Το ερώτημα που κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία από την περασμένη Τετάρτη και τα όσα ακούστηκαν και αποφασίστηκαν στο ΔΣ σχετικά με τη θέση που πρέπει να πάει το νέο εμπορικό λιμάνι είναι ένα:

Τι κρύβεται πίσω από την ευκαιριακή πλειοψηφία που σχηματίστηκε και πήρε την απόφαση;

Αυτό το βασικό ερώτημα έχει όμως και τα εξής επιμέρους:

Προς τι το ξαφνικό ενδιαφέρον Θεόφιλου για τη ΔΕΗ;

Τι εξήγηση έχει η αιφνιδιαστική επανασύνδεση του Θεόφιλου με τον άσπονδο φίλο του Διονύση Λυκούδη (Κανάλε) και τον κακήν-κακώς εκδιωχθέντα παλιό συνεργάτη του Νίκο Μενάγια;

Τι δουλειά έχει να κωλύσει σε αυτή την περίεργη συμπόρευση η τριπλέτα των Παντελειού, Τρωϊάννου, Κεκάτου, που διακηρύσσουν ότι εκφράζουν …«το νέο» ενώ στην πράξη μόνο αυτό δεν εκφράζουν όταν κατ’ επανάληψη και στα δύσκολα δίνουν «πλάτη» στον Θεόφιλο; Πολύ περισσότερο όταν η ψήφος τους περίσσευε για την λήψη της απόφασης…

Εννοείται ότι για την γνωστή ομάδα των «τεσσάρων» δεν υπάρχει έκπληξη, αφού είναι μόνιμα …«με σηκωμένο το χέρι» στις προτάσεις Θεόφιλου ένεκα των «καρεκλών» που τους έχει δώσει (συν τα μισθουλάκια οι τρεις…)!

Υ.Γ.: Είναι προφανές ότι σε όλα αυτά τα παιγνίδια δεν εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης, ο οποίος χθες δήλωσε αποκλειστικά στον «Η» για το νέο εμπορικό λιμάνι: «Το σωστό μέρος για το εμπορικό λιμάνι είναι η παλιά ΔΕΗ στο Δράπανο»!

Επιχειρηματίας είναι, ο μεγαλύτερος μάλιστα στην Κεφαλονιά, δικαιούται να έχει άποψη, την στιγμή μάλιστα που τον αφορά,  και τη λέει ευθέως και δημόσια!

Και τέσσερα ζητήματα…

Και κάποια ζητήματα εντελώς επιγραμματικά …προς ώρας:

1ον. Οι πάντες γνώριζαν από 1/2/2020 που ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη που είχε έλθει στην Κεφαλονιά, ότι το περί ου ο λόγος Master Plan προβλέπει το εμπορικό λιμάνι στο Αργοστόλι!

2ον. Ο Θεόφιλος γνώριζε τουλάχιστον εδώ και 15 μήνες την λύση που προκρίνει το Master Plan και μάλιστα, πριν ένα χρόνο (τον Ιούνιο πέρυσι), έστειλε έγγραφο με τις θέσεις του στο Υπουργείο!

3ον. Παρά τα παραπάνω γεγονότα, ο δήμαρχος Μιχαλάτος φέρνει στο Δ.Σ. το θέμα της θέσης του εμπορικού λιμανιού μετά από …ένα χρόνο (το λιγότερο), ως …κατεπείγον και μάλιστα …τη Μεγάλη Τετάρτη!

4ον. Στο forum του kefaloniapress, ο δήμαρχος Μιχαλάτος …ΔΕΝ ΠΗΡΕ θέση ούτε για την πρόταση του καπετάνιου Στεφανάτου, ούτε για τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι …«δεν είναι λιμενολόγος»! Ομως, ως φαίνεται,  σε 24 ώρες …έγινε λιμενολόγος, καθώς την επομένη πήρε θέση, προφανώς έχοντας εν τω μεταξύ εξασφαλίσει την ψήφο του Κανάλε και των …«νέων»!