Θριαμβολογική η τελευταία ανακοίνωση του βουλευτή κ. Καππάτου για να ενημερώσει την «Ένταξη έργου 1.468.000 ευρώ για το Δήμο Ληξουρίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»! (Βλ. χθεσινό «Η»).

Ξέχωρα από την ποιότητα της πολιτικής που εκπέμπει γυρνώντας στην εποχή των αλήστου μνήμης βουλευτών …«δι’ ενεργειών μου», θα μείνουμε στην ουσία.

Και η ουσία είναι πως μετά την «ξεκάθαρη …μη απάντηση» στο τελευταίο Δ.Σ. του Αργοστολίου στις 14/7 από τον Θεόφιλο (πρωτοσέλιδο «Η» 16/7) σχετικά με το ποιος πληρώνει τα έργα του «Αντώνης Τρίτσης» αποκαλύφθηκε ότι το περιβόητο πρόγραμμα εξελίσσεται σε «φούσκα», όπως είχε αποκαλύψει και πάλι ο «Η» στις 24/6 αφού τα έργα εγκρίνονται με …δάνεια και επαχθή επιτόκια από τους Δήμους!

Και πάμε στο έργο του Ληξουρίου που ανακοίνωσε ο βουλευτής.

Το έργο έχει τον τίτλο «Υποδομές ηλεκτροκίνησης-ηλεκτρικά οχήματα σταθμοί φόρτισης Δήμου Ληξουρίου» προϋπολογισμό 1.468.696,13€ και στην απόφαση ένταξής του (αρ. πρωτ. 18215/26-7-2021 και ΑΔΑ: 6ΑΦ546ΜΤΛ6-77Ψ) ρητά και  κατηγορηματικά αναφέρεται (όπως και στα έργα του Αργοστολίου):

«Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου (Σημείωση: «Κύριος του έργου» είναι ο Δήμος Ληξουρίου) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών».

Που σημαίνει πως αν για οποιοδήποτε λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι εντάξει στην υποχρέωσή του να αποπληρώνει το δάνειο από το ΠΔΕ τότε τα λεφτά θα απαιτηθούν …από το Δήμο Ληξουρίου και σε αυτή την περίπτωση «το μάρμαρο» θα πληρωθεί από …τους Ληξουριώτες πολίτες!!!

Και τελικά ο «δι’ ενεργειών μου» βουλευτής μπορεί να ενημερώσει γιατί ειδικά για το Ληξούρι που 7 ½ χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 υπάρχουν ανοικτές πληγές και έκτακτες συνθήκες (Σημείωση: Τώρα και μετά 2 χρόνια στα πράγματα η κυρία Κράτσα αποφάσισε να κινήσει την διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος των κατεδαφίσεων στα ετοιμόρροπα κτίρια από τον σεισμό του 2014 και …πανηγυρίζει!!!) δεν απαίτησε να ισχύσει η δυνατότητα που δίνεται από τον ιδρυτικό νόμο του «Αντώνη Τρίτση» και το επενδυτικό δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που θα συνομολογήσει για το έργο ο Δήμος του Ληξουρίου δεν το υπογράφει το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ισχύει σε περιπτώσεις έκτακτων και επειγουσών; Μήπως μπορεί ο δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα, να πει στους Ληξουριώτες αν θα διεκδικήσει το αυτονόητο και το δάνειο να το υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών;

Αναμένουμε…