Στην Κεφαλονιά βρίσκεται για τέσσερις ημέρες, από την περασμένη Κυριακή έως και την αύριο η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αναπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή θα επιθεωρήσει τα έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Κεφαλονιάς, και συγκεκριμένα στην Γέφυρα του Χειμωνικού, στην Ασσο και στην Αγία Ευφημία, αλλά και τον Τάφο των Τζαννάτων.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τουριστικούς παράγοντες για την πορεία του τουρισμού και για την διαμόρφωση της προβολής της Κεφαλονιάς εντός και εκτός Ελλάδας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κεφαλονιά, θα συναντηθεί με τους νέους διοικητές των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Επίσης, στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες έως και αύριο ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Νικόλαος Μηλιώτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή της Αυτοτελούς Διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Γιώργο Ναούμ, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού και υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας για ζητήματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης θεμάτων του “ΙΑΝΟΥ”.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεφαλονιάς αναφορικά με τις διαδικασίες της προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών με κάθε τρόπο.

Η επίσκεψη του κ. Μηλιώτη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση εργασίας με τις Εθελοντικές Ομάδες της Κεφαλονιάς, στις οποίες θα ανακοινώσει τους άξονες συνεργασίας τους με την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων.