεν διασωληνώθηκαν και απετράπη η αεροδιακομιδή τους σε ΜΕΘ.

Χθες στην Κλινική εισήχθησαν δύο νέοι ασθενείς covid, ένας Αγγλος κάτοικος Λακύθρας και ένας άνδρας από την Ιθάκη, ενώ πήρε εξιτήριο ένας.

Στο μεταξύ, χθες είχαμε άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νοσοκομείο, τα οποία θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών, ενώ ενεργοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία για την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Και στην Ιθάκη όμως είχαμε προχθές το βράδυ άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, που αφορά νέα γυναίκα από τη Βόρεια Ιθάκη, η οποία θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δ.Δ.-