Πιστός στο πιστεύω του «Νυν υπέρ πάντων ο …μισθοφορικός στρατός», ο Θεόφιλος  όρισε με απόφασή του (ΑΔΑ: 9ΦΤΨ46ΜΓΤΤ-4ΜΕ) τον Σπύρο Πεφάνη (προερχόμενου από την παράταξη του Φόρτε) ως «εντεταλµένο ∆ηµοτικό Σύµβουλο για δράσεις αστυνόμευσης» και πιο απλά «εξουσιοδοτείται για τις δράσεις της ∆Δηµοτικής Αστυνομίας»!!!

Μιας υπηρεσίας δηλαδή, ανύπαρκτης σήμερα, που μόνο στα χαρτιά υπάρχει (τελευταία πάρθηκε η απόφαση) και γύρευε πότε θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει!!!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξηλώνει και από …Σερίφη τον Σαμούρη!!!

Και για να σοβαρευτούμε, ο Θεόφιλος φαίνεται ότι είχε προβλήματα με τον Πεφάνη μετά την διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ, οπότε και έχει μείνει πρόεδρος …τύποις και μάλιστα να βλέπει να πηγαίνουν τα πολιτιστικά σε …Τσιλιμιδό και τον ειδικό συνεργάτη Βίκτωρα!

Τον έβαλε βέβαια έμμισθο αντιπρόεδρο στην ΕΔΑΚΙ, σε μια θέση δίχως καμία αναγνωρισιμότητα και ουσία, παρά μόνο για το …500άρικο του μισθού!!!

Και από πουθενά δεν προκύπτει ότι με το νέο οφίτσιο θα παραιτηθεί από την έμμισθη θέση στην ΕΔΑΚΙ, πολύ περισσότερο, όταν η θέση του εντεταλμένου συμβούλου, σύμφωνα με το νόμο, είναι άμισθη και άγνωστο για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην απόφαση.

Με την κίνησή του πάντως ο Θεόφιλος «πετυχαίνει» ΜΑΤ …κατά την γνώμη του βέβαια.

Πρώτα απ’ όλα εξασφαλίζει την διατήρηση της δοτής και ανερμάτιστης «μισθοφορικής» πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτό είναι που ενδιαφέρει τον Ολιγάρχη δήμαρχο που δίνει, γι’ άλλη μία φορά, δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται τον δημόσιο βίο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει ο Πεφάνης και δύο ακόμα στελέχη του Ολιγαρχικού του συστήματος:

«Όλα τα αγοράζω και όλα τα πουλάω»!!!

Ύστερα «κονταίνει» τον Σαμούρη, αφού του παίρνει τις αρμοδιότητες που τον έχουν κάνει γνωστό στην πιάτσα και με τις οποίες «πουλάει» νταηλίκια και «μούρη» του τύπου …«ποιος Θεόφιλος εγώ είμαι που κάνει κουμάντο στο Δήμο»!

Όσον αφορά τον Πεφάνη, τα λόγια είναι περιττά, όταν κάποιος με προσωπικό στίγμα στα τοπικά πράγματα παίρνει τον (πολιτικό) κατήφορο και μάλιστα για μια θέση, δίχως …αντικείμενο και δίχως αμοιβή!