Τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που έγινε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Τα αποτελέσματα είναι δυσμενέστατο για τα Νησιά του Ιονίου και αποτελούν κόλαφο για την αμετροεπή περιφερειάρχη κ. Κράτσα που με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις της δημιουργεί μια πλασματική εικόνα. Μάλιστα τα αρνητικά αποτελέσματα θίγουν προσωπικά την κ. Κράτσα αφού την ευθύνη της τουριστικής πολιτικής την έχει κρατήσει για τον εαυτό της !

Τα στοιχεία για την πληρότητα…

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΞΕΕ, στις πέντε τουριστικές περιφέρειες της Ελλάδας Αττική, Μακεδονία – Θράκη, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Νησιά Ιονίου:

Ρ. Κράτσα

Τον μήνα Ιούλιο η πληρότητα των ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας έφτασε στο 57,2% με τα Νησιά του Ιονίου να βρίσκονται στην τελευταία θέση με 48,3% !

Τον Αύγουστο λόγω του εσωτερικού τουρισμού τα Ιόνια Νησιά βρέθηκαν στην τρίτη θέση (μετά την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο) με 78,3% πληρότητα (στο σύνολο της χώρας 77,3%).

Τον Σεπτέμβριο η Περιφέρεια μας ήταν στην τέταρτη θέση μετά την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και την Αττική με 61,9% πληρότητα οριακά στο ποσοστό του συνόλου της χώρας που έφτασε στο 62%.

Και τέλος τον Οκτώβριο η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων κατρακύλησε και πάλι στην τελευταία θέση της πληρότητας πολύ κάτω και από τον μέσο όρο στο σύνολο της χώρας (52%) με το χαμηλότατο ποσοστό 40,7%!!!

Παρ’ όλα αυτά όπως θα δούμε στη συνέχεια η κ. Κράτσα έκρινε πως η τουριστική σεζόν εξελίχθηκε… θετικά!!!

Τα στοιχεία για τις τιμές…

Οσον αφορά την τιμή των ξενοδοχείων τους ίδιους μήνες τα Νησιά του Ιονίου όλους τους μήνες βρίσκονται στην …τελευταία θέση των Περιφερειών και κάτω από τη μέση τιμή στο σύνολο της χώρας !!!

Συγκεκριμένα:

Τον Ιούλιο η μέση τιμή ήταν 48 ευρώ (104 ευρώ στο σύνολο).

Τον Αύγουστο η μέση τιμή ήταν 78 ευρώ (114 ευρώ στο σύνολο).

Τον Σεπτέμβριο η μέση τιμή ήταν 62 ευρώ (90 ευρώ στο σύνολο).

Τον Οκτώβριο η μέση τιμή ήταν 41 ευρώ (81 ευρώ στο σύνολο).

Στα τάρταρα ο Τουρισμός και η κ. Κράτσα στην …κοσμάρα της!

Σταχυολογώντας δηλώσεις της κ. Κράτσα και αντιδιαστέλλοντας αυτές με τα στοιχεία της έρευνας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος γίνεται φανερό το τι φταίει, γιαυτό και τις παραθέτουμε ασχολίαστες με μία μόνο παρατήρηση.

Η έπαρση και η αλαζονεία της κ. Κράτσα έφθασαν τα Ιόνια Νησιά στα τάρταρα!

20/4/2020. Συνέντευξη της Περιφερειάρχης κ. Κράτσα στο Passenger. gr:

«Η Περιφέρεια στοχεύει στην καλή τουριστική υποδομή σε όλους τους τομείς για τα επόμενα χρόνια, όπως την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού και την δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην προβολή των πλεονεκτημάτων μας αλλά και στην αντιμετώπιση των βασικών αναγκών όπως το οδικό δίκτυο, η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας και η εξωστρέφεια που μας έλειψε τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα προετοιμάζουμε τις εκδηλώσεις «Ιόνια 2021», όπου θα αναδείξουμε την ιστορική και πλούσια ταυτότητά μας και την συμβολή των νησιών μας στην συγκρότηση και εξέλιξη του νεοσύστατου ελληνικού ελεύθερου κράτους. Θα αναδείξουμε όλα τα στοιχεία που κάνουν τα Ιόνια ξεχωριστά!»

12/7/2021. Από Δελτίο Τύπου της Περιφερειάρχης κ. Κράτσα:

«Κάλεσμα των μαροκινών να επισκεφτούν τα Ιόνια νησιά για τις διακοπές τους απεύθυνε με τον πλέον επίσημο τρόπο η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μαρόκο. Η κα Κράτσα κάνει αυτό που πρέπει σε μια μεταβατική λόγω πανδημίας τουριστική σεζόν. Ταξιδεύει και δικτυώνει την περιφέρεια της»

4/8/2021. Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ με το οποίο παρουσιάζονται οι δράσεις για τον τουρισμό με τον αποκαλυπτικό τίτλο:

«Αποδίδουν οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των Ιονίων Νήσων».

1/9/2021. Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

«Η τουριστική σεζόν, αν και μικρότερη λόγω των υγειονομικών συνθηκών, εξελίσσεται θετικά (σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο θέμα της προβολής των τουριστικών προορισμών μας και η ιδιαίτερη στόχευση στον εσωτερικό τουρισμό) δημιουργεί ικανοποίηση και μας κάνει όλους ν’ ατενίζουμε το μέλλον των νησιών μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

6/10/2021. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

«Ξεχωριστή η θέση των Ιονίων Νήσων στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι (Top Resa)».

2/11/2021. Ρόδη Κράτσα σε συνέντευξή στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες για τον Τουρισμό, και έμφαση στο Περιβάλλον και την Αειφορία, οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

4/11/2021. Ρόδη Κράτσα για την παρουσία της ΠΙΝ στην έκθεση WTM του Λονδίνου:

«Με θετικά αποτελέσματα και προβλέψεις για την χώρα μας όσον αφορά στην ερχόμενη τουριστική περίοδο κλείνει τις πύλες της η WTM 2021, η κορυφαία τουριστική έκθεση του Λονδίνου που συγκεντρώνει την παγκόσμια αγορά και αποτυπώνει την δυναμική στην μετα-covid19 εποχή».

Τα σχόλια δικά σας…

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ