Θα μείνει στην ιστορία για το ακατάσχετο δημόσιο λόγο της και σε περίοπτη θέση στην σχολή των Μαυρογιαλούρηδων!

Και το χειρότερο …δεν έχει κανένα ενδοιασμό «να παίζει» ακόμη και με την Υγεία!

Κορυφαίο παράδειγμα το προχθεσινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας που ξεκινάει με την βαρύγδουπη αλλά …αναληθή δήλωση της κυρίας Κράτσα: «Αναβαθμίζεται η δημόσια υγεία στα Ιόνια Νησιά»! Και είναι αναληθής γιατί μπορεί να αναβαθμίζεται η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα με τα 3.085.600 Ε που υπέγραψε η περιφερειάρχης για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όμως το σεισμόπληκτο από το 2014 Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς …απουσιάζει εκκωφαντικά και ταυτόχρονα προκλητικά!

1ον. Γιατί η αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Νοσοκομείου θα έπρεπε να είναι στις ΠΡΩΤΕΣ και όχι στις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ προτεραιότητες της κυρία Κράτσα!

2ον. Γιατί η κοροϊδία καλά κρατεί από την Περιφερειακή Αρχή, όταν κάπου προς το τέλος του δελτίου τύπου ο αρμόδιος για την Υγεία Αντιπεριφερειάρχης (και ούτε καν η Περιφερειάρχης) φέρεται να «Υπογραμμίζει δε, ιδιαίτερα ότι για το ΓΝ Κεφαλληνίας έχει προβλεφθεί παράλληλα μελέτη για την κτηριακή αποκατάσταση του νοσοκομείου λόγω των σεισμών» τουτέστιν …«ζήσε Μάη μου»!

3ον. Γιατί δύο χρόνια στην Περιφέρεια η κ. Κράτσα δεν έχει φροντίσει ΟΥΤΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ  όπως τώρα ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και ανερυθρίαστα, αφού έχει εξαγγείλει ουκ ολίγες φορές την άμεση αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Νοσοκομείου, με χαρακτηριστικότερη όλων αυτήν την επομένη της πρωτοχρονιάς (2/1/2021) σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για «Την ένταξη του Νοσοκομείο Αργοστολίου στο έργο της κτιριακής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας των νησιών του Ιονίου… Σε διάφορα σημεία του βλέπει κανείς βαθιές ρωγμές που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τις επιδιορθώσει τόσα χρόνια μετά …Τώρα με ενέργειες της ενέταξε και το Νοσοκομείο Αργοστολίου στο ως άνω έργο, το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με την 6η ΥΠΕ, ώστε να επιδιορθωθούν τα κτιριακά προβλήματα»!

4ον. Γιατί πλέον η αποκατάσταση πηγαίνει για την επόμενη Περιφερειακή περίοδο, δηλαδή μετά από δύο και βάλε χρόνια, αφού δεν προλαβαίνει με τίποτα να γίνει το έργο όταν βρίσκεται ακόμη στην …«πρόβλεψη της μελέτης»!

ΠΕΡΙ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ

Όσον αφορά τα 400.000 ευρώ που δίνονται από το ΕΣΠΑ για εξοπλισμό στο Μαντζαβινάτειο και τα προβάλει η κυρία Κράτσα λες και έκανε μέγα έργο, πάνε σε ένα επίσης σεισμόπληκτο κτίριο που βολοδέρνει η αποκατάστασή του και από την δικιά της αναποτελεσματικότητα!

Και αυτό γιατί με την εξαγγελία των 400 χιλιάδων τεχνηέντως παρακάμπτεται ότι πάνω από 2 ½ χρόνια από τις αρχές του 2019 η Περιφέρεια (ΚΑΙ με ευθύνη της κυρίας Κράτσα) έχει μπλέξει στην γραφειοκρατία την επισκευή των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 στο Μαντζαβινάτειο με 1.860.000 ευρώ από την δωρεά της Περιφέρειας Αττικής!

Ή μήπως είναι ψέματα ότι ο «Η» στις 13 του περασμένου Μάρτη έσωσε τη δωρεά αποκαλύπτοντας ότι 23 Ιουνίου …έληγε η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οπότε και δόθηκε στα μουλωχτά παράταση προθεσμίας αξιοποίησης της με τροπολογία στη Βουλή στις 2 Απριλίου ; Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ανακοίνωση δεν έβγαλε η λαλίστατη κυρία Κράτσα και το ίδιο ο κύριος Καππάτος που το πιθανότερο αυτός έφερε την τροπολογία  και φυσικά την ψήφισε!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

7 ½ χρόνια έχουν περάσει από τους σεισμούς του 2014.

Έκτοτε έχουν περάσει τρεις Κυβερνήσεις-μία ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, μια ΣΥΡΙΖΑ, μια ΝΔ.

Εξι υπουργοί Υγείας-τρεις της ΝΔ και τρεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι τόσοι Διοικητές της 6ης ΥΠΕ.

Δύο βουλευτές-ένας ΣΥΡΙΖΑ και ένας ΝΔ.

4 Διοικητές στο Νοσοκομείο, 3 Περιφερειάρχες και 3 Δήμαρχοι και το σεισμόπληκτο κτίριο του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς παραμένει στα ίδια χάλια με τις ρωγμές που ιδίοις όμμασι επιβεβαίωσε η κυρία Κράτσα και τώρα ομολογείται ότι ούτε η απαραίτητη μελέτη …δεν έχει δρομολογηθεί!

Και όσον αφορά τα 400 χιλιάρικα για το Μαντζαβινάτειο που διατυμπανίζει η κυρία Κράτσα με το πρόσφατο δελτίο Τύπου, όλα δείχνουν πως είναι για …ξεκάρφωμα, προκειμένου να παραβλεφθεί η ανικανότητα από την ΠΙΝ της αξιοποίησης της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής και της αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς του 2014!

Αν η κ. Κράτσα είχε την ελάχιστη τσίπα θα έπρεπε να ζητήσει από τους Κεφαλονίτες τουλάχιστον συγνώμη για τον ΑΙΣΧΡΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ (περί αυτού πρόκειται) σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών για 7 ½ χρόνια από τους σεισμούς του 2014, στα δύο Νοσοκομεία του νησιού!

Αλλά μήπως την έχασε κάποιος από τους πρώην και νυν, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Διοικητές, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους;


Ρόδη Κράτσα: 400.000 Ε για το Μαντζαβινάτειο


Πέντε υποέργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3.000.000 € (συγκεκριμένα 3.085.600 €), τα οποία αφορούν στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τα Νοσοκομεία των νησιών: την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον σύγχρονο εξοπλισμό, το προσωπικό τους. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ αφορούν σήμερα το Νοσοκομείο της Κέρκυρας με τα υποέργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ενώ ακόμα 400.000 ευρώ αφορούν το Μαντζαβινάτειο, στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία υπογράμμισε πως η στήριξη της Περιφέρειας στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα έχει συνέχεια: «Ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναλάβει τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού με ποσό άνω των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπεται ν’ αυξηθεί στα έντεκα εκατομμύρια, ενώ θα κατατεθεί νέα πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματά τους. Στηρίζουμε εμπράκτως τη δημόσια υγεία στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε».

Συγκεκριμένα, σε πλήρη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» του ΕΣΠΑ, τα παρακάτω πέντε υποέργα:

Υποέργο 1: Προμήθεια και εγκατάσταση απεικονιστικών και ενδοσκοπικών συστημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (1.029.500€).

Υποέργο 2: Προμήθεια και εγκατάσταση λοιπού Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (1.631.600 €).

Υποέργο 3: Προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (290.500 €).

Υποέργο 4: Προμήθεια Οχημάτων για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (40.000 €).

Υποέργο 5: Αναβάθμιση και επέκταση του Πληροφοριακού συστήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (94.000 €).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποέργων αυτών, ανέρχεται στο ποσό των 3.085.600 €.

Παράλληλα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» του ΕΣΠΑ, εντάχθηκε και το υποέργο για προμήθεια και εγκατάσταση λοιπού Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, προϋπολογισμού 400.000 €, για το Νοσοκομείο Ληξουρίου Κεφαλληνίας («Μαντζαβινάτειο»).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς, διευκρινίζει πως υπάρχουν, ήδη, τα σχετικά αιτήματα των υπολοίπων νοσοκομείων του Ιονίου (ΓΝ Ζακύνθου, ΓΝ Λευκάδας, ΓΝ Κεφαλληνίας) για προμήθεια ιατροτεχνικού, ξενοδοχειακού κλπ εξοπλισμού, τα οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα φροντίσει να ικανοποιήσει με νέα πρόταση, που θα καταθέσει, ως φορέας υλοποίησης του έργου με δικαιούχους τα Νοσοκομεία. Υπογραμμίζει δε, ιδιαίτερα ότι για το ΓΝ Κεφαλληνίας έχει προβλεφθεί παράλληλα μελέτη για την κτηριακή αποκατάσταση του νοσοκομείου λόγω των σεισμών.

Ήδη, μέσω ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναλάβει τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών κλπ), που έχει προσληφθεί -και συνεχίζει να προσλαμβάνεται- λόγω Covid19 στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Ιονίων Νήσων με το ποσό των 8.160.000 €, με την πρόβλεψη το ποσό αυτό να φτάσει τα 11.000.000 €.