«Ολα τα λεφτά» η αποκάλυψη της Ελένης Χιόνη στην ιστοσελίδα kefaloniapress που δημοσιεύθηκε στην δεύτερη σελίδα του χθεσινού «Η» με τίτλο «Το …ρεζιλίκι του βουλευτή».

Με λίγα λόγια η απόφαση για το 500αρικο και «το κίνητρο της ντροπής» του Δήμου Ληξουρίου για τους προσλαμβανόμενους γιατρούς είναι …fake news!

«Ρόμπα» έγιναν όλοι τους από τον δήμαρχο και τον βουλευτή μέχρι τον υπουργό που έγινε αποδέκτης «της αξιέπαινης πρωτοβουλίας των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου»! Η απομαγνητοφώνηση του διαλόγου Κατσιβέλη-Μαντζουράτου στο ΔΣ την Δευτέρα όπου ο δήμαρχος παραδέχεται ότι …«την ανακοίνωση την έβγαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου» ήταν αρκετή για την αποκάλυψη του fake news και το ξεφτίλισμα όσων την διακίνησαν!!!

Ταυτόχρονα η απόλυτη δικαίωση του «Η» που πρώτος από το περασμένο Σάββατο μίλησε για «κίνητρα ντροπής» για κίνητρα των …4,5 σουβλακίων (που στην πορεία, λόγω ανατίμησης, έγιναν …3,5) και χθες ευθέως μιλήσαμε για κινήσεις εντυπωσιασμού και υποκρισίας του βουλευτή, των δημάρχων, των διοικητών και όλων όσων εμπλέκονται!

Τώρα αποδεικνύονται και αποφάσεις …πολιτικής απάτης!

Η αν. διοικητής του Μαντζαβινάτειου κυρία Μοσχονά, που εκτός των άλλων  υπογράφει την ανακοίνωσή της με την ελληνικούρα ως …«αν. διοικήτρια» αφού από κανέναν δεν έχει ακούσει πως άλλο …τραγουδίστρια και άλλο διοικήτρια και πως …δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο αλλά Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου, εξέθεσε τους πάντες:

Την Κυβέρνηση που την διόρισε, τον βουλευτή που υιοθέτησε ασθμαίνοντας την fake news απόφαση και την μετέφερε στον υπουργό και έβγαλε και από πάνω και διθυραμβική ανακοίνωση, τον υπουργό Υγείας που έγινε αποδέκτης μια «αξιέπαινης πρωτοβουλίας» που μόνο τέτοια δεν είναι, τον δήμαρχο που έβγαλε από πάνω του την ευθύνη και τους έδωσε όλους αποκαλύπτοντας πως …«την ανακοίνωση την έβγαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου»!

Βέβαια υπάρχουν αδιασταύρωτες πληροφορίες σύμφωνα με της οποίες η κυρία Μοσχονά διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως υπάρχει «έγγραφη δήλωση του Δήμου για ομόφωνη απόφαση σχετικά με τα 500 ευρώ κ.λ.π., κ.λ.π.». Δεν έχει παρά να την δώσει στην δημοσιότητα για να δούμε ποιος λέει ψέματα…

Πάντως ο βουλευτής έκανε σμπαράλια τον θρυλικό Μαυρογιαλούρο! Τουλάχιστον αυτός όταν αποδείχθηκε η απάτη που τον έμπλεξαν, είχε την ευθιξία και …παραιτήθηκε!

Ό,τι και να ισχύει, η υπόθεση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στην εποχή που τα ευχαριστήρια «για ψύλλου πήδημα» και «τα κατόπιν ενεργειών μου» ήταν η πεμπτουσία της πολιτικής, με τον Τρυπητήρη (Βαγ. Δενδρινό) και τον Σούλη (Γερ. Μεταξά) να γράφουν ιστορία!


Τι γράφει ο βουλευτής για τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας


Μετά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας στους Δήμους της Κεφαλονιάς, ο βουλευτής Παναγής Καππάτος γράφει τα ακόλουθα για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη:

Συναντήθηκα σήμερα (Σ.Σ.: Προχθές) το πρωί με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στον οποίο και ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σε νομοθετικό επίπεδο, τη διαχείριση της πανδημίας και όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Σχετικά με το νοσοκομείο Αργοστολίου συμφωνήσαμε ότι παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία, η λειτουργία του έχει βελτιωθεί και το επικουρικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με προσωπικό 96 επιπλέον ατόμων σε σχέση με το 2019.

Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το κρίσιμο πρόβλημα αδυναμίας προσέλκυσης παθολόγων και αναισθησιολόγων. Υπέβαλλα αίτημα οι αποσπάσεις που γίνονται από την 6η ΥΠΕ να είναι μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους ιατρούς.

Μιλήσαμε επίσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου να θεσμοθετήσουν κίνητρα για την προσέλκυση Ιατρών στα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και συζητήσαμε με ποιο τρόπο η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μπορεί να ενισχύσει σε σταθερή βάση και να δώσει προοπτική στα νησιωτικά νοσοκομεία.

Ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λειτουργήσει η ΜΕΘ, κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ο κ. Υπουργός επέδειξε επαυξημένο ενδιαφέρον για το ζήτημα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου η ΜΕΘ στη Κεφαλονιά να λειτουργήσει.

Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών για 6 μήνες κάθε χρόνο.

Τέλος συζητήσαμε το θέμα των υποδομών. Καθώς το νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει συντηρηθεί ποτέ κτιριολογικά και έχει εμφανείς φθορές από το σεισμό του 2014. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι κατόπιν και της αυτοψίας της ΚΤΥΠ, είναι κρίσιμη η ένταξη του μεγάλου έργου κτιριολογικής αποκατάστασης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία αυτής της προσπάθειας.

Σχετικά με το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και αποστείρωσης, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή του ΦΠΑ, η δωρεά του Κληροδοτήματος Βεργωτή αξιοποιείται στο σύνολό της. Είναι σε εξέλιξη οι αδειοδοτήσεις για την κατασκευή του έργου.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε τα ζητήματα που αφορούν στον Νομό μας να επιλυθούν.

Με τον Θάνο Πλεύρη είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια εξαιρετική συνεργασία ως βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.

Με την ιδιότητά του πλέον ως Υπουργού Υγείας, είμαι βέβαιος πως θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα που ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του αναπτύσσω και αφορούν στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης