Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή Λυκείου μετά το άνοιγμα των Σχολείων στην Κεφαλονιά επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα στο Ληξούρι.

Πρόκειται για μαθητή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παρουσίασε από προχθές πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Η», τόσο οι γονείς, όσο και ο μαθητής, δεν συνέδεσαν την εμπύρετη κατάστασή του με τον κορονοϊό, αφού, την περασμένη Δευτέρα προσήλθε στο Σχολείο με την «κάρτα μαθητή» με αρνητικό αποτέλεσμα του self test που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα.

Ο μαθητής πήγε χθες στο Σχολείο, αλλά το μεσημέρι παρουσίασε πιο έντονα συμπτώματα και μετέβη στο Μαντζαβινάτειο όπου τα αποτελέσματα του test covid που έκανε βγήκαν θετικά.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διευθυντής του Λυκείου Σπύρος Κατσιβέλης, ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Μαρκάτος, ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και η Πολιτική Προστασία, ενώ ενεργοποιήθηκε το Πρωτόκολλο COVID-19.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Τάξης του μαθητή και οι οικογένειες των υπολοίπων μαθητών, οι οποίοι, εκτός από το test covid που θα κάνουν, θα παραμείνουν υποχρεωτικά σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι και θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους κατά το τελευταίο 48ωρο.

Με χθεσινοβαδινές αποφάσεις του δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη, τόσο το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου, όσο και το ΕΠΑΛ -λόγω του ότι ο μαθητής είχε επαφές με μαθητές και σε αυτό το Σχολείο- αναστέλουν τη λειτουργία τους και θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο «λόγω ανάγκης απολύμανσης».

Οι αποφάσεις του δημάρχου κοινοποιήθηκαν στη Διευθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, στους διευθυντές των Σχολείων και στον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό.