ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και από το τίποτα κατάφερε γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος να δημιουργήσει άλλο ένα θέμα και να επιβεβαιώσει την μνημειώδη πλέον ανικανότητα του(ς) σε συνάρτηση με μια πρωτοφανή απολυταρχική νοοτροπία. Με όσο γίνεται λιγότερα λόγια η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Θεόφιλος ως ολιγάρχης και κομματάρχης παλαιών αρχών πολιτικός πήγε να βολέψει άλλο ένα «παιδί του» εντάσσοντάς τον στο σύστημα της διακυβέρνησής του. Αυτή τη φορά όχι με απευθείας ανάθεση κάποιων χιλιάρικων, ούτε με μια έμμισθη κοινότυπη θέση (αντιδήμαρχος, πρόεδρος κ.λπ.) σε κάποιον αποστάτη, αλλά με μια θέση βαρύγδουπη μεν, κενή περιεχομένου δε!

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Eπιχείρησης!!!

Και μόνο που την ακούς …υποκλίνεσαι!!!

Έλα όμως που είναι μόνο …περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο!

Ή σωστότερα έχει μεν περιεχόμενο, αλλά είναι της κατηγορίας …«φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!

Μια θέση για την οποία προβλέπονται αλλά …είναι κενή περιεχομένου, αφού δεν έχει εκτελεστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες!

Και εν ολίγοις μια θέση, για να έχει ένα τίτλο ο οποιοσδήποτε εκλεκτός του δημάρχου και να τον περιφέρει κουστουμαρισμένος και τουρλωτός!

«Δεν βγαίναν τα κουκιά»!

Τα δύσκολα ήλθανε με τον πρόσφατο νόμο 4795/2021 της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος απαιτεί την εκλογή του συμπαραστάτη από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των δημοτικών συμβούλων!

Από αυτή την υποχρεωτική διάταξη λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα για τον Θεόφιλο και τον εν δυνάμει «αυλικό» του και «τον ζώσανε τα φίδια» όταν εμημερώθηκε.

Ο Θεόφιλος διαθέτει τους 9 συμβούλους του, συν 4 από «μεταγραφή» και τιτλούχους, κοινώς και με την πολιτική ορολογία …αποστάτες, 2 από την παράταξη του Παρίση και 2 του Φόρτε! Σύνολο 13.

Οι οποίοι όμως δεν φτάνουν αφού τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων αντιστοιχούν σε …16 συμβούλους! Άντε τώρα και τέτοιες εποχές να βρει άλλους 3 συμβούλους! Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα κυκλοφορούν, ο Θεόφιλος ενέδωσε μεν στις πιέσεις του εν δυνάμει θεσιθήρα να τον κάνει συμπαραστάτη, αλλά του είπε …«ψάξε να βρεις εσύ τους άλλους τρεις»! Κάπως έτσι ο εν δυνάμει «πλάκωσε» τα τηλέφωνα, αλλά (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν) …«έφαγε πόρτα»! Ειδικά το Παρισικό σύστημα που είναι «στα μαχαίρια» από παλιά (μέχρι για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση είχε κατηγορηθεί κατά την διαδοχή το 2011) και κάποιοι παλαιοΠΑΣΟΚοι του Θεόφιλου …«ούτε να τον δουν ούτε να τον ακούσουν».

Οπότε και εν ολίγοις …«δεν βγαίναν τα κουκιά»!

«Στρίβειν διά του αρραβώνος»

Εδώ λοιπόν υπάρχει και «το μυστικό» της ιστορίας «με τα κουκιά» που απαιτούνται για να εκλεγεί ο συμπαραστάτης και είναι τα 3/5 των συμβούλων, που υπολογίζονται επί των παρόντων στο ξεκίνημα της συνεδρίασης! Τουτέστιν και δίχως πολλά λόγια, με τους 13 πιστούς του Θεόφιλου απαιτούνται το λιγότερο 21 παρόντες σύμβουλοι με το που ξεκινήσει η συνεδρίαση. Δηλαδή 6 απόντες, φυσικά από την αντιπολίτευση. Εδώ λοιπόν …«στράβωσε» λέγεται η ιστορία.

Πρώτα γιατί δεν βρέθηκαν διαθέσιμοι σύμβουλοι από την αντιπολίτευση να στηρίξουν τα παιγνίδια του Θεόφιλου δια της απουσίας τους (άντε ο επανασυνδεδεμένος με τον ολιγάρχη Κανάλες με έναν (το πολύ) «δικό του») και ύστερα γιατί θα υπήρχαν …δηλωμένες απουσίες Θεοφιλικών συμβούλων στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Απουσίες (τουλάχιστον δύο), που εκτός μίας δικαιολογημένης οι υπόλοιπες είναι συνειδητές λόγω ισχυρών διαφωνιών με το συγκεκριμένο πρόσωπο-επιλογή Θεόφιλου.

Κάπως έτσι και προκειμένου να στραπατσαριστεί ο άρχοντας Θεόφιλος αποφάσισε το …«στρίβειν διά του αρραβώνος»! Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο …είπε στο Νικόλα ανέβαλε την εκλογή και βλέπουμε!

Τα ΟΜΩΣ που εκθέτουν τον Θεόφιλο!

Oμως… Τα ΟΜΩΣ εκθέτουν τη Δημοτική Αρχή κι προσωπικά τον δήμαρχο.

Πρώτο ΟΜΩΣ: Επιμελώς ο Θεόφιλος αποκρύπτει ότι είναι …η δεύτερη αναβολή εκλογής του Συμπαραστάτη! Η πρώτη έγινε στις 14 Ιουλίου με την δικαιολογία «λόγω μη εξασφάλισης της απαιτούμενης μυστικής ψηφοφορίας»!!!

Τι ήθελε να πει ο «ποιητής» ποτέ δεν διευκρινίστηκε!

Δεύτερο ΟΜΩΣ: Τώρα η αιτιολογία της αναβολής δια χειρός Νικόλα είναι «επειδή ενημερωθήκαμε ότι θα απουσιάζουν για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δημοτικοί σύμβουλοι και απαιτείται η φυσική παρουσία τους για την διεξαγωγή της Ψηφοφορίας»!!!

Μνημείο απολυταρχικής νοοτροπίας που παραπέμπει σε πρακτικές του τύπου …«αποφασίζομεν και διατάσσομεν, γράφοντας στα παλαιά μας υποδήματα τους νόμους και λογαριασμό δεν δίνουμε σε κανέναν»!!!

Και ο Νικόλας…«να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά»!

Και σαν να μην φτάνανε όλα αυτά, ο μπαγάσας ο Θεόφιλος έβαλε τον πρόεδρο Νικόλα «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» (γι’ άλλη μία φορά…), υπογράφοντας κάτι που πρώτα έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη αναβολή και μετά και κυρίως με το …νόμο!!!

Παράνομη λοιπόν η αναβολή και δίχως καμία αμφιβολία!!!

Γιατί και να απουσίαζαν έστω και «για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δημοτικοί σύμβουλοι» δεν είναι λόγος αναβολής και πολύ περισσότερο είναι πρωτοφανές και προκλητικό (εκτός και αγνοούν τι υπογράφουν…) να λέγεται πως «απαιτείται η φυσική παρουσία» κάποιων συμβούλων για να γίνει η συνεδρίαση!!!

Από πού και ως που δηλαδή απαιτείται η φυσική παρουσία (ας πούμε) της Κρυσταλίας, του Πασπάλη αλλά και των Τσιλιμιδού, Σαμούρη ακόμη…

Επί πλέον αυτών, ρητά στο νόμο 4795/2021 (άρθρο 66) προβλέπεται ότι «η μυστική ψηφοφορία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δύναται να πραγματοποιηθεί και με ηλεκτρονικά μέσα»!!!

Το συμπέρασμα

Ο Θεόφιλος βρίσκεται με την υπόθεση του «Συμπαραστάτη του Δημότη» ενώπιον ενός κορυφαίου ιστορικά στιγματισμού, πολιτικά και προσωπικά!

ΟΠΟΙΑ και να ‘ναι η κατάληξη!

Ακόμη και να επαναληφθεί για τρίτη φορά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία! Ακόμη και να εκλεγεί ο εκλεκτός του Θεόφιλου! Ακόμη και αν δεν εκλεγεί!

Ό,τι και να συμβεί, ο Θεόφιλος …«όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»…

Γι’ άλλη μία φορά!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ