Μετά την ανικανότητα του Θεόφιλου ανέλαβε ο Καππάτος μόνος του …Δεν μας φτάνουν τα ξεχασμένα ψηφίσματα του Θεόφιλου για την Υγεία και το Νοσοκομείο, μας προέκυψαν και τα σούρτα φέρτα του Καππάτου στο Υπουργείο, με τα οποία οι δύο πολιτικοί μας ηγέτες λύνουν …όλα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας – τρομάρα τους!

Χθες ασχοληθήκαμε με τα καμώματα του Θεόφιλου και την κατεπείγουσα (κατά τα άλλα) συνεδρίαση παρωδία (στις 24/10) του ΔΣ για την Υγεία, που όμως …ξέχασε να δημοσιεύσει την σχετική απόφαση κάτι που έκανε …17 ημέρες μετά στις 10/11 με την τύχη της εν τω μεταξύ να αγνοείται!

Είδε και αποείδε λοιπόν ο Καππάτος την ανικανότητα του κομματάρχη του «να χωρίσει δυό γαιδάρων σανό» και αποφάσισε …να δράσει μόνος του με σούρτα φέρτα στο Υπουργείο Υγείας.

ΚΑΙ σκόπιμα ΚΑΙ συνειδητά …δεν μας τα λέει καλά ο Καππάτος

Δύο περιπτώσεις υπάρχουν με τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βουλευτή Π. Καππάτου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η πρώτη να μην μας τα λέει καλά …σκόπιμα ΚΑΙ συνειδητά!

Και η δεύτερη να μην μας τα λέει καλά …ΚΑΙ σκόπιμα ΚΑΙ συνειδητά!

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση …μας δουλεύει «ψιλό γαζί» ο Καππάτος!

Πρώτον, γιατί άλλο …να κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Υγείας μέχρι να λυθούν τα προβλήματα του συστήματος Υγείας, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί και άλλο …κάθε λίγο και λιγάκι να πίνει τον πρωινό του καφέ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και για τα μάτια του κόσμου να βγάζει κι ένα δελτίο Τύπου  μετά φωτογραφιών, στο οποίο κυριαρχούν οι υποσχέσεις!

Δεύτερον, γιατί 26 μήνες που είναι βουλευτής και σε όλη την διάρκεια της πανδημίας το σύστημα Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη πάει από το κακό στο χειρότερο και ο βουλευτής αρκείται …σε υποσχέσεις και σε ανοχή απαράδεκτων φαινομένων!

Χαρακτηριστική περίπτωση η ανοχή στην κλοπή (δίχως εισαγωγικά) της ΜΕΘ νυχτιάτικα με το ξεκίνημα της πανδημίας αρχές του 2020 και η επάνοδός της επίσης νυχτιάτικα τέλος του ίδιου χρόνου και η από τότε μέχρι σήμερα αδιαφορία να λειτουργήσει.

Τρίτον γιατί εκπλήσσει ότι ενώ στις 24 Οκτωβρίου συναίνεσε στην συγκρότηση Επιτροπής από την τοπική πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και με την δικιά του συμμετοχή η οποία και «θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων για την υλοποίηση αυτών στο γραφείο Πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας», ο ίδιος …ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στις 3/11 επισκέπτεται την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κυρία Γκάγκα στην οποία «μετέφερε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στα νησιά μας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν και κατά τη συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου» και στις 10/11 με τον υπουργό Υγείας Πλεύρη «για θέματα του Νοσοκομείου Αργοστολίου» (που ήταν και το θέμα του Δ.Σ.) τον οποίο είχε επίσης επισκεφτεί πριν από μικρό διάστημα στις 29/9!

Τέταρτον, γιατί ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε με τον υπουργό ήταν και η «Ενημέρωση για σημαντικές δωρεές προς το νοσοκομείο που βρίσκονται σε εξέλιξη», δίχως να διευκρινίζει αν αρκέστηκε στη φημολογούμενη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου όπως έπραξε ΑΠΡΕΠΩΣ στο Δ.Σ., ή διόρθωσε το λάθος του ενημερώνοντας για την ανεκτίμητη βοήθεια 12 χρόνια τώρα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και γενικά στο σύστημα Υγείας του νησιού μας του συλλόγου «Άγιος Λουκάς»!

Το συμπέρασμα

Το δίδυμο «της συμφοράς» που μας έλαχε …βρίσκει και τα κάνει!

Αν Δήμοι, Σύλλογοι και Σωματεία είχαν ξεσηκωθεί και είχαν απαιτήσει έξω από το Υπουργείο, τη λύση στα προβλήματα της Υγείας, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, τη στιγμή που ο Θεόφιλος περί άλλων τυρβάζει, ο δε Καππάτος κάνει επισκέψεις για το θεαθήναι και …για να βγάλει φωτογραφίες!..

Και οι δύο ποντάρουν στην πασίγνωστη και καταγεγραμμένη ακόμη και από τον Όμηρο …ΜΕΓΑΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ!

Ξεχνάνε όμως πως τον Κεφαλονίτη μην τον περάσεις και του το δείχνεις, όπως πράττουν και οι δύο, για ηλίθιο!

Και το Υστερόγραφο για το «ενδιαφέρον» της κυρίας Κράτσα

Δεν κάνουμε καμία αναφορά στην κυρία Κράτσα γιατί …έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα η γενικότερη στάση της! Το μόνο που πραγματικά τη νοιάζει είναι …τα μεταξωτά μαντήλια από το Σουφλί!

Υποβαθμίζεται εντελώς το θέμα του Νοσοκομείου Αργοστολίου και γενικότερα το θέμα της Υγείας αν ασχοληθείς μαζί της …και τις παροιμιώδεις υποσχέσεις της.

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ