Εκτός από τον δήμαρχο, που δια του συνεργάτη του προέδρου του Πόρου «έπνιξε» το θέμα της Γέφυρας του Πόρου, την ίδια γραμμή ακολούθησε τελικά και ο βουλευτής Καππάτος. Λες και δεν συνέβη τίποτα, λες και η υπόθεση της Γέφυρας είναι ήσσονος σημασίας. Το δελτίο Τύπου του βουλευτή που εκδόθηκε μετά το ανάλογο του προέδρου του Πόρου (με το περιεχόμενο να είναι προφανώς εις γνώση του δημάρχου Μιχαλάτου), δείχνει ότι υπάρχει συνεννόηση συγκάλυψης του σκανδάλου δημάρχου– βουλευτή, οι οποίοι, ως γνωστόν, χτίζουν και τη δική τους «πολιτική Γέφυρα».

Το θέμα τελικά μετά από έρευνα που κάναμε …συζητήθηκε στο Συμβούλιο του Πόρου το περασμένο Σάββατο παρουσία του βουλευτή και μάλιστα υπήρξαν και υψηλοί τόνοι και όχι το αντίθετο όπως ήταν οι πρώτες πληροφορίες.

Όμως Θεόφιλος και Καππάτος προφανώς σε συνεννόηση επέλεξαν να αποκρύψουν το γεγονός από την δημόσια ενημέρωση.

Αν οι δύο πολιτικοί μας έχουν την εντύπωση ότι δια της σιωπής θα κουκουλώσουν τα σκάνδαλο, πλανώνται πλάνην οικτρά…

Ειδικά ο κ. Καππάτος με την στάση του ΕΚΘΕΤΕΙ την Κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο που υπέγραψε την σύμβαση του έργου.

Και αυτό γιατί προσπερνάει ότι ο δήμαρχος Μιχαλάτος δια του Μινέτου απροκάλυπτα «καρφώνει» πως «στο συγκεκριμένο έργο που εκτελείται από τον Ελληνικό Στρατό, απαιτήθηκε προκαταβολικά, η πλήρης εξόφληση του συνολικού κόστους του έργου»!!!

Και εν κατακλείδι:

Το σκάνδαλο της Γέφυρας του Πόρου αν κουκουλωθεί από τον βουλευτή Καππάτο αποκτά άλλη μεγαλύτερη διάσταση αφού:

  • Η αποκάλυψη-ομολογία του δημάρχου (δια του αντιδημάρχου του) αποτελεί κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση – Υπουργείο Άμυνας και την Δημοτική Αρχή.
  • Η προβλεπόμενη από την σύμβαση του έργου παράδοση του εντός 35 εργάσιμων ημερών από την υπογραφή (της σύμβασης) στις 19 Απριλίου 20121 όχι μόνο δεν έχει τηρηθεί, αλλά και …6 μήνες μετά (!) το έργο σταμάτησε, ενώ κόπηκε στα δύο ο Πόρος όταν «φούσκωσε» το ποτάμι.