Ό,τι και να πεις είναι λίγο! Ό,τι χαρακτηρισμό και να του προσάψεις είναι ο ελάχιστος! Ο άνθρωπος είναι μοναδικό φαινόμενο!

Ικανός …για όλα!

Πορεύεται με μια αλαζονεία που όμοια της δεν έχει υπάρξει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό!

Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο προς αποφυγή όλων των συναδέλφων του ανά την Ελλάδα! Αποφασίζει και διατάζει με μια νοοτροπία όχι Λουδοβίκεια, όχι Αυτοκρατορική, όχι διορισμένου, αλλά κάτι περισσότερο που δεν υπάρχει στην πολιτική ορολογία!

Η έννοια της Δημοκρατίας και της εφαρμογής των νόμων του είναι έννοια άγνωστη!

Ο λόγος βεβαίως για τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο! Με αφορμή το θεσμικό του ολίσθημα να κάνει «απολογισμό» (βεβαίως σε εισαγωγικά) του έργου του στη ναυαρχίδα του Ολιγαρχικού του συστήματος!

«Θεόφιλος για όλα» …ικανός!

Ο τίτλος είναι αρκετός για να κατανοηθεί γιατί αυτή η υποδοχή από την στήλη:

«Θεόφιλος για όλα! Απολογισμός Δημάρχου Αργοστολίου – Πώς αξιολογεί το έργο της Δημοτικής Αρχής»!

Ετσι τιτλοφορεί ο ίδιος στη …ναυαρχίδά του, εμπλουτίζοντάς την και φωτογραφία …μαλαγάνα ολκής! Θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε για τα ησυχότερα! Θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με τη νέα του απαράδεκτη θεσμικά, πολιτικά και νομικά ακόμη, ενέργεια! Θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε το νέο του ατόπημα, όπως πράττουν οι περισσότεροι (για να μην πούμε όλοι): Απλά να την προσπεράσουμε!

Όμως όχι!

Όχι γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας και τουλάχιστον για τον ιστορικό του μέλλοντος θα πρέπει να υπάρχει μια καταγεγραμμένη φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας στο νέο «κατόρθωμα» του ανθρώπου που η η τύχη(;), η μοίρα (;) πάντως όχι η γνήσια βούληση των ψηφοφόρων τον έφεραν δήμαρχο της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς!

Απολογισμός, όχι στους δημότες,

αλλά στην επιχείρησή του…

816 ημέρες δήμαρχος, 26 μήνες δημοτικός άρχοντας, στον τρίτο χρόνο της θητείας του και ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ την στοιχειώδη ανάγκη να μιλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ στους δημότες για το έργο του και επιλέγει να μιλήσει ΙΔΙΩΤΙΚΑ, στο ιδιοκτησιακό του μέσο ενημέρωσης και στον υπάλληλό του δημοσιογράφο! Παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο το νόμο που απαιτεί απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τις άγραφες αρχές της Δημοκρατίας οι πολιτικοί άρχοντες να κάνουν δημόσια τον απολογισμό του έργου τους!

Ο Θεόφιλος θεωρώντας πως ο δήμος είναι …μία ακόμα επιχείρηση ιδιοκτησίας του στην επιχειρηματική του αλυσίδα απολογείται απροκάλυπτα …στο δικό του μέσο, στην δικιά του επιχείρηση και στον δικό του δημοσιογράφο!

Ας μας βρουν το ελάχιστο στοιχείο Δημοκρατίας στην ενέργειά του!

Ο φόβος της αλήθειας,

είναι ταυτόσημος με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο!

Θα ΞΑΝΑθυμίσουμε πως πριν δύο χρόνια κλείνοντας τις 100 πρώτες ημέρες του στο δήμο οργανώνει τις 12/12/2019 στο γραφείο του ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνέντευξη τύπου με την υπόσχεση ότι θα το επαναλαμβάνει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ! Έκτοτε πέρασαν 24 μήνες (παρά κάτι μέρες) και ο Θεόφιλος αποδεικνύεται κορυφαίος αλήσμων, αφού δεν έκανε… ΟΥΤΕ ΜΙΑ συνέντευξη Tύπου, αλλά μονίμως περιφέρεται κάθε εβδομάδα στο ασφαλές περιβάλλον των ιδιοκτησιακών του μέσων! Επέλεξε την ασφάλεια των δικών του μέσων, των δικών του ανθρώπων δίχως ενοχλητικές ερωτήσεις! Τόσο σοβαρός, τόσο πολιτικά έντιμος, τόσο συνεπής!

Η εξήγηση απλή, απλούστατη! Φοβάται, τρέμει τον δημόσιο έλεγχο!

Τι άλλο να ισχύει; Ό,τι άλλο και να κατατεθεί ΔΕΝ μπορεί να έχει βάση! Ο φόβος της αλήθειας, είναι ταυτόσημος με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο!

Τρέμει πως θα κάνει συνέντευξη Τύπου και θα είναι υποχρεωμένος να πει την αλήθεια! Γι’ αυτό και επιλέγει το μονόλογο με τις μη ενοχλητικές ερωτήσεις και κυρίως τις ασχολίαστες δημοσιογραφικά απαντήσεις του!

Εδώ γελάμε:

Ο Θεόφιλος μιλάει για «έλλειμμα επικοινωνίας»!

Τι να του πεις λοιπόν έστω και εκ των υστέρων για το θράσος του να παρουσιάζει ασχολίαστα …το μαύρο ως άσπρο, τη νύχτα ως μέρα, το σκοτάδι ως φως και την ανικανότητα ως ικανότητα;

Να ισχυρίζεται ο αθεόφοβος πως: «Tο πρόβλημα που έχει αυτή η Δημοτική Αρχή είναι πως έχει ένα έλλειμμα επικοινωνίας. Ένα έλλειμμα στο να καταφέρει να αναδείξει το σπουδαίο αυτό έργο που έχει γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Ποιος το λέει αυτό;

Ο ιδιοκτήτης της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης από τα οποία καθημερινά κάποιο δημοτικό στέλεχος κάνει προπαγάνδα!

Που ο αντίλογος είναι πνιγμένος ή έστω με το σταγονόμετρο!

Που ο ίδιος επικοινωνεί από αυτά τις όποιες δραστηριότητες της δημοτικής αρχής αποκλειστικά δηλαδή στα δικά του μέσα και με τους δικούς του υπαλλήλους και βεβαίως όπως θέλει!

Απίστευτο:

Αυτοκατηγορείται ως ανίκανος!

Αν λοιπόν ισχύει ο ισχυρισμός του Θεόφιλου για έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής, δύο τινά υπάρχουν:

Ή είναι ανίκανοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να αρθρώσουν στοιχειωδώς τα επιτεύγματα τους!

Ή δεν υπάρχει δημοτικό έργο και δεν είναι εύκολο να κρυφτούν με χοντράδες!

Προφανώς και ισχύει το δεύτερο και αυτό για τον απλούστατο λόγο πως ΩΣ ΕΡΓΟ εμφανίζονται τα μικρά, τα ελάχιστα, τα αυτονόητα και γίνονται ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ στη …ναυαρχίδα του και με κεφαλαία στο λόγο και τα γραπτά τους!!!

Απλά ο Θεόφιλος …κατηγορεί τον εαυτό του και τους συνεργάτες του ως ανίκανους επικοινωνιακά (!!!) γιατί έτσι τον βολεύει, προκειμένου να ισχυριστεί πως δεν επικοινωνείται το έργο του!!!

Είναι πράγματι πρωτοφανές αυτό που επιχειρεί.

Να αυτοκατηγορείται ένας μηντιάρχης για …επικοινωνιακή ανικανότητα!

Απλά ο Θεόφιλος προτιμάει να χρεωθεί επικοινωνιακή ανικανότητα αν και μηντιάρχης από να χρεωθεί ανικανότητα παραγωγής έργου!

Τα καλύτερα από τον μνημειώδη

«απολογισμό» του Θεόφιλου

Θα κάνουμε ένα απάνθισμα από τα καλύτερα στο μνημειώδη «απολογισμό» του Θεόφιλου, ο οποίος ξεχειλίζει από μαλαγανιά:

• Για την διάσπαση του Δήμου, δίχως ίχνος αυτοκριτικής, ισχυρίζεται πως «υπήρχε διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, με αποτέλεσμα να φύγουν πάρα πολλοί ικανοί υπάλληλοι και από την οικονομική υπηρεσία και από την τεχνική υπηρεσία, να διαλυθούν όλες οι δομές του Δήμου, να διαλυθεί και η ΚΕΔΗΚΕ, αφού δεν υπήρχε συναίνεση των άλλων Δήμων» κι όμως, πριν αναλάβει διακήρυττε πως «όλα ρολόι θα πηγαίνουν από 1ης/9» (πρωτοσέλιδο «Η» 12/7/2019) και στο δε προεκλογικό του πρόγραμμα υποσχόταν ΑΥΤΟΣ στο κεφάλαιο «Πολιτισμός-Αθλητισμός» …«Κατάργηση της ΚΕΔΗΚΕ και νομοθετική ρύθμιση για την δημιουργία πολιτιστικού οργανισμού του νέου Δήμου Αργοστολίου» και τώρα του φταίει οι άλλοι Δήμοι που ο πολιτισμός έχει γυρίσει …στον προηγούμενο αιώνα!

• Προκειμένου «να γλείψει» τους υπαλλήλους παραδέχεται απερίφραστα πως «τα καλά αποτελέσματα της Δημοτικής Αρχής, οφείλονται [… ] στους υπαλλήλους του Δήμου»(!!!), παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς, ότι η Δημοτική Αρχή είναι αμέτοχη στην παραγωγή του όποιου δημοτικού έργου!!!

• «Έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έχει ανέβει επίπεδο και είναι χώρος διαλόγου, χώρος που γίνονται συζητήσεις», ισχυρίζεται και ξεχνάει τους τραμπουκισμούς στις αντίθετες φωνές (ακόμη και στον Παρίση), στην αυταρχικότητα να μην συζητούνται θέματα καυτά (π.χ. Κορώνι), στη βιομηχανία των κατεπειγουσών συνεδριάσεων που οι αποφάσεις τους αγνοούνται (π.χ. η απόφαση για πάρκο ΑΠΕ στις 16/10/2020), στη μη υλοποίηση ή κατά το δοκούν αποφάσεων (π.χ. την πρόσφατη για το Νοσοκομείο).

• Για την καθαριότητα «έχουμε καταφέρει να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση η καθημερινότητα από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια προτού αναλάβουμε εμείς» και οι εικόνες με τους σκουπιδότοπους είναι σε κάθε σημείο του Δήμου και θα του προτείνουμε χαρακτηριστικά μια βόλτα στις Λαϊκές Κατοικίες…

«Γίνονται πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ σε έργα. Αυτά τα χρήματα δεν έχουν πέσει ποτέ στον Δήμο Αργοστολίου», λέει με στόμφο και υπερβολές, γι’ αυτό και θα του προτείναμε να μάθει για το έργο ΟΛΩΝ των δημάρχων του Αργοστολίου, από τον αείμνηστο Κοσμετάτο μέχρι τον Παρίση, φροντίζοντας να μάθει πως ήταν το Αργοστόλι και πως έγινε. Και φυσικά αυτό που συνέχεια του επαναλαμβάνουμε: «Αλλο τα πούντοναι και άλλο το έντοναι»!!!

• «Δημοπρατούνται συνέχεια κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα νέα έργα», το εξής ένα: Η γεώτρηση στα Ομαλά, ξεχνώντας επί πλέον να πει πως έγινε …ΙΑΝΟπληκτο το έργο για να προχωρήσει!!!

• «Κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε στο θα, θα, θα», λέει ο αθεόφοβος και αμέσως στη συνέχεια μέσα σε …8 γραμμές χρησιμοποιεί …10 φορές (!!!) το «θα» ως …απόδειξη παραγωγής έργου! Τουλάχιστον ο εμβληματικός πολιτικός του ΘΑ, ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος, παραιτήθηκε στο τέλος…

Θεόφιλε… και μιλάς και ψεύδεσαι!

Και τέλος.

Δυστυχώς για τον θεσμό που υπηρετεί ο Θεόφιλος, είναι απροκάλυπτα ψεύτης.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από το πλήθος του.

• Ψεύτης για την γέφυρα του Πόρου, όταν ισχυρίζεται δίχως ντροπή, ψευδέστατα, ότι «το λύσαμε παρά την προσπάθεια κάποιων να κάνουν κριτική, επειδή καθυστέρησε πέντε μέρες», όταν η καθυστέρηση δεν ήταν πέντε μέρες, αλλά …έξι μήνες(!!!) στους οποίους περιλαμβανόταν και η τουριστική περίοδος (από αρχές Μαΐου παραδόθηκε 1 Νοεμβρίου)!!!

• Ψεύτης για το Μουσείο Σκλάβου, ή χειρότερα …ψευταράκος, όταν κουτοπόνηρα λέει, ότι «η συλλογή του Γερασίμου Σκλάβου βρίσκεται ήδη στην Κεφαλονιά» και αποκρύπτει ότι βρίσκεται … στα υπόγεια του Γηροκομείου, άγνωστο για πόσο διάστημα!!! Και για να παραφράσουμε την θρυλική ατάκα της Βλαχοπούλου: Θεόφιλε …και μιλάς και ψεύδεσαι!

Για το τέλος: Θέλει να κρυφτεί αλλά…

Αφήσαμε τελευταίο …τον πόνο του Θεόφιλου, που γι’ άλλη μία φορά τον φωνάζει.

Τις διεργασίες στην παράταξη του Παρίση.

Εφιάλτης του έχει γίνει η υποψηφιότητα Ανουσάκη!

Και δυστυχώς για τον ίδιο, αδυνατεί να το κρύψει, όχι από χαρά, όπως λέει η σοφή παροιμία «θέλει να κρυφτεί η π@υτ@ν@ αλλά η χαρά δεν την αφήνει», αλλά από …τον πανικό του!

Η συμβουλή μας;

Έτσι που το πάει θα γίνει περίγελος ακόμα και στα πιτσιρίκια! Και δεν αξίζει …όχι στον Θεόφιλο, αλλά σε ένα δήμαρχο, τον οποιοδήποτε δήμαρχο! Όσο πιο γρήγορα το πάρει απόφαση πως «τα ψωμιά του είναι τελειωμένα» με τα όσα λέει και όσα (ΔΕΝ) κάνει, τόσο καλύτερα και για τον ίδιον και κυρίως για τον Δήμο!!!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ