Σε πρόσφατη συνέντευξη σε ιδιοκτησιακό μέσο του δημάρχου η οποία αναπαράχθηκε από τη ναυαρχίδα της Ολιγαρχίας, ο αντιδήμαρχος Σαμούρης επιβεβαιώνει την προσωπική του έπαρση η οποία τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Αφορμή το πάρκινγκ του Λιμεναρχείου, το οποίο έχει καταληφθεί από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα διαφόρων εταιριών. Το Λιμενικό Ταμείο διά του προέδρου του Μιχαλάτου, ή κάνει στραβά μάτια και ανέχεται την κατάσταση εξυπηρετώντας τις συγκεκριμένες εταιρίες που χρησιμοποιούν το πάρκινγκ σε βάρος των πολιτών, ή υπάρχει …ανικανότητα ελέγχου της κατάστασης!

Ό,τι και να συμβαίνει, γεγονός είναι πως η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου δύο χρόνια τώρα και στα μισά της θητείας της και παρά τις διακηρύξεις δεν έχει δρομολογήσει λύσεις για την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος του Αργοστολίου, του κυκλοφοριακού!

Έρχεται λοιπόν ο Σαμούρης, ο οποίος (προσέχτε) σύμφωνα με δήλωσή του, «δεν προΐσταται της αρμόδιας για τους κοινόχρηστους χώρους υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου» και για το συγκεκριμένο θέμα του πάρκινγκ του Λιμεναρχείου δηλώνει με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείες:

«Έχω ενημερώσει το Λιμενικό Ταμείο να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες-επαγγελματίες να τα πάρουν άμεσα»!!!

Και αν δεν «το πιάσατε» …ο Σαμούρης έδωσε εντολή στον δήμαρχο να ασχοληθεί με το θέμα!

Δεν θα σταθούμε στο τυπικό της υπόθεσης, ότι κατά δήλωση του ιδίου του Σαμούρη …δεν είχε την αρμοδιότητα να ανακατευτεί στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα επισημάνουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των όσων κυκλοφορούν στην πιάτσα για τους ισχυρισμούς του (Σαμούρη) ότι …«Ποιος Θεόφιλος, εγώ κάνω κουμάντο στο Δήμο»!

Μάλιστα, σαν επιβεβαίωση ότι …κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ολιγαρχίας και ειδικότερα στη ναυαρχίδα σε σχέση με τον Σαμούρη (πρόσφατη είναι η προβολή της συνέντευξης του προέδρου της ΚΕΔΕ που επελέγη τίτλος για τα ρουσφέτια που όλοι τον εξέλαβαν ως «μπηχτή» για τον Σαμούρη…) αξίζει να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης Σαμούρη σχετικά με το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης στο πάρκινγκ του Λιμεναρχείου αναδημοσιεύτηκε και προβλήθηκε (από τη ναυαρχίδα) …ξεχωριστά!

Ιδού αναλυτικά η αναφορά Σαμούρη της εντολής στο Θεόφιλο και της αναρμόδιας εμπλοκής του στην υπόθεση:

«Έχω ενημερώσει το Λιμενικό Ταμείο να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες-επαγγελματίες να τα πάρουν (τα αυτοκίνητα) άμεσα. Όποιος ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να έχει νοικιάσει και τον ανάλογο χώρο. Μπορεί να έχει μόνο ένα αυτοκίνητο και όχι παραπάνω. Οφείλουν οι επαγγελματίες να βρουν χώρους, να τον νοικιάσουν και να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι είναι για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι για εμπορική δραστηριότητα».

Υ.Γ.: Ο Θεόφιλος είναι ο τρίτος στη σειρά δήμαρχος με τον οποίο θητεύει ο Σαμούρηςως αντιδήμαρχος.

Ο Φόρτες τον έμπασε στην πολιτική, τον έκανε γνωστό και απόκτησε εμπειρίες στα θέματα της καθημερινότητας. Το πώς του το ανταπόδωσε είναι τοις πάσι γνωστό.

Ο Τσιλιμιδός τον κληρονόμησε από τον προκάτοχό του Φόρτε, διατηρώντας τον στα ίδια και η σχέση τους θα μείνει στην ιστορία από δύο χαρακτηρισμούς λίγο πριν απέλθουν τέλη του 2010. Ο πρώτος από τον Τσιλιμιδό ότι «Το πολιτικό βάρος του Σπύρου Σαμούρη είναι 1500 ευρώ» και ο δεύτερος ο ανταποδοτικός χαρακτηρισμός του τότε αντιδημάρχου στον δήμαρχο του πως «Ο Τσιλιμιδός είναι ανάξιος για δήμαρχος».

Ο Θεόφιλος, είναι ο τρίτος στη σειρά δήμαρχος για τον Σαμούρη, που πολιτεύεται στα ίχνη των εμπειριών που απέκτησε στις δύο προηγούμενες θητείες του. Και δυστυχώς για τον Θεόφιλο τον κληρονόμησε με τις εμπειρίες όχι μόνο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, αλλά και …για την αφροσύνη και την αχαριστία που τον συνοδεύουν και τον σημαδεύουν από τις δύο προηγούμενες θητείες του.

Θ. Μιχαλάτος
Σπ. Σαμούρης