ZHTHMA ΕΝΑ: Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εκπροσωπεί τους δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Ζήτημα δύο: Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος κατέχει την μία από τις τρεις θέσεις του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ αυτήν του Γραμματέα, οι άλλες δύο είναι του Προέδρου (Κράτσα) και του Αντιπροέδρου (Μηλιώτης).

Δεν θα σταθούμε στην εξαφάνιση της περιφερειάρχη και προέδρου του ΦΟΔΣΑ τρεις μέρες μετά την εκδήλωση της νέας πυρκαγιάς, γιατί ό,τι και να πεις είναι λίγο για την κυρία αυτή που μόνο (στην κυριολεξία το …μόνο) τα μεταξωτά μαντήλια από το Σουφλί την ενδιαφέρουν.

Δεν θα σταθούμε ούτε στον ερχομό στην Κεφαλονιά του αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Νίκου Μηλιώτη με μια μέρα καθυστέρηση.

Ούτε στις …«άρες μάρες κουκουνάρες» δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΑΚΙ που καρφώνει τους πάντες και τα πάντα-ακόμη και το αφεντικό του Μιχαλάτο άδειασε!

Θα σταθούμε στις δηλώσεις του Μιχαλάτου!

Με μια λέξη το …τερμάτισε!

Τι μαλαγάνας και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε …Το άτομο δεν παίζεται και είναι ό,τι το χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στους Κεφαλονίτες τούτη την πρωτοφανή σε γεγονότα δημοτική περίοδο με κορυφαία τη διάλυση του πρότυπου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανύπαρκτη αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίσης λόγω της πανδημίας!

Δίνει λοιπόν συνέντευξη σε ιδιοκτησιακό του μέσο (δίχως ενοχλητικές ερωτήσεις φυσικά) ο Θεόφιλος και τι λέει; Με δυό λέξεις…

Αδιανόητα πράγματα!!!

  • Μιλάει «ξεχνώντας» πως είναι γραμματέας του ΦΟΔΣΑ και δηλώνει ότι …δεν είναι μέλος της εκτελεστικής διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, προκειμένου να αποσείσει τις προσωπικές του ευθύνες!!!
  • Καταγγέλλει ο αθεόφοβος πως «Θα έπρεπε ο ΦΟΔΣΑ να είχε προνοήσει για όλα αυτά» δίνοντας «στεγνά» την Κράτσα και τους υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ εκτός από τον …εαυτό του!!!
  • «Τα χώνει» απροκάλυπτα στην πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ περιφερειάρχη Κράτσα λες και …δεν είναι συνυπεύθυνος ως μέλος του ΔΣ και μάλιστα γραμματέας για τα όσα της καταμαρτυρεί για την πυρκαγιά και την αντιμετώπισή της παραβλέποντας επί πλέον ότι από τον Μάρτιο που παρέδωσαν αμαχητί την Παλοστή στο ΦΟΔΣΑ έχει γίνει «ο Αζόρ» της Κράτσα σε όλα και όχι μόνο στα θέματα του ΦΟΔΣΑ!!!
  • Το μόνο που δείχνει να τον νοιάζει είναι να πλέξει το …δικό του εγκώμιο για την αντιμετώπιση της περσινής πυρκαγιάς ξεχνώντας ότι «η ολική λήξη του συμβάντος πιστοποιήθηκε» επίσημα …9 ημέρες μετά την εκδήλωση της την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου αφού το τοξικό νέφος είχε κατακλύσει όλη σχεδόν την Κεφαλονιά και ένα χρόνο τώρα …δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από τον Δημόκριτο και με δικά του ευθύνη!!!

Και για να τελειώνουμε.

Πρώτα και κύρια ευθύνεται ΑΥΤΟΣ, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος πρώτα ως δήμαρχος Αργοστολίου και μετά ως γραμματέας του ΦΟΔΣΑ, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη θητεία του εκδηλώνεται πυρκαγιά στο χώρο που κάποτε ήταν το καμάρι της Κεφαλονιάς και πρότυπο στην Ελλάδα!

Το να πάει να βγει και από πάνω είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!!!

Αν είχε την ελάχιστη πολιτική ευθιξία και πίστευε όσα καταμαρτυρεί στην περιφερειακή ηγεσία και προσωπικά στην περιφερειάρχη Κράτσα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ!

Αλλά σιγά …Θεόφιλος και εύθικτος και με πολιτική ευθύνη, είναι πράγματα αντιδιαμετρικά!

Η ουσία είναι ότι διαδραματίζεται άλλη μία μελανή σελίδα στην δίχρονη θητεία του και ο Άγιος να μας λυπηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια!

Το μόνο σίγουρο είναι πως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της Κράτσα στη στάση του Μιχαλάτου και ό,τι της καταλογίζει…

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια τις σχετικές δηλώσεις του Θεόφιλου Μιχαλάτου όπως αποδίδονται στη ναυαρχίδα της Ολιγαρχίας του.

«Ο Δήμος Αργοστολίου πληρώνει την εισφορά του κανονικά από την πρώτη του χρόνου, χωρίς ουσιαστικά απ ο,τι είδαμε το εργοστάσιο να λειτουργεί. Βλέπουμε να εναποθέτουν απλά τα σκουπίδια εκεί. Δεν είναι δουλειά του δήμου Αργοστολίου να δίνει χώμα. Θα έπρεπε ο ΦΟΔΣΑ να είχε προνοήσει για όλα αυτά.

Θέλω να βγάλω το παράπονό μου δημόσια, ότι αν ήμουν μέλος της εκτελεστικής διοίκησης του ΦόΔΣΑ με το που θα μάθαινα για την φωτιά, θα έπαιρνα τηλέφωνο τον δήμαρχο Αργοστολίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μινέτο που χειρίστηκαν πέρσι την περσινή την πολύ μεγαλύτερη φωτιά την περιορίσαμε γρήγορα, να τρέξουμε και με την εμπειρία που είχαμε να βοηθήσουμε και λύσουμε το πρόβλημα.

Αντιθέτως το χειρίστηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόνη και ήρθε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων από την Κέρκυρα στην Κεφαλονιά με μία μέρα καθυστέρηση. Δεν εκμεταλλευτήκαν την εμπειρία που είχε ο Δήμος Αργοστολίου από την περσινή διαχείριση της φωτιάς.

Εμείς ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο,τι μας ζητούν κάνουμε. Πρέπει να μας προβληματίσει η δεύτερη φωτιά και να βρούμε ποιος είναι αυτός που βάζει τις φωτιές στον ΧΥΤΥ για συγκεκριμένο λόγο. Πρέπει να εντοπίσουμε τα αίτια που μπαίνει η φωτιά».

Θεόφιλε, θέλεις να μας ακούσεις; Παράτα την πολιτική, δεν σου πάει. Κάθε μέρα εκτίθεσαι όλο και περισσότερο…