ΑΝΤΙΟ λοιπόν στη Ρόδη είπε ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Ιωάννου που παραιτήθηκε (χθεσινό πρωτοσέλιδο «Η»)!

Κεραυνός εν αιθρία σύμφωνα με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κ. Κράτσα ότι όλα βαίνουν καλά στο μόρφωμα του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Από την προσεκτική ανάγνωση της ξαφνικής παραίτησης Ιωάννου πάντως προκύπτει ότι το βασικό επιχείρημα του είναι ότι «η παραίτηση ήταν επιβεβλημένη για λόγους ηθικής και δεοντολογίας. Τώρα που ο ΦΟΔΣΑ έχει δραστηριοποιηθεί και στελεχωθεί δεν μπορούσα να είχα την θέση ελεγκτή και ελεγχόμενου».

Και εντυπωσιάζει «η άγνοια κινδύνου» που δημιουργείται με την «αιφνιδιαστική» ανακάλυψη «λόγων ηθικής και δεοντολογίας» όχι μόνο του κ. Ιωάννου, αλλά και της κ. Κράτσα που χρησιμοποιεί και στην δικιά της ανακοίνωση ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση «για τον διαχωρισμό των ρόλων του (Ιωάννου) στην άσκηση των καθηκόντων του στο πλαίσιο της δεοντολογίας»!!!

Όμως κι αυτό το ΒΑΣΙΚΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ επιχείρημα για την αιφνιδιαστική παραίτηση Ιωάννου καταρρίπτεται και μόνο από το γεγονός ότι στις 4/8/2020 ο κ. Ιωάννου με την υπογραφή του ως αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας νομιμοποιούσε τον ΦΟΔΣΑ με Διαπιστωτική Πράξη (αρ. πρωτ. 55715/13381/4-8-2020 και ΑΔΑ: ΨΩΓΓ7ΛΕ-ΩΧ6).

Τα ερωτήματα αμείλικτα και στον κ. Ιωάννου, αλλά και στην κ. Κράτσα:

Όταν υπέγραφε ο κ. Ιωάννου την διαπιστωτική πράξη δεν είχε την θέση ελεγκτή ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και ελεγχόμενου ως μέλους του ΔΣ που ορίστηκε όχι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως ο νόμος ορίζει, αλλά μη νόμιμα από την περιφερειάρχη;

Ή μήπως δεν υπήρχαν λόγοι «ηθικής και δεοντολογίας» όταν διαπίστωνε ως ελεγκτής νόμιμη την εκλογή του μη νόμιμου ΔΣ από την επίσης μη νόμιμη ιδρυτική Γενική Συνέλευση στις 15/6/2020 και επιπλέον για ένα ολόκληρο χρόνο …συμμετείχε ως ελεγχόμενος στη λήψη κοντά 100 αποφάσεων του μη νόμιμου ΔΣ του ΦΟΔΣΑ;

Και ακόμη, όταν ο κ. Ιωάννου ως ελεγκτής αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης επέβαλε το (εκδικητικό κατά τον δήμαρχο Μιχαλάτο) πρόστιμο των 40.000 ευρώ στην ΕΔΑΚΙ για τον ΧΥΤΥ στην Παλλοστή στις 12/2/2021 (ΑΔΑ: Ω2ΑΓ7ΛΕ-ΨΟ4) δεν γνώριζε ότι ταυτόχρονα είναι και ελεγχόμενος αφού ο ΧΥΤΥ στην Παλοστή είχε περάσει από τις 23/12/2020 στον ΦΟΔΣΑ (Διαπιστωτική Πράξη συντονιστή Αποκεντρωμένης με αρ. πρωτ. 230156/2020 και ΑΔΑ: ΨΒ4ΠΟΡ1Φ-Ψ7Ν) ο οποίος (ΦΟΔΣΑ) και «υπεισήλθε σε όλες τις υποχρεώσεις αυτής (ΕΔΑΚΙ)»;

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ

Όλως …τυχαίως την προηγουμένη της παραίτησης Ιωάννου 20/7/2021 και ενώ είχε προηγηθεί μία εβδομάδα πριν η συνάντηση του με την κ. Κράτσα, οπότε και συμφωνήθηκε η παραίτηση του (κατά δική του ομολογία), συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ (προφανώς με τη συμμετοχή του κ. Ιωάννου) και «αποκατέστησε τη νομιμότητα και ήρε την αδικία σε βάρος του Δήμου Λευκάδας», όπως ο ίδιος ο θιγόμενος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαρ. Καλός ανακοίνωσε την απόφαση της Γ.Σ. του ΦΟΔΣΑ εντελώς (επίσης) …τυχαία την ίδια ημέρα της παραίτησης Ιωάννου!

ΤΕΛΙΚΑ

Οι φήμες οργιάζουν στην Κέρκυρα μετά από τις εξελίξεις σε ΠΙΝ/ΦΟΔΣΑ.

Όλες οι πληροφορίες σχετίζονται με τον πολιτικό ρόλο που επιδιώκει ο κ. Ιωάννου ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι ο υπ’ αριθμό ένας άνθρωπος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια! Με δεδομένη την παταγώδη αποτυχία και την κατάρρευση της Κράτσα (το έχουμε πει πολλές φορές ότι θα την πληρώσουν πολιτικά όλοι …Κυβέρνηση, ΝΔ, βουλευτές, δήμαρχοι κ.λ.π.) και την λογικά αποχώρηση του κ. Σπύρου (στην παράταξη του οποίου ανήκει ο Ιωάννου) ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ οδεύει για πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες περιφερειακές εκλογές το 2023!

Εν τω μεταξύ η κ. Κράτσα σε 1 ½ μήνα από τώρα στις 3 και 9 Σεπτεμβρίου πρέπει να ορίσει τους νέους αντίστοιχα χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, αφού τότε λήγει η θητεία των σημερινών!

Και φυσικά πρέπει να δώσει λύση στην καθ’ ομολογία πλέον μη νόμιμη σύνθεση μέχρι τώρα του ΔΣ οπότε και των μη νόμιμων αποφάσεων που είχαν ληφθεί!

Η ταυτόχρονη «αποκατάσταση της νομιμότητας» στον ΦΟΔΣΑ και η αιφνιδιαστική απόφαση Ιωάννου (με τη σύμφωνη γνώμη της κ. Κράτσα) της μη παρουσίας του στο ΔΣ του Φορέα με το επιχείρημα ότι δεν συνάδει να είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος, δρομολογεί ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ και ίσως και στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον στην Κέρκυρα!