Στην ζοφερή αυτή στιγμή για την λειτουργία του νοσοκομείου μας, στην χειρότερη στιγμή από την έναρξη της λειτουργίας του, γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων, αναφέρει σε ανάρτησή του το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Μας κοινοποιήθηκε «κραυγή αγωνίας και απελπισίας» από την πνευμονολόγο και υπεύθυνη της κατά όνομα και μόνο πτέρυγας covid.

ΔΕΝ θα ανεχθούμε άλλη παραίτηση λόγω απόγνωσης! Δώστε λύση κύριοι υπεύθυνοι, ΧΘΕΣ !

Ταυτόχρονα σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης αναφέρθηκε ότι υπάρχουν 2 αναισθησιολόγοι έτοιμοι να έρθουν στο νησί . Εύλογα μας δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: Αν υπήρχαν 2 αναισθησιολόγοι γιατί δεν ήρθαν πριν παραιτηθεί και η τελευταία μόνιμη αναισθησιολόγος έτσι ώστε να στελεχωθεί ικανοποιητικά το τμήμα;

Και αφού αυτό φυσικά δεν έγινε, που είναι οι 2 αναισθησιολόγοι; Τους περιμένουμε …Και μήπως στην αποθήκη με τους γιατρούς υπάρχουν πνευμονολόγοι, μικροβιολόγοι, γυναικολόγοι, παθολόγοι, γενικοί χειρουργοί ή καρδιολόγοι; Έχουμε έλλειψη και από αυτούς.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.

Την ώρα που θα έπρεπε οι 4 δήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης, ο βουλευτής και η κυρία Κράτσα μαζί να έχουν κάνει κατάληψη του υπουργείου υγείας και να μην γυρίσουν στα νησιά μας αν δεν έχουν λύσεις και όχι υποσχέσεις, την ίδια αυτή ώρα διαβάζουμε επαφές του αντιπεριφερειάρχη με τον υπουργό υγείας για την¨αξιοποίηση ¨του οικοπέδου του νοσοκομείου στην πλατεία.

Αναφέρθηκε δε από τον αντιπεριφερειάρχη ότι υπάρχει συναίνεση του ΔΣ των εργαζομένων.

Αλήθεια με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύεται ο κύριος αντιπεριφερειάρχης την περιουσία του νοσοκομείου; Ποιος του εκχώρησε αυτή την αρμοδιότητα; Και για να είμαστε σαφείς: Το Σωματείο των εργαζομένων εκφράζεται μόνο από το Διοικητικό του Συμβούλιο και με επίσημες ανακοινώσεις.

Ουδέποτε συζητήσαμε τίποτε σχετικό με κανέναν. Αλλά δραττόμενοι της ευκαιρίας δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην διασπάθιση της περιουσίας του νοσοκομείου από οποιονδήποτε με μικροπολιτικά ή ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αν ήθελαν οι αρμόδιοι να κτίσουν καινούργια νοσηλευτική σχολή ή κοιτώνες ιατρών και νοσηλευτών θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν προς τούτο, το χώρο του παλιού ξύλινου νοσοκομείου, το οποίο είναι μια χαίνουσα πληγή μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και το οποίο πρέπει ούτως η άλλως να κατεδαφιστεί.

Εν κατακλείδι είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι αν οι υπεύθυνοι αξιοποιούσαν ένα πολύ μικρό ποσοστό της ενέργειας και του χρόνου τον οποίον καταναλίσκουν για την «αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου» για να επιλύσουν το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ