Με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει την Ελλάδα το ερώτημα που υπάρχει στους Κεφαλονίτες (μέσα στο τόσα άλλα από την πανδημία και την τουριστική περίοδο) είναι και κατά πόσο υπάρχει ετοιμότητα σήμερα στις τοπικές πολιτικές αρχές, για τις πυρκαγιές που πάντα στο τέλος του καλοκαιριού κατακαίνε την Κεφαλονιά και τις πλημμύρες από τις φθινοπωριάτικες μπόρες.

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές στην περιοχή στις παρυφές του Αίνου (Ξενόπουλου, Καπανδρίτι κ.λ.π.) στις αρχές Ιουλίου και η (αν)ετοιμότητα που επέδειξαν ακόμα και στα στοιχειώδη οι τοπικές αρχές (Περιφέρεια και Δήμος) τρομάζει με την ιδέα και μόνο να έχουμε και εφέτος τα ίδια ακραία φαινόμενα των τελευταίων ετών αυτή την περίοδο με πυρκαγιές και καταιγίδες!

Το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 6 Ιουλίου ήταν αποκαλυπτικό:

«Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ. ΝΕΡΩΝΕΣ! Η Κεφαλονιά καιγότανε και Ρόδη – Θεόφιλος κοίταζαν τις …φλόγες να περνούν!».

Κανείς (και καμία) δεν ίδρωσε!

Απάντηση επί της ουσίας όχι μόνο δεν δόθηκε κατά τα συνήθη όταν έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους» και ο ένας και η άλλη, αλλά προσπάθησαν με παραπληροφόρηση να συσκοτίσουν τα πράγματα!

Η ουσία αυτό που γράφτηκε στον «Η» την ίδια ημέρα 6 Ιουλίου:

«ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Δήμος και Περιφέρεια δεν είχαν πάρει ΚΑΝΕΝΑ προληπτικό μέτρο προετοιμασίας (π.χ. υδροφόρες σε ετοιμότητα) όταν η Κεφαλονιά ήταν στο «κόκκινο» για κίνδυνο πυρκαγιάς! Για δεύτερο χρόνο (όσο και η θητεία του) ο Μιχαλάτος αρκείται σε αποφάσεις ΟΑΠ (Οργανωμένη Απομάκρυνση Πολιτών) όταν στα δύο χρόνια που είναι δήμαρχος έχει κατακαεί ο Δήμος από τη μια άκρη (Παλοστή – ΧΥΤΥ) μέχρι την άλλη (Ελειός – Πρόννοι)!

…Και η Κράτσα εκ του ασφαλούς από την Κέρκυρα (ούτε καν από την Κεφαλονιά) δίνει τη μία συνέντευξη πίσω από την άλλη στα Αθηναϊκά μέσα εισπράττοντας δημοσιότητα μιλώντας για «μεγάλη φωτιά» (ούτε καν …πυρκαγιά) και αποδίδοντάς την σε …τυχαίο γεγονός (…«καύση χόρτων») και κατεβάζοντας από το κεφάλι της ό,τι μπούρδα της έλθει όπως …«ευτυχώς δεν απειλούνται οι κατασκηνώσεις της περιοχής» …ανακαλύπτοντας κατασκηνώσεις στο Ξώμερο»!!!

Ενάμιση μήνα μετά οι κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς ζούνε με τον εφιάλτη των φθινοπωρινών καταιγίδων και των νερών από τα καμένα «να πνίξουν» την περιοχή από το Ξενόπουλου μέχρι τον Πόρο!

Ότι έγινε δηλαδή στην Αγία Ευφημία πέρυσι!

Καμία πρόνοια κανένα έργο!

Αντίθετα η μεν Κράτσα ζει την εικονική της πραγματικότητα με αναρτήσεις στο fb της ΠΙΝ που προκαλούν για την λαίλαπα της Εύβοιας και ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία στον μητροπολιτικό δήμο Αργοστολίου αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος, να δίνει με ρεσιτάλ φλυαρίας το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ανεντιμότητας του Δήμου για ό,τι έρχεται, όπως τα προηγούμενα χρόνια!!!

Τι να του πεις, εκτός από το ότι ο Δήμος δίνει το στίγμα του ΜΟΝΟ με την εύκολη λύση της εκκένωσης των χωριών! Εδώ δεν είναι ικανοί – και ξευτελιστήκαμε πανελλήνια – να δώσουν ΟΥΤΕ ένα γεύμα στους πυροσβέστες!

Ή μήπως είναι ψέματα πως ένα χρόνο τώρα (από τον περσινό ΙΑΝΟ) είναι τόσο ανίκανοι που δεν έχουν καταφέρει να μαζέψουν τα πεσμένα δέντρα και τους φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από την …ανικανότητά τους!!!

Υ.Γ. Λεπτομέρεια ίσως, αλλά την δημοσιεύουμε για να φανεί το μέγεθος της ασχετοσύνης της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου. Το μέσο ιδιοκτησίας του Μιχαλάτου παρουσιάζοντας τη συνέντευξη του Μινέτου τον εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως …Κεφαλληνιάρχη, «αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά»!!!