Παροιμιώδης πλέον έχει γίνει η αναξιοπιστία του Θεόφιλου! Κάθε μέρα που περνάει κι ένα νέο συμβάν έρχεται στη δημοσιότητα, γι’ αυτό και το Ολιγαρχικό σύστημα με μπροστάρη τη ναυαρχίδα έχουν χάσει τον ύπνο τους και βγάζουν χολή και εμπάθεια για τον «Η» με επιχειρήματα που καταρρίπτοντα και από ένα παιδάκι της Πρώτης Δημοτικού!

Τελευταίο διαπιστευτήριο η πρόσφατη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου όπου σύμφωνα με δελτίο τύπου του ίδιου του Θεόφιλου ενημερώνει ότι «Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης, προέβη σήμερα στην λήψη Απόφασης Δ.Σ προκειμένου να λάβει κατασταλτικό χαρακτήρα, η ποινική δίωξη των πολιτών που είχαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο λιμάνι Σάμης και συγκεκριμένα:

-Να παύσουν όλες οι διώξεις

-Να ανακληθούν οι κλήσεις για εξέταση και

-Η εν λόγω υπόθεση να μπει στο Αρχείο»

Σε όλου το μεγαλείο, γι άλλη μία φορά, το δούλεμα των πολιτών από τον δήμαρχο Μιχαλάτο!

Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο!

Να βάλουμε όμως τα γεγονότα σε μία χρονική σειρά για να τεκμηριωθεί «το νέο κατόρθωμα» του ανδρός!

Πριν ένα χρόνο νωρίς το πρωί 4/10/2020 ημέρα Κυριακή φθάνει στο λιμάνι της Σάμης φορτηγό πλοίο το οποίο έφερε βραχίονες και κορμούς για νέες ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά. Η άφιξη του πλοίου σήμανε συναγερμό στη Σάμη και με πρωτοβουλία του δημάρχου Μάκη Μονιά και δημοτικών συμβούλων κλήθηκαν αρχικά οι δημότες Σάμης και των γύρω περιοχών και στη συνέχεια κάτοικοι απ’ όλη την Κεφαλονιά να μην επιτρέψουν την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών.

Μετά από 20 σχεδόν ημέρες το πλοίο αναχώρησε και ενώ είχαν έλθει μέχρι ΜΑΤ που όμως δεν επενέβησαν. Τελικά το πλοίο ξαναήλθε και ξεφόρτωσε αυτή τη φορά.

Πρόσφατα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολίτες και κλήθηκαν να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Σάμης.

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων προέκυψε ότι με την απόφαση 268/2020 στις 2/10/2021 του Λιμενικού Ταμείου (ΑΔΑ: ΩΓΙ2ΟΡΗ0-Ν76) με εισήγηση του προέδρου και δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και μειοψηφούντος του Αλέξανδρου Ταφλαμπά από την Ιθάκη αποφασίζεται να εγκριθεί η εκφόρτωση από το πλοίο BREB STAR ανεμογεννητριών στην εσωτερική πλευρά του λιμανιού Σάμης.

Η δήλωση του Θεόφιλου με το που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στις 4/10/2021 ήταν το πρώτο δείγμα των προθέσεων του και αποτελεί μνημείο υποκρισίας: «Το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να αρνηθεί σε κάποιο πλοίο να έρθει αν δεν υπάρχει κάποια ζημιά στην προβλήτα του λιμανιού. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε είναι μία τυπική διαδικασία»!!!

Μετά από λίγες ημέρες στις 16/10/2029 κι ενώ συνεχιζόταν οι κινητοποιήσεις μπήκε για συζήτηση από τον Γιάννη Κουρούκλη στο Δ.Σ. το θέμα.

Από τη συζήτηση του θέματος αποχώρησε (!) ο δήμαρχος Μιχαλάτος δίχως να δώσει καμία εξήγηση(!) προκαλώντας την διαμαρτυρία του εισηγητή Κουρούκλη και άλλων συμβούλων.

Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία το «νερόβραστο» ψήφισμα που κατάθεσε ο Τσιλιμιδός.

Και το καλύτερο; Ένα χρόνο μετά ούτε καν έχει δημοσιευτεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ.!

Έγινε δηλαδή μία συζήτηση με τον δήμαρχο να σηκώνεται και να φεύγει δίχως ποτέ να μπει στον κόπο να δώσει μία εξήγηση και το κυριότερο η απόφαση να μην έχει δημοσιευτεί ένα χρόνο τώρα στην Διαύγεια οπότε και τυπικά δεν έχει αποκτήσει νομιμότητα και …δεν έχει σταλεί σε κανένα αρμόδιο!

Σαν να μην πάρθηκε ποτέ!

Υπεύθυνος; Ο δήμαρχος Μιχαλάτος που σύμφωνα με το νόμο υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. και συνυπεύθυνος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος που δεν φρόντισε να γραφτεί!

Το μεγαλείο του δουλέματος και της ασυνέπειας ήλθε κι έδεσε με την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου στις 11 Οκτωβρίου εφέτος!!!

Υ.Γ. Η λαλίστατη ναυαρχίδα του Ολιγαρχικού συστήματος μιας και ανέλαβε επισήμως το γραφείο Τύπου του δημάρχου, μήπως μπορεί να μας πει την άποψή της για τη νέα εκδήλωση της αναξιοπιστίας του αφεντικού και που υπάρχει εμπάθεια στο ρεπορτάζ με τα γεγονότα που εκθέτει ο «Η»;