Η πρόεδρος των γιατρών «άδειασε» πάλι το βουλευτή!

Πέρασε στο ντούκου το συμβάν μεταξύ του βουλευτή Παναγή Καππάτου και της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σοφίας Ζαφειράτου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Υγεία. Στην ομιλία του λοιπόν ο βουλευτής, τα έβαλε με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι όπως είπε, κλήθηκαν να δουλέψουν στο Νοσοκομείο με 2000€ μισθό και αφορολόγητα αλλά …δεν ανταποκρίθηκαν. Η απάντηση ήλθε αποστομωτική από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ζαφειράτου, η οποία απευθυνόμενη στον βουλευτή που έθεσε το θέμα, αποκάλυψε ότι τρεις Κεφαλονίτες γιατροί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, αλλά η 6η ΥΠΕ και προσωπικά ο διοικητής Γ. Καρβέλης (ο οποίος είναι αόρατος για την Κεφαλονιά) απάντησαν …αρνητικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα! Γραπτά ποτέ δεν απάντησαν! Φυσικά ο κ. Καππάτος αντιπαρήλθε την αποκαλυπτική καταγγελία της κ. Ζαφειράτου με …σιωπή! Δεν νομίζει ότι τόσο αυτός, ο οποίος είχε κάνει σημαία το συγκεκριμένο θέμα με ανοιχτή του μάλιστα επιστολή στις 7/4/2021 προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας-Ιθάκης, όσο και ο ακριβοθώρητος κ. Καρβέλης, οφείλουν να δώσουν (έστω και εκ των υστέρων) μια απάντηση στην καταγγελία της κ. Ζαφειράτου; Αν δεν το πράξουν, όπως δεν έγινε στο Δ.Σ. από τον κ. Καππάτο, απλά αποκαλύπτουν την ενοχή τους!

Βουλευτής: Με την αλήθεια …της Κυβέρνησης και όχι την αλήθεια της Κεφαλονιάς!

Πάντως το θέμα είχε «παίξει» δυνατά τον περασμένο Απρίλη αρχικά με την επιστολή (7/4/2021) του βουλευτή και στη συνέχεια την απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου την επομένη. Χαρακτηριστικός ο αποκαλυπτικός υπέρτιτλος, για το ρεπορτάζ που ακολουθούσε στις εσωτερικές σελίδες, στην πρώτη σελίδα του «Η» στις 9/4/2021 «Οι γιατροί «αδειάζουν» το βουλευτή για το Νοσοκομείο και ρίχνουν στη μεγάλη μάχη 3 ιδιώτες παθολόγους»! Στην επιστολή του ΙΣΚ, αφού αποκαλυπτόταν η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου και γενικότερα του υγειονομικού συστήματος στην Κεφαλονιά αναφερόταν ότι: «Ο ΙΣΚ σεβόμενος τον δύσκολο και άνισο αγώνα των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, και σεβόμενος τους συμπολίτες μας που αγωνιούν καθημερινά για την υγειονομική τους ασφάλεια, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιώτες συναδέλφους παθολόγους και με τη σύμφωνη γνώμη τους καταλήξαμε: Τρεις ιδιώτες παθολόγοι: Η κ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ Ο κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ και Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ να προσφέρουν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Αργοστολίου υπό ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Άρα η κ. Ζαφειράτου εκτός από πρόεδρος του ΙΣΚ, γνωρίζει και προσωπικά την υπόθεση! Αυτός που για άλλη μία φορά πιάστηκε εκτεθειμένος, απέναντι στην φοβερή αποκάλυψη της Ζαφειράτου, είναι ο βουλευτής Π. Καππάτος, ο οποίος αποδείχθηκε και τούτη τη φορά, πως είναι σταθερά με την αλήθεια …της Κυβέρνησης και όχι την αλήθεια της Κεφαλονιάς.

Η συνέπεια του συστήματος Θεόφιλου στη στήριξη του βουλευτή και της Κυβέρνησης!

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι τόσο ο δήμαρχος Μιχαλάτος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα κοινωνικά θέματα Τσιλιμιδός δεν έβγαλαν …τσιμουδιά για την φοβερή και τρομερή αποκάλυψη της προέδρου του ΙΣΚ! Έτσι κι αλλιώς σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης η Δημοτική Αρχή είχε απλώσει ένα πέπλο προστασίας στον βουλευτή και κατ’ επέκταση στην Κυβέρνηση. Και η τελική απόφαση του Δ.Σ. (άλλη μία Επιτροπή κ.λ.π., κ.λπ…) είναι αποκαλυπτική της πρόθεσης να περάσει εκτονωτικά και όχι αποτελεσματικά το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου! Άλλο ένα δείγμα για τη συνέπεια του δημαρχιακού (και γενικότερα του ολιγαρχικού) συστήματος στη στήριξη του βουλευτή.

Στήριξη της δημοτικής ηγεσίας στον βουλευτή και στην Κυβέρνηση!

Πάντως ο Καππάτος με κείνα και με τ’ άλλα, έχει καταφέρει με τα «κατόπιν ενεργειών μου» στη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και προσωπικά στο Θεόφιλο να στήσει ένα σύστημα στήριξης απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού συστήματος εκτός της ΝΔ και του …ΣΥΡΙΖΟΚΙΝΑΛ! Η επιβεβαίωση στην κάλπη… Τα μηνύματα από την Δημοτική Αρχή δείχνουν πως θα δούμε πράγματα που δεν θα τα πιστεύουμε.! Τα μπράβο στο βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΕΟ Πεφάνη και η εκδηλωτική σιωπή των ΚΙΝΑΛΙΤΩΝ Τσιλιμιδού, Σαμούρη για την ευθύνη της Κυβέρνησης και προσωπικά του βουλευτή προδιαθέτουν για το τι μέλλει γενέσθαι στις επερχόμενες εκλογές! Μην ψάχνονται οι κομματικοί μηχανισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ… Άλλωστε η από 13/5/2021 δήλωση απροκάλυπτης υποστήριξης του δημάρχου Μιχαλάτου στον βουλευτή Καππάτο ήταν ο προπομπός για τις αλλαγές στο τοπικό πολιτικό τοπίο που ελάχιστοι το αντιλήφθηκαν βλέποντας επιφανειακά τα πράγματα και εκδηλώθηκε απροκάλυπτα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/10/2021. Το μεγάλο λοιπόν συμπέρασμα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το Νοσοκομείο ήταν ένα: Η στήριξη της δημοτικής ηγεσίας στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον βουλευτή!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ