ΕΓΡΑΨΕ πάλι το χθεσινό πρωτοσέλιδο «Η» …«Το Λιμάνι …Φεύγει» χρησιμοποιώντας την θρυλική κινηματογραφική φράση «Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει» του Φράνκο Φράνκι στον Τσίτσο Ινγκρασία, το ανεπανάληπτο κωμικό δίδυμο του Ιταλικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70!

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου, αποδόθηκε ΑΠΟΛΥΤΑ «ο ξαφνικός πόνος» του Θεόφιλου που έφερε στην επιφάνεια το θέμα!

Να μιλήσουμε όμως απόλυτα σοβαρά για το σημαντικό αυτό ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι σίγουρα μια ενδεχόμενη μεταφορά των κρουαζιεροπλοίων στη Μαρίνα, θα αποτελεί είδηση και μάλιστα σημαντική!

Όμως…

Όμως ο ίδιος ο Θεόφιλος που έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, φρόντισε να δημιουργήσει καχυποψία, δίνοντας υπερβολική διάσταση με τον χαρακτηρισμό σε αυτήν ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα» και ταυτόχρονα μιλώντας για «συγκεκριμένα συμφέροντα που υπαγορεύουν» την αλλαγή των σχεδίων …δίχως όμως να τα αποκαλύψει ως όφειλε, από την δημόσια θέση που κατέχει!

Η καχυποψία για τις προθέσεις του Μιχαλάτου αυτή την περίοδο ιδιαίτερα, επιτείνεται από το γεγονός ότι όπως ομολόγησε, γνωρίζει και ασχολείται με το θέμα …ενάμιση χρόνο, αλλά τώρα επέλεξε να το αποκαλύψει!

Και επί πλέον, η καχυποψία αναγάγετε σε βεβαιότητα όταν αναγάγει ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα» ένα πράγματι «μεγάλο πρόβλημα» υπερκεράζοντας τα πραγματικά «μεγαλύτερα προβλήματα» της σημερινής περιόδου!

Και τα οποία δεν είναι άλλα αφενός από την επισφάλεια που υπάρχει στην τοπική οικονομία με την επερχόμενη τουριστική περίοδο και αφετέρου, το μέγα θέμα της πανδημίας που συναρτάται στο τοπικό επίπεδο με το υπό διάλυση Δημόσιο Σύστημα Υγείας!

Γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια ο Θεόφιλος και μάλιστα τώρα, σε αυτή τη πρωτοφανή συγκυρία;

Απλό! Για να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας!

Επιχειρεί να αποδράσει, τώρα και όχι χθες (ενάμιση χρόνο …σιωπά), από τις ευθύνες του ως δήμαρχος της Πρωτεύουσας για την τοπική Οικονομία και το σύστημα της Δημόσιας Υγείας και ταυτόχρονα την εμπλοκή του ως επιχειρηματίας για την έκρηξη των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα!

Επιχειρεί να αποδράσει, αλλάζοντας την ατζέντα, και δεν απαντά στο ερώτημα που επανειλημμένα έχει τεθεί:

«Το «γνωστό μεγάλο super market της περιοχής του Αργοστολίου (που) νοσούν πολλοί συνάδελφοι», όπως κατάγγειλε το Εργατικό Κέντρο, είναι η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου;».

Επιχειρεί να αποδράσει, αλλάζοντας την ατζέντα, και δεν παίρνει θέση στο αίτημα κυβέρνησης, βουλευτή, περιφερειάρχη, της επιστράτευσης των ντόπιων γιατρών! 

Επιχειρεί να αποδράσει, αλλάζοντας την ατζέντα, και δεν ασχολείται με την υφέρπουσα δυσανασχέτηση του κόσμου, για την απουσία του Δήμου από την καθημερινότητα, από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Αργοστόλι και τα χωριά!

Επιχειρεί να αποδράσει, αλλάζοντας την ατζέντα, από την υποβόσκουσα εσωστρέφεια στην παράταξή του και τα προβλήματα που καθημερινά του εμφανίζονται από τις πρωτοβουλίες προσωπικής προβολής διαφόρων συνεργατών του και κυρίως των εκ μεταγραφή προερχομένων!

Επιχειρεί να αποδράσει ΤΩΡΑ, γιατί σε τελική ανάλυση … νάμιση χρόνο που γνωρίζει το θέμα …το είχε θάψει! 

Και κάτι ως έσχατο:

Όχι δεν ισχυριζόμαστε, όπως προείπαμε, πως η εξέλιξη με τις επιχειρούμενες χρήσεις στο Λιμάνι του Αργοστολίου δεν αποτελεί πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό!

Όμως, από αυτό το σημείο μέχρι να χαρακτηρίζεται «το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα», υπάρχει …τεράστια απόσταση, που μόνο κάποιος που βρίσκεται σε προσωπικό και πολιτικο αδιέξοδο επιθυμεί την αλλαγή της ατζέντας της επικαιρότητας θα το επιχειρούσε!