Το θέμα της μεταφοράς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας από τα Δαυγάτα στο κτίριο που στεγάζονται το Επιμελητήριο και ΟΚΑΠ έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα που αιφνιδίασε τους πάντες.

Στην ομιλία του τέως δήμαρχος και σήμερα δημοτικός σύμβουλος Μάκης Φόρτες αποκάλυψε προς έκπληξη όλων ότι η παραχώρηση του κτιρίου από τον ΕΟΜΜΕΧ λήγει «την ερχόμενη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021»!!!

Ο τέως δήμαρχος είπε συγκεκριμένα ότι Ιούλιο του 2001 υπεγράφη από τον ίδιο ως δήμαρχο Αργοστολίου, τον τότε πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Κρούσσο και εκπρόσωπο του ΕΟΜΜΕΧ το καταστατικό Αστικής Εταιρείας με χρονική διάρκεια 20 χρόνια από την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο (9/8/2001), οπότε στις 9/8/2021 λήγει η εταιρεία και συνεπώς και η χρήση.

Το κτίριο γυρίζει στο φυσικό του δικαιούχο τον ΕΟΜΜΕΧ και όποιον φορέα τον έχει διαδεχθεί.

Με αυτό ως δεδομένο ο η Αποκεντρωμένη είναι πολύ δύσκολο να εγκρίνει την στέγαση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε ένα κτίριο που ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει κανένα δικαίωμα!

Ο Μ. Φόρτες είπε ότι εδώ και καιρό έχει ενημερώσει τον δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο αλλά κατά τα φαινόμενο δεν έχει κάνει τίποτα, το μόνο που είπε ήταν για κάποια Επιτροπή.

Έκπληξη επίσης ήταν ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Σπαθής …δεν είπε λέξη για την αποκάλυψη δείχνοντας ότι δεν το γνωρίζει και αρκέστηκε στην ομιλία του να αναφερθεί στην …έξωση του Μουσείου Ραδιοφώνου που έβαλε ο Αλ. Παρίσης!

Το ποιος θα είναι οι εξελίξεις με το κτίριο είναι άγνωστο, πολύ περισσότερο που ο ΕΟΜΜΕΧ έχει καταργηθεί και σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από το διαδίκτυο «Οι δράσεις και οι αρμοδιότητες του ΕΟΜΜΕΧ μεταφέρθηκαν και ασκούνται έκτοτε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεταφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας δεν μπορεί να γίνει σε ένα κτίριο που δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο Δήμος!

Και φυσικά παραμένει το αναπάντητο ερώτημα γιατί ο δήμαρχος Μιχαλάτος ενώ γνώριζε πως η παραχώρηση του κτιρίου λήγει δεν έχει πράξει τίποτα…

Τώρα όλοι θα τρέχουν!..