Μία αεροδιακομιδή και δύο διακομιδές ασθενών covid έγιναν χθες από το Νοσoκομείο Αργοστολίου σε Αθήνα και Ρίο.

Συγκεκριμένα, χθες το πρώϊ διακομίσθηκαν δύο Αγγλοι ασθενείς, κάτοικοι Λειβαθούς, που νοσηλευόταν στην Κλινική covid-19 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, ενώ το βράδυ αεροδιακομίσθηκε ο 15χρονος ασθενής, με ιδιωτικό αεροπλάνο για Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η έξαρση της μεταδοτικότητας τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά έχουν επιβαρύνει στα μέγιστα την λειτουργία του Νοσκομείου μας, με αποτέλεσμα, Διοίκηση, γιατροί και νοσηλευτές να έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών του, δίνοντας πραγματικά μία τιτάνια μάχη να κρατήσουν την υγεία των ασθενών, όχι μόνο των covid, αλλά όλων των Κλινικών, σε καλά επίπεδα.

Ομως, οι κλίνες της Κλινικής Covid έχουν ήδη κορεστεί, αφού τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονται εννέα-δέκα ασθενείς καθημερινά, ενώ μόλις κάποιοι ασθενείς πάρουν εξιτήριο, αμέσως γίνοναι νέες εισαγωγές.

Το μεγάλο βάρος της λειτουργίας της Κλινικής έχει πέσει στην πνευμονολόγο μας κ. Διονυσία Καπετανάκου, η οποία, στην κυριολεξία οι μάχες που δίνει σε όλο το Νοσοκομείο είναι απίστευτες, χωρίς να γίνεται καμία «έκπτωση» στην ποιότητα παροχής των ιατρικών της υπηρεσιών.

Χθες στο Νοσοκομείο είχαμε τρείς νέες εισαγωγές ασθενών covid και μετά από αρκετές μέρες, δεν είχαμε κανένα θετικό αποτέλεσμα από τους προσερχόμενους πολίτες στο Νοσοκομείο για τεστ κορονοϊού.

  • Εξάλλου, χθες το μεσημέρι έγινε ακόμα μία αεροδιακομιδή με ιδιωτικό αεροπλάνο, ενός ηλικιωμένου άνδρα από το Ληξούρι, με παθολογικά προβλήματα.

Δ.Δ.-