Πριν μία εβδομάδα Τρίτη 9 του μήνα έγιναν τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου στον Ξερακιά Διλινάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» που κατασκευάστηκε από τις εταιρείες RESINVEST και AMERESCO οι οποίες και για 15 χρόνια θα έχουν τη λειτουργία και συντήρησή του πάρκου.

Η πρώτη είδηση είναι ότι πρωτοτυπώντας οι οργανωτές έκαναν τα εγκαίνια ενός έργου όχι …στο έργο, αλλά σε μια αίθουσα ξενοδοχείου στην Αθήνα! Ο λόγος προφανής: Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο ήταν αυτό που ξεσήκωσε τους Κεφαλονίτες πριν ένα χρόνο έχοντας φρέσκες τις συνέπειες από τον Ιανό, μην αφήνοντας να ξεφορτώσει τις ανεμογεννήτριες το καράβι που είχε πάρει την άδεια από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο. Τελικά το καράβι ξαναγύρισε ξεφόρτωσε τις ανεμογεννήτριες και στήθηκε το πάρκο, ενώ ασκήθηκε δίωξη σε συμπολίτες που είχαν πρωτοστατήσει στον αποκλεισμό του καραβιού τον Οκτώβρη του 2020 και πριν λίγες ημέρες απολογήθηκαν.

Το αχώριστο δίδυμο Καππάτος, Θεόφιλος μαζί και στα εγκαίνια

Και ξαφνικά δημοσιοποιείται η εκδήλωση των εγκαινίων και οι ομιλητές που θα χαιρετούσαν στην …Αθήνα και όχι στον Ξερακιά.

Ανάμεσα σε αυτούς ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Τελικά γίνεται η εκδήλωση στην Αθήνα και όχι στον Ξερακιά προφανώς, όπως προαναφέραμε, υπό τον φόβο διαμαρτυριών από τους Κεφαλονίτες αλλά και την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Ενάντια στα Αιολικά !

Από τους ομιλητές ξεχώρισαν πρώτος απ’ όλους ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει που πέφτει η Κεφαλονιά, ο προαναγγελθείς βουλευτής Καππάτος και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα η οποία …προέκυψε στην εκδήλωση.

Την απουσία του δημάρχου Μιχαλάτου θα την σχολιάσουμε στη συνέχεια.

Ρ. Κράτσα: Ως συνήθως …εκτός τόπου και χρόνου

Πρώτα είχαμε την κ. Κράτσα που γι’ άλλη μία φορά έδειξε να βρίσκεται…εκτός τόπου και χρόνου, λέγοντας μεταξύ των άλλων «Το νέο Αιολικό πάρκο της Κεφαλονιάς, αποτελεί ένα μοντέλο καινοτομίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ευκαιρία διαλόγου με τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς της αγοράς, με την επιστημονική  κοινότητα, όπως και με την κοινωνία των πολιτών για την κατανόηση των νέων δεδομένων και τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για τις νέες μορφές ενέργειας προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας».

Από πού αντλεί όλα αυτά τα συμπεράσματα δεν το εξήγησε. Απλά γι’ άλλη μια φορά επέλεξε …την φλυαρία και την υπηρέτηση όχι των πολιτών της Περιφέρειας αλλά …της Κυβέρνησης !

Κάποιος, επιτέλους, πρέπει να της πει ότι …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ περιφερειάρχης από την Κυβέρνηση, όπως ήταν τα 15 χρόνια που έκανε Ευρωβουλευτής, αλλά εκλεγμένη από τους πολίτες των Ιονίων Νήσων οπότε και σε αυτούς και μόνο σε αυτούς χρωστάει !

Καππάτος: Αναφανδόν υπέρ των επενδύσεων ΑΠΕ!

Από την μεριά του ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φέρεται να «επεσήμανε ότι το νησί, μέσα από αυτό το έργο προσφέρει ακόμα περισσότερα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Είναι μια επένδυση που αποτελεί πυξίδα για το μέλλον. Κάθε τόπος στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες σε διάφορους τομείς και κάθε επένδυση που αξιοποιεί μέρος αυτών των δυνατοτήτων, συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη. Για αυτό το λόγο η χώρα μας χρειάζεται και διευκολύνει επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, ειδικά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Από πού τα αιολικά πάρκα όπως απέδειξαν οι περσινές πλημμύρες στην Αγία Ευφημία «σέβονται το περιβάλλον» μόνο αυτός το γνωρίζει !

Αστοχος 100% ο χαιρετισμός του βουλευτή. Μπορεί άραγε με το χέρι στην καρδιά να ισχυριστεί, κοιτώντας τους στα μάτια, στους Πυλαρινούς και ειδικότερα τους Αγιοφημιάτες ότι οι ανεμογεννήτριες «σέβονται το περιβάλλον»;

Θεόφιλος: Δήλωσε παρών αλλά…εξαφανίστηκε!

Για τη μη παρουσία του δημάρχου Μιχαλάτου επικρατεί σκοτάδι.

Αναγγέλθηκε από τους διοργανωτές και ασφαλώς είχαν την συγκατάθεσή του, δεν μπορεί να την έκαναν εν αγνοία του.

Άλλωστε η θέση του μέχρι τώρα είναι …«και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»!

Έδωσε το Οκ για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών, αλλά δήλωνε ότι…δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς!

Την ίδια ώρα, δήλωνε ότι το έργο στον Ξερακιά έχει τις νόμιμες αδειοδοτήσεις, αλλά δήλωνε κιόλας στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους πως…«η ζημιά στο νέο αιολικό πάρκο έγινε από τα έργα» και στο λιμάνι της Σάμης είπε στους διαμαρτυρόμενους συγκεντρωθέντες …«είμαστε μαζί σας»! και μπήκε στο πλοίο και έφυγε άρον-άρον για την Αθήνα!

Ενα χρόνο μετά η απόφαση για τις κινητοποιήσεις …δεν έχει δημοσιευτεί!

Και το καλύτερο:

Αργότερα ο Θεόφιλος. έφερνε το θέμα των ΑΠΕ στο ΔΣ θέλοντας και μη στις 16/10/2020 ψηφίζοντας μια (νερόβραστη έστω…) απόφαση, αλλά ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ η απόφαση …δεν έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια!

Τελικά το γιατί ο Θεόφιλος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση – εγκαίνια του αιολικού πάρκου Ξερακιά στην Αθήνα παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί παραμένει…μυστήριο !

Το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως για να μην μιλάει έχει …«λερωμένη τη φωλιά του» όπως μας έχει διδάξει!!!

…«Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», λοιπόν ! Θα πούλησε στους διοργανωτές …κανά παραμύθι, όπως συνηθίζει, πως ήταν …(λέμε τώρα) «άρρωστος» και καθάρισε και ταυτόχρονα δηλώνει πως είναι …μαζί με τους ξεσηκωμένους διωκόμενους πολίτες!!!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ