Απόφαση για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης» (σύμπλευση με την απόφαση της Περιφέρειας), καθώς και την μετονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου σε «Γεράσιμος Αρσένης», πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, στη χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργσοτολίου «O Κέφαλος», ενώ παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη για την τοποθέτηση ανδριάντα του Γερ. Αρσένη, ανάμεσα στο ΤΕΙ και στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Το θέμα για για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γερ. Αρσένης» και από το Δ.Σ. έθεσε στο Σώμα, ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ο δ.σ. της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς κ. Διονύσης Αραβαντινός.
Αποψη της πλειοψηφούσης παράταξης, που εκφράστηκε από τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη ήταν να συζητηθεί το θέμα και το Σώμα να συνταχθεί με την πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς να χρονοτριβίσει, εφόσον το ΤΕΙ βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου.vinieta-egxromi
Θέμα για την απουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης ο δ.σ. της Ενωμένης Τετράπολης κ. Σπύρος Σαμούρης. Ωστόσο, ο πρόεδρος κ. Μάκης Παπαναστασάτος απάντησε ότι επφόσον υπάρχει νόμιμος αναπληρωτής του δεν τίθεται θέμα συζήτησης.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπέιρωσης τόνισε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στη συνεδρίαση και η Εκπαιδευτική Κοινότητα και να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, για να πραγματοποιηθεί αυτή η συζήτηση, γι’ αυτό αποφάσισε να απέχει τόσο απ’ την ψηφοφορία του κατεπείγοντος, όσο και απ’ τη συζήτηση του θέματος.

O επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι: «Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον Γεράσιμο Αρσένη είναι να συμφωνήσουμε με την απόφαση της Περιφέρειας για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ, διότι ο Αρσένης έφερε τα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά. Θα πρέπει να τον τιμήσουμε, όπως του άξιζε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες δράσεις ως φόρος τιμής».
Στο ίδιο μήκος κύματος και με συγκινητικά λόγια μίλησε ο κ. Αραβαντινός για τον Γερ. Αρσένη και το ήθος του και την προσωπικότητά του, ενώ εξέφρασε την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου για τοποθέτηση ανδριάντα ανάμεσα στο Γυμναστήριο και το ΤΕΙ.

Πρόταση του δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Γιώργου Κατσιβέλη ήταν ήταν να δοθεί και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη.
Τελικά, το θέμα ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία για την ονοματοδία του ΤΕΙ ως «Γερ. Αρσένης, καθώς και την υιοθέτηση της πρότασης του Γ. Κατσιβέλη και την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή ανδριάντα.


Δ. Αραβαντινός: Απέχω της 21ης Μαϊου γιατί δεν συζητήσαμε το Μαντζαβινάτειο

 

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. από τον κ. Αραβάντινό αφορούσε στις εξελίξεις με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Ωστόσο, ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι έχουν παρθεί ξανά και άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. για το Μανζαβινάτειο Νοσοκομείο, για την παραμονή του και την αυτοτέλειά του, και είναι ζήτημα της Κεντρικής Κυβέρνσησης να κάνει δεκτές αυτές τις αποφάσεις. Για το λόγο αυτό η παράταξη της πλειοψηφίας ψήφισε «όχι» στο «κατεπείγον» της συζήτησης του θέματος του Μανζαβινατείου.
Ωστόσο η αντιπολίτευση αντέδρασε, διότι όπως επισήμαναν το θέμα είναι επίκαιρο και θα έπρεπε να συζητηθεί, διότι πρόκειται για τον τομέα της Υγείας και την «αποψίλωση» των Δομών Υγείας του νησιού.
Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή είπε: «Θεωρώ ότι η απόφαση σας εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί είναι κατεπείγον θέμα. Δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω στις εκδηλώσεις της 21ης Μαϊου, ως συμβολική διαμαρτυρία».
* Κομφούζιο δημιουργήθηκε στο Δ.Σ., όταν ένας εργαζόμενος στο Δήμο ανέφερε ότι είναι απλήρωτος και η παράταξη της πλειοψηφίας απάντησε ότι θα δει το θέμα, αφού εξετάσει την περίπτωση. Κατόπιν αυτού αποχώρησαν από τη συνεδρίαση η Λαϊκη Συσπείρωση, ο επικεφαλής των «Ριζοσπαστών Ξανά» κ. Μάκης Δημητράτος, καθώς και οι σύμβουλοι της Ενωμένης Τετράπολης.

Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι κ.κ. Ν. Ανουσάκης και Γ. Τζωρτζάτος, ενώ κάτι σχολιάζουν
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Δ. Λυκούδης στο χθεσινό Δ.Σ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
οι κ.κ. Θ. Μιχαλάτος και Θ. Φλωράτος στο χθεσινό Δ.Σ.